Oscars 2015: Οι Βρετανοί... ξανάρχονται! (video)

Βρισκόμαστε μια ανάσα από τα βραβεία Όσκαρ με τους Βρετανούς να ετοιμάζουν νέα εισβολή στον πλανήτη Χόλιγουντ
Oscars 2015: Οι Βρετανοί... ξανάρχονται! (video)



Οι Τζουντ Λο, Κόλιν Φερθ, Κρίστιαν Μπέιλ και λοιποί ετοιμάζονται να αφήσουν την θέση τους στη νέα γενιά. Ο Μπένεντικ Κάμπεμπατς και ο Έντι Ρεντμέιν ήρθαν για να μείνουν…

Η Βρετανία θα έχει στα φετινά Όσκαρ πέντε εκπροσώπους. Το… βαρύ χαρτί της είναι ο Έντι Ρεντμέιν μας συστήθηκε το 2012 με την ερμηνεία του στους Άθλιους και φέτος φλερτάρει με το Χρυσό Αγαλματάκι.

Ο Ρεντμέιν κατάφερε να ενσαρκώσει περίφημα τον ρόλο του σαν Στέφεν Χόκινγκ και η ερμηνεία του στην ταινία «Η Θεωρία των Πάντων» του έφερε την πρώτη του υποψηφιότητα στα 33 του.

Όπλο του σίγουρα δεν είναι η ιδιαίτερη ομορφιά (παρότι έχει κάνει αρκετές καμπάνιες σαν μοντέλο για γνωστούς οίκους μόδας), ωστόσο το ταλέντο του ξεχειλίζει.

Ο έτερος υποψήφιος είναι ο Μπένεντικ Κάμπερμπατς. Ο τηλεοπτικός Sherlock Holmes υποδύθηκε τον μαθηματικό Άλαν Τούρινγκ στην ταινία «Το παιχνίδι της μίμησης», καταφέρνοντας να βγει στην αφρόκρεμα του Χόλιγουντ.

Στα 38 του έχει το δικό του φανατικό fan club από θαυμάστριες οι οποίες δεν διστάζουν να απειλήσουν μέχρι και την σύντροφο του, Sophie Hunter!  Eιρωνεία; Το 2004 είχε ενσαρκώσει τον Στέφεν Χόκινγκ και εκείνος στην σειρά Χόκινγκ!

Η Rosamund Pike στα 35 της αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για κοινό και κριτικούς. Ξεκίνησε  από τo blockbuster «Η οργή των Τιτάνων» για να βρεθεί φέτος στο οσκαρικό «Το κορίτσι που χάθηκε» που της χάρισε και την υποψηφιότητα Α’ Γυναικείου Ρόλου. Σχετικά άγνωστη (και υποτιμημένη) από το ευρύ κοινό αλλά με τεράστιο ταλέντο έχει όλα τα φόντα για μεγάλη καριέρα. Δεν είναι τυχαίο πως την εμπιστεύτηκε ο Ben Affleck…

Το όνομα Felicity Jones δεν έλεγε πολλά πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Σε μια νύχτα η 31χρονη ηθοποιός είδε το όνομα της να γίνεται πρωτοσέλιδο. Η ερμηνεία της στο πλάι του Έντι Ρεντμέιν στην ταινία «Η θεωρία των Πάντων» κατάφερε να της δώσει μια υποψηφιότητα Α’ Γυναικείου Ρόλου ενώ τις άνοιξε και τις πόρτες για μια λαμπρή καριέρα στο Hollywood.

Η Κίρα Νάιτλι  δεν είναι νεα στο Χόλιγουντ. H 29χρονη Βρετανίδα μας συστήθηκε στους Πειρατές της Καραϊβικής, ωστόσο έδειξε πως εκτός από όμορφο πρόσωπο διαθέτει και ταλέντο. Το 2005 πήρε την πρώτη της οσκαρική υποψηφιότητα για την ταινία Περηφάνια και Προκατάληψη και φέτος είναι ξανά υποψήφια  στο πλάι του Κάμπερμπατς για την ερμηνεία της στο «Παιχνίδι της μίμησης». Οι Βρετανοί πάντως δεν την θεωρούν ιδιαίτερη ταλαντούχα, ωστόσο οι ερμηνείες της σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικές.

Η κληρονομιά του Άντονι Χόπκινς, του Ντάνιελ Ντέι Λιούις και της Έλεν Μίρεν θα συνεχιστεί και μάλιστα για πολλά χρόνια όπως φαίνεται…