Greece Race for The Cure: Ελληνίδες celebrity έτρεξαν για καλό σκοπό!

Χιλιάδες ήταν και φέτος οι συμμετοχές στον Αγώνα που στηρίζει το έργο του ΣυλλόγουΓυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”
Greece Race for The Cure: Ελληνίδες celebrity έτρεξαν για καλό σκοπό!



Μπορεί η Κυριακή να ξεκίνησε λίγο συννεφιασμένη, όμως πολύ γρήγορα γέμισε με φως και ελπίδα, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο στις 10.30 για να συμμετάσχουν σε έναν Αγώνα Ζωής! 

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε το Greece Race for the Cure, με στόχο τη στήριξη του μη κερδοσκοπικού σωματείου Άλμα Ζωής αλλά και την ενημέρωση και αφύπνιση των γυναικών για ένα θέμα που τις αφορά όλες: ότι η πρόληψη και η έγκαιρη εξέταση για τον Καρκίνο του Μαστού κυριολεκτικά σώζει ζωές! 

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Μαίρη Συνατσάκη και η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανέλαβαν την παρουσίαση της διοργάνωσης ενώ πολλές ακόμα διάσημες γυναίκες στήριξαν την πρωτοβουλία, ανάμεσά τους η Δέσποινα Καμπούρη, η Άννα Πρέλεβιτς, η Κλέλια Πανταζή, η Ισμήνη Νταφοπούλου, η Βιβή Μπασινά κ.α. 

(Βιβή Μπασινά

Να θυμίσουμε πως το "Άλμα Ζωής" είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που αποτελείται μόνο από γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού. Για 27 χρόνια ενώνει τις γυναίκες ασθενείς που σιωπούσαν και τους παρέχει την στήριξη που χρειάζονται. Σήμερα, ο Σύλλογος έχει κατορθώσει οι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού να μιλούν ανοιχτά για την νόσο και να ενημερώνουν όλες τις γυναίκες για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, και αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για την αντιμετώπισης της ασθένειας και την μείωση των θανάτων από αυτή. 

Σκοπός του Συλλόγου είναι η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια, η Ψυχοκοινωνική Στήριξη τόσο της γυναίκας που νοσεί, όσο και των μελών της οικογένειάς της, η Ενημέρωση για τον καρκίνο και τις μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης καθώς και η Ενημέρωση για τα Δικαιώματα των γυναικών που νοσούν ως προς τα ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά και η Διεκδίκηση Ποιοτικής Φροντίδας.

Είτε συμμετείχες στον Αγώνα είτε όχι, το μήνυμα σε αφορά άμεσα: μην παραμελείς να ψηλαφίζεις το στήθος σου τακτικά- είναι τόσο απλό, χρειάζεται μόνο 5 λεπτά από τον χρόνο σου και όμως αρκεί για να σε προστατέψει από τον Καρκίνο του Μαστού!