Spiderman: Δεν είναι πια λευκός

Μετά από 51 χρόνια, η Marvel άλλαξε χρώμα στον θρυλικό super ήρωα!
Spiderman: Δεν είναι πια λευκός



Σε μια κίνηση η οποία έγινε δεκτή από όλους με ενθουσιασμό, η Marvel παρουσίασε την ταυτότητα του νέου Spiderman, ο οποίος είναι Αφροαμερικανός με την μητέρα του να είναι Λατίνα!

Η αλλαγή αυτή έγινε στα πλαίσια της γενικότερης αλλαγής που έχει ξεκινήσει η Marvel ώστε να πιάσει όλες τις κοινωνικές μάζες των ΗΠΑ. Εξάλλου πριν από ένα χρόνο παρουσίασε τον Τhor σαν γυναίκα, τον Captain America επίσης μαύρο αλλά και μια γυναίκα-υπερήρωα μουσουλμανικής καταγωγής.

Όσον αφορά τον Spiderman, ονομάζεται πλέον Miles Morales, έχει Αφροαμερικανό πατέρα και μητέρα από το Πουέρτο Ρίκο, σε μια προσπάθεια της Marvel να κάνει «άνοιγμα» και στην αγορά των Λατίνων, οι οποίοι αγγίζουν το 10% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Aπό την πλευρά του, ο δημιουργός του Morales, Brian Bendis, δήλωσε για τη νέα ταυτότητα του άνθρωπου-αράχνη: «Όταν ήταν 4 ετών η κόρη μου (υιοθετημένη Αφροαμερικανίδα) βρήκε μια μάσκα του Spiderman και μου φώναξε ‘Κοίτα μπαμπά, είμαι ο Spiderman’. Άρχισα να κλαίω. Συνειδητοποίησα πως τα παιδιά μου θα μεγαλώσουν σε έναν multi ethnic κόσμο υπερηρώων».

Μπράβο στην Marvel!

Tags: