Φώτη με το καλό! Αυτοί είναι οι πιο straight gay της Ελλάδας

Οι άντρες που ποτέ δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους.
Φώτη με το καλό! Αυτοί είναι οι πιο straight gay της Ελλάδας



Είναι επίσημο. Ο Φώτης Σπύρος ετοιμάζεται να ντυθεί γαμπρός στη Νέα Υόρκη και διατυμπανίζει περήφανος τον έρωτά του, χωρίς να τον απασχολεί η γνώμη των άλλων. 

«Η αγάπη δεν έχει φύλo» είπε χαρακτηριστικά στο followme.gr και κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Απλά και ξεκάθαρα. Άλλωστε, δεν υπάρχει πιο υπέροχο συναίσθημα από το να γνωρίζεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα και να κυνηγάς την προσωπική σου ευτυχία. 

Ο επικείμενος γάμος του Φώτη, λοιπόν, μας έκανε να σκεφτούμε ποιοι είναι εκείνοι οι διάσημοι άντρες που είχαν το θάρρος να μιλήσουν για την προσωπική τους ζωή χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς μισόλογα. Είναι οι πιο straight Έλληνες, οι άντρες που ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα μεταμφιέσουν τον έρωτά τους. Δυστυχώς, αυτοί που έχουν την τόλμη να υποστηρίξουν τις επιλογές τους  ακόμα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών μας. Ας τους δούμε, όμως, έναν προς ένα. 

Χρήστος Σιμαρδάνης 

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο γνωστός ηθοποιός έχει μιλήσει για την ερωτική του ζωή. Άλλωστε, ο περίγυρός του γνωρίζει για τη σεξουαλικότητά του από την ηλικία των 16. Πάμε λοιπόν πίσω στο 2010 και τη συνέντευξη που είχε δώσει στο περιοδικό Life & Style, όπου μιλούσε για τις υιοθεσίες των ομοφυλόφιλων ζευγαριών: «Συμφωνώ απολύτως με κάθε είδους υιοθεσία. Απορώ γιατί αν ένα παιδάκι, το οποίο το πνίγουν οι μύγες, η βρόμα και η πείνα, αν υιοθετηθεί από ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι θεωρείται πως δεν θα περάσει  καλύτερα. Οποιαδήποτε δυσκολία κι αν αντιμετωπίσει αυτό το παιδάκι εξαιτίας κάποιου συμβάντος κοινωνικού ρατσισμού, σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα από αυτά που ζούσε πρώτα».

Δες στο βίντεο τι είχε πει σχετικά στο Χρήστο Φερεντίνο. Κράτα την ατάκα του: Για μένα οι σεξουαλικές μου προτιμήσεις έχουν τόση σημασία όση το ότι είμαι φαλακρός. 

Φώτης Σεργουλόπουλος

Νομίζω δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην έχει βγάλει το καπέλο στον Φώτη Σεργουλόπουλο. Όταν βγήκε στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου όλοι μιλούσαν για την απλότητα και την αξιοπρέπειά του. «Για την προσωπική μου ζωή και τις επιλογές μου δεν ήθελα ποτέ να πω ψέματα. Είχα συντρόφους στο παρελθόν, πάρα πολύ καλους. Τους αγαπούσα. Δεν έχω στενοχωρήσει ποτέ κανέναν».  Ο αγαπημένος παρουσιαστής πέρυσι έγινε μπαμπάς με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας. 

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης 

Ήταν 2013 όταν ο ανταποκριτής του Alpha στην Ιταλία Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης παραδέχτηκε με επιστολή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι είναι gay. Αφορμή ήταν τρίτη κατά σειρά αυτοκτονία ενός 20χρονου νεαρού που ήταν θύμα ομοφοβίας. Ορίστε τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα: 
«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής, ένας πολιτικός, ένας δημοσιογράφος, που να έχει το ίδιο θάρρος; Που να μπορεί να προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα σε έναν νέο που ζει στην επαρχία και θα μπορούσε να βρεθεί στην ίδια τραγική θέση του νεαρού Ιταλού που κηδεύεται σήμερα;».

«Χρειάζεται περισσότερο θάρρος, για να μπορέσει και η χώρα μας να αποκλείσει τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τους βάρβαρους χλευασμούς των ανεγκέφαλων. Ενας δημοσιογράφος, ανταποκριτής από τη Ρώμη, κάνει την αρχή, αψηφώντας τυχόν κριτικές και εκπλήξεις. Δεν είμαι ήρωας. Ζητώ να αλλάξουμε, επιτέλους, την ψυχή και τη σκέψη μας», είπε.

Αύγουστος Κορτώ 

Ο Αύγουστος Κορτώ ποτέ δεν κρύφτηκε. Ήταν πάντα ανοιχτά ομοφυλόφιλος ενώ ανέκαθεν έκανε παρεμβάσεις για την αναγκαιότητα του σύμφωνου συμβίωσης αλλά και του πολιτικού γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Ο συγγραφέας παντρεύτηκε πέρυσι το Νοέμβριο το σύντροφό του στη Νέα Υόρκη και μάλιστα έκανε σχετική ανάρτηση στο Facebook. 

Γρηγόρης Βαλλιανάτος 

Τι να λέμε τώρα για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο. Κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό της θα γοητεύτηκε από τον τρόπο ομιλίας του σαν έφηβη μια φορά στη ζωή της. Γνωστός υπέρμαχος των δικαιωμάτων της LGTB κοινότητας, μόνο που καμιά φορά το παρακάνει. Γιατί το λέμε αυτό; Πέρυσι στις δημοτικές εκλογές πήρε πρωτοβουλία και έκανε outing σε δύο ακόμα υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας.

Δημήτρης Παπαιωάννου 

Ανοιχτά gay είναι και ο Δημήτρης Παπαιωάννου. Ο γνωστός καλλιτέχνης έχει δώσει συνέντευξη στο gay oriented περιοδικό «10%» και δήλωσε μεταξύ άλλων το εξής:  «Για μένα είναι απόλυτα φυσικό να σας μιλήσω δεδομένης της ακτιβιστικής ιστορίας μου και της αντίληψής μου για τα πράγματα. Ετσι κι αλλιώς όταν έφυγα από το σπίτι μου στα 18 μου υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δε θα κάνω ποτέ τίποτα κρύβοντας ότι είμαι γκέι. Και δεν το έκανα. Η δική μου απόφαση ήταν να ζήσω με τον εαυτό μου και από κει πέρα όπου με πάει».

Χάρης Ρώμας

Σύνθετη είναι η περίπτωση του Χάρη Ρώμα γι’ αυτό θα παραθέσουμε τα λεγόμενά του από το περιοδικό ΕΓΩ weekly. 

Δημοσιογράφος: Πατώντας το όνομά σας στο Google, ένα από τα πρώτα αποτελέσματα είναι το «Χάρης Ρώμας γκέι». Μάλιστα, υπάρχει ένα κατάπτυστο δημοσίευμα εναντίον σας σε κάποιο blog, που βασίζεται σ' αυτόν τον ερωτικό προσανατολισμό. Σας ενόχλησε, σας πίεσε, σκεφτήκατε να κινηθείτε δικαστικά;

Χάρης Ρώμας: Είναι κάτι το οποίο δεν με απασχολεί καθόλου. Έχω κάνει μια συνθέτη ζωη. Έχω περάσει από όλες τις ερωτικες φάσεις. Δεν το κρύβω. Το θεωρώ τιμή μου και καμάρι μου. Κατέληξα στις επιλογές που με ικανοποιούν και τις υπερασπίζω με μεγάλο σθένος. Δεν αναφέρομαι σε αυτά τα θέματα, γιατί δε θέλω να ορίζουν την καλλιτεχνική μου προσωπικότητα. Επειδή σίγουρα είναι πιο «πικάντικα», εκεί θα στρέφονται οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων και εγώ δεν θέλω, όπως κάθε καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του, να γίνουν πιο καθοριστικά από το καλλιτεχνικό μου στίγμα. Από εκεί και πέρα θεωρώ, εφόσον αναφέρεσαι σε κατάπτυστο δημοσίευμα που έχει να κάνει με αυτό το θέμα, ότι αυτός που το γράφει δεν είναι πιο άνδρας απο εμένα. Το λέω με πλήρη συνείδηση. Εγώ αισθάνομαι 100% άνδρας, ξέρω τι είδους επιλογή έχω κάνει και την υποστηρίζω με σθένος. Ποτέ δεν ένιωσα όμως κάτι διαφορετικό. Πάντα αισθανόμουν άνδρας.