Νίκος Σεργιανόπουλος: 7 χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του

Το στόρι που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.
Νίκος Σεργιανόπουλος: 7 χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του



4 Ιουνίου είναι σήμερα. Και μόλις συνειδητοποίησα ότι έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρόνια από τότε που δολοφονήθηκε ο Νίκος Σεργιανόπουλος.

Ήμουν μόλις 22 χρονών και δεν είχα καταφέρει να τον απομυθοποιήσω στο μυαλό μου παρόλο που πριν δολοφονηθεί τον είχαν συλλάβει με κοκαίνη. Δεν μου έλεγε τίποτα αυτό. Τόσοι και τόσοι ήταν μπλεγμένοι. 

Παρά την όποια κοινωνική κατακραυγή, για μένα ήταν ακόμα ο κομπλεξικός και σέξι καθηγητής που φιλούσε παθιασμένα την Μαρίνα Κουντουράτου. Είχα αποφασίσει πως ήταν ο μόνος άντρας που θα μπορρούσε να με κάνει να υπομένω τον καπνό από το τσιγάρο του. 

Δυστυχώς, τη μέρα της δολοφονίας του η εικόνα ή φαντασίωση που είχα για εκείνον διαλύθηκε μέσα σε μια στιγμή. Ο 56χρονος ηθοποιός δέχτηκε 21 μαχαιριές και βρέθηκε άγρια δολοφονημένος και γυμνός στο σπίτι του στο Παγκράτι. Τα μέσα που διψούσαν για αίμα και βία έβγαζαν τα δικά τους σενάρια, μπήκαν σε πολύ προσωπικά δεδομένα και μου στέρησαν τον άλλοτε εφηβικό θαυμασμό που ένιωθα για εκείνον. 

Μετά από ένα μήνα συνελήφθη ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο Νταβίντ Μουρτχικνέλι ο οποίος ομολόγησε το έγκλημά του. Ο Γεωργιανός υποστήριξε ότι ο Σεργιανόπουλος ζήτησε να του κάνει στοματικό έρωτα και ότι απειλήθηκε με μαχαίρι όταν εκείνος αρνήθηκε.  Στο δικαστήριο δήλωσε ότι είχαν πάρει και οι δύο κοκαίνη, ότι μετάνοιωσε για την πράξη του, ότι δεν είναι ομοφυλόφιλος και ότι βρισκόταν σε άμυνα από φόβο. 

Τελικά, τον Ιούνιο του 2013 ο Γεωργιανός καταδικάστηκε σε ισόβια, χωρίς ελαφρυντικά με τελεσίδικη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

Εν τω μεταξύ, το δράμα της οικογένειας δεν τελείωσε με το θάνατο του Έλληνα σταρ. Μέσα σε 5 χρόνια από τη δολοφονία του Σεργιανόπουλου έφυγε από τη ζωή η αδελφή του, ο γαμπρός του και η μητέρα του. 

Τον περασμένο Απρίλιο, ο ανηψιός του ηθοποιού Γιώργος Παπαθεοδώρου μίλησε στο Πρώτο Θέμα για πρώτη φορά για τις φριχτές στιγμές που βίωσε. Χαρακτηριστικά είπε: «Όπως καταλαβαίνεις ήταν σαν να είχε πέσει μία μορφή κατάρας σε αυτό το σπίτι της Δράμας με τον ένα χαμό να διαδέχεται τον άλλο. Με τσάκισε όλο αυτό. Με τσάκισε όμως. Ξαφνικά βρέθηκα αντιμέτωπος με μία πραγματικότητα που δε μπορούσα να τη διαχειριστώ. Ο Νίκος μου είχε αφήσει μία περιουσία ένα σκάφος το αγαπημένο του σκάφος και το διαμέρισμα μεταξύ άλλων. Το σκάφος του Νίκου θυμάσαι ότι το είχα πουλήσει ήταν δυσβάσταχτο οικονομικά για εμένα να το κρατήσω και να το συντηρώ και έστι το έδωσα όσο όσο. Με το σπίτι δε μπορώ να κάνω το ίδιο. Για την ακρίβεια δε νομίζω ότι θα μπορέσω να κάνω τίποτα. Να το νοικιάσω; Ποιος νομίζεις ότι θα πάει να μείνει εκεί; Να το πουλήσω; Ούτε για αστείο όμως δε το σκέφτομαι αυτό, είναι η ίδια η ζωή του μέσα εκεί, δε μπορώ να το κάνω αυτό για λόγους συνείδησης και ηθικής» . 

Κάπως έτσι έληξε η ιστορία του αγαπημένου μας ηθοποιού με το σκοτεινό βλέμμα. Του ανθρώπου που θα μείνει στη μνήμη μας ως ο γοητευτικός Κωνσταντίνος Μαρκοράς και όχι ως του θύματος με τις 21 μαχαιριές. 

Δες ΕΔΩ τα πιο ανατριχιαστικά εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα.