#TBT: Η Ελένη Μενεγάκη κάποτε τα είχε με τον Δημήτρη τον γιατρό

Τι έλεγε η διάσημη παρουσιάστρια το 1994;
#TBT: Η Ελένη Μενεγάκη κάποτε τα είχε με τον Δημήτρη τον γιατρό



«Γελάω εύκολα» ήταν ο τίτλος που είχε δώσει το 1994 η Αμαλία Βεβελάκη στη συνέντευξη που είχε πάρει στην Ελένη Μενεγάκη. Την «Ελενίτσα μας» όπως τη φώναζε τότε ο G- Poly στη Mega Banca.

Πού να ήξερε, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος ότι η τότε «βαρετή» παρουσίαση που είχε κάνει σε αυτό το άγνωστο κορίτσι, σήμερα θα ήταν πολύτιμη. Η πιο διάσημη Ελληνίδα παρουσιάστρια με την ανεμελιά της εποχής μίλησε στο ΕξΤΡΑ του Ελεύθερου Τύπου για τα κοσμικά πάρτι, για τους ανθρώπους που της λένε ότι είναι πιο ωραία από κοντά, για την καριέρα με ημερομηνία λήξης και τον έρωτά της με έναν γιατρό. 

Τι έκανες πριν πας στην Mega Banca; 

Ξεκίνησα κάνοντας μόντελινγκ, ενώ πήγαινα σχολείο. Δούλευα στον Νίκο Κουντουρά. Το 1990 με στείλανε από το γραφείο σε ένα κάστινγκ στο «Mega Channel». Εκεί με διαλέξανε για την εκπομπή «Πρωινό cocktail». Μετά βρέθηκα στη Mega Banca. 

Τι εντύπωση σου έκανε ο Γιώργος Πολυχρονίου όταν τον γνώρισες; 

Όταν τον πρωτογνώρισα τον κοιτούσα καλά. Σκεφτόμουν: «Τι άνθρωπος είναι αυτός. Τρελοκομείο είναι; Τι είναι;». Ήταν πάρα πολύ ζωντανός και εχάριστος, όπως ακριβώς είναι στην τηλεόραση. Μετά τον συνήθισα. Του αρέσει πολύ να «πειράζει» τον κόσμο. Εμένα με πειράζει συνέχεια και κάθε μέρα βρίσκει κάτι καινούργιο να μου πει. 

Τις υπόλοιπες μέρες του μήνα σου με τι ασχολείσαι; 

Και τι δεν κάνω. Αν δεν τρέχω για συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις που μου παίρνουν πολύ χρόνο, θα πάω για μπάνιο. Μου αρέσει να φεύγω από την Αθήνα, έστω και για δυο ημέρες, και να βρίσκομαι στην εξοχή. Αν βρίσκομαι εδώ καταναλώνω πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι μου. Μου αρέσει να μαγειρεύω, είμαι μανιακή με την καθαριότητα και τα μικρόβια, να περιποιούμαι τις γλάστες μου και να βλέπω τους φίλους μου. 

Παρακολουθείς τον εαυτό στην τηλεόραση την ώρα που προβάλλεται το τηλεπαιχνίδι; 

Αν βρίσκομαι στο σπίτι μου εκείνη την ώρα, έχω την τηλεόραση ανοιχτή, χωρίς να προσέχω όμως ιδιαίτερα. Αν τύχει και μου πει κάτι ο Γιώργος και γελώ, τότε με πιάνουν γέλια και στο σπίτι γιατί ξαναθυμάμαι εκείνη τη στιγμή. 

Γελάς εύκολα; 

Νομίζω πολύ εύκολα και δεν μπορώ να σταματήσω. Στην αρχή, στα γυρίσματα, έκαναν cut όταν με έπιαναν τα γέλια. Όσες φορές όμως και αν αρχίζαμε εγώ συνέχιζα να γελώ. Τώρα πια με μάθανε και δεν κόβουν τις σκηνές, απλά το σύνθημα είναι «Προς Θεού, μην την κάνετε να γελάσει». 

Κλαις συχνά; 

Αυτή την περίοδο ναι, έχω γίνει υπερευαίσθητη. Κλαίω με το παραμικρό, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος. Πιο παλιά δεν έκλαιγα καθόλου, ούτε ένα δάκρυ, περισσότερο από εγωισμό. 

Ζητάς συγγνώμη όταν έχεις άδικο; 

... Σου είπα, είμαι εγωίστρια. Παλιοχαρακτήρας. Αφού τσαντίζομαι εγώ με τον εαυτό μου. Θέλω να πω συγγνώμη και δεν μου βγαίνει. Πάντα βρίσκω άλλους τρόπους για να δείχνω ότι καταλαβαίνω πότε είμαι λάθος. Συγγνώμη έχω ζητήσει μια- δυο φορές στη ζωή. 

Ποια είναι η πρώτη σου κίνηση όταν ξυπνάς το πρωί; 

Να πλύνω τα δόντια μου. 

Το τελευταίο πράγμα που κάνεις πριν κοιμηθείς; 

Βλέπω τηλεόραση. Πάντα κοιμάμαι με ανοιχτή τηλεόραση. Μόλις την ανοίγω το βράδυ, σε πέντε λεπτά έχω κοιμηθεί. 

Σου αρέσει να μιλάς με τις ώρες στο τηλέφωνο; 

Όταν μιλάω με τη φίλη μου ή με τη μητέρα μου, ναι. Η φίλη μου με παίρνει τηλέφωνο κάθε πρωί που πηγαίνει στη δουλειά της και μιλάμε από τις οχτώ μέχρι τις εννέα και μισή –μετά έρχεται το αφεντικό της... (γέλιο). Όταν όμως μου τηλεφωνούν για δουλειές και για πάρτι, με κουράζει πολύ. 

Πηγαίνεις συχνά σε κοσμικά πάρτι; 

Όχι. Πήγαινα τον πρώτο καιρό. Τώρα πια δεν μου λέει και τίποτα να πάω σ’ ένα πάρτι για δημόσιες σχέσεις που θα βρίσκονται δεκαπέντε φωτογράφοι μέσα. Δεν χρειάζεται να ξέρει όλη η Ελλάδα πού πήγα και με ποιον. Αυτά τα πράγματα διαπίστωσα ότι κάποια στιγμή γυρίζουν μπούμερανγκ. 

Σε ενοχλεί η δημοσιότητα; 

Ναι, πολύ. Δεν μου αρέσει ν’ ασχολούνται με την προσωπική μου ζωή. Καλύτερα να σε ξεχάσουν, παρά να σε θυμούνται και να γράφουν ό,τι θέλουν. 

Πώς περνάς, συνήθως, τα βράδια σου; 

Μένω σπίτι ή βγαίνω με φίλους, αλλά σε πολύ απόμερα και μακρινά μέρη. 

Τι σου λέει ο κόσμος που σε γνωρίζει στο δρόμο; 

Ότι είμαι πολύ πιο όμορφη απ’ ότι φαίνομαι στην τηλεόραση. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να μου έχει πει κάτι άλλο. 

Τι νοσταλγείς περισσότερο από τα παιδικά σου χρόνια; 

Τη μητέρα μου να με κυνηγάει να φάω και να με πηγαίνει αγκαλιά στο σχολείο μέχρι δεκατεσσάρων χρονών, γιατί ήμουν πολύ αδύνατη και φοβόταν μην πάθω τίποτα. Νοσταλγώ τη Μονόπολη που έπαιζα με τους φίλους μου. Τι να σου πω, τα πάντα. Είχα υπέροχα παιδικά χρόνια. 

Πού ξοδεύεις τα περισσότερα χρήματά σου; 

Στα κοσμήματα. Μπορεί να μην τα φοράω συχνά αλλά μου αρέσουν πάρα πολύ. 

Ο έρωτας στη ζωή σου τι ρόλο παίζει; 

Του πρωταγωνιστή. Αν ήταν κομπάρσος δεν θα ήταν έρωτας. 

Είσαι ερωτευμένη αυτόν τον καιρό; 

Πάρα πολύ... Δεν είναι από το χώρο μου... Τον λένε Δημήτρη... και είναι γιατρός. Δεν είναι ανάγκη να τα λέμε όλα. 

Τι σε γοητεύει περισσότερο σε έναν άντρα όταν σε πλησιάζει; 

Τα μάτια, είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Μόλις δω κάποιον στα μάτια νιώθω από διαίσθηση τι ρόλο θα παίξει στη ζωή μου αυτός ο άνθρωπος. 

Καριέρα ή οικογένεια; 

Και τα δύο. Κάποια στιγμή αφήνουμε το ένα και πιάνουμε το άλλο. 

Ποια είναι αυτή η στιγμή; Έχεις βάλει κάποιο όριο στη ζωή σου; 

Όχι, δεν βάζω όρια στη ζωή μου. Απλά η δουλειά μου κάποια στιγμή έχει ημερομηνία λήξης. Δεν νομίζω ότι θ’ αργήσει πολύ αυτή η στιγμή. 

Δες ΕΔΩ τι έλεγε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης όταν ήταν 19 χρονών.