22-1-08: Ο 28χρονος Heath Ledger βρέθηκε νεκρός στο Μανχάταν

Τα 5 facts για τη ζωή του που δεν ήξερες.
22-1-08: Ο 28χρονος Heath Ledger βρέθηκε νεκρός στο Μανχάταν



Τέτοια μέρα, πριν από 7 χρόνια το Hollywood θρηνούσε γιατί έφυγε από τη ζωή ένας καταπληκτικός ηθοποιός. Στις 22 Ιανουαρίου του 2008, ο Heath Ledger βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. 

O 28χρονος Αυστραλός μόλις είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας του Μπάτμαν «Ο Σκοτεινός Ιππότης» στο ρόλο του Τζόκερ ενώ δούλευε για την ταινία «Ο φανταστικός κόσμος του Δρ. Παρνάσους» με σκηνοθέτη τον Terry Gilliam.

Ο Ledger βρέθηκε αναίσθητος από τη σπιτονοικοκυρά του, η οποία είχε έρθει για να του ανακοινώσει την άφιξη της μασέρ του, στις 14:45. Η μασέρ του έκανε τεχνητή αναπνοή αλλά δεν κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή και οι υπάλληλοι πρώτων βοηθειών επιβεβαίωσαν κατά την άφιξή τους ότι ήταν νεκρός. 

Δύο εβδομάδες αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο Ledger πέθανε τυχαία από υπερβολική δόση φαρμάκων για την αυπνία, το άγχος, τον πόνο και το κοινό κρύωμα. 

Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός είχε κάνει το ντεμπούτο του το 1999 στην κομεντί με τίτλο «10 πράγματα που μισώ σε σένα» ενώ τον επόμενο χρόνο υποδύθηκε το γιο του Mel Gibson στην ταινία «Ο Πατριώτης».

Αναγνωρίστηκε από τους κριτικούς για το ρόλο του στην ταινία  «Το μυστικό του Brokeback Mountain» το 2005  κερδίζοντας υποψηφιότητες ερμηνείας για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και βραβείο Bafta. 

Όμως δυστυχώς με όλα τα παραπάνω βραβεία τιμήθηκε μετά θάνατον για την ερμηνεία του στην ταινία του Batman, «Ο Σκοτεινός Ιππότης». 

Ο Ledger είχε χωρίσει με τη σύντροφό του Michelle Williams τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Ήταν η κινηματογραφική του γυναίκα στο Brokeback Mountain και μαζί είχαν την Matilda, μία κόρη δύο ετών. 

Αυτή ήταν η σύντομη αλλά συνταρακτική ζωή του Heath Ledger και για να κλείσουμε με μία πιο ευχάριστη νότα σου παραθέτουμε 5 σημαντικά και ασήμαντα facts για τη ζωή του.  

1. Σε έναν από τους πρώτους ρόλους του, ο Heath Ledger φορούσε πράσινο κολάν. Ήταν πρωταγωνιστής μίας θεατρικής παραγωγής του Πίτερ Παν στο Περθ, τον τόπο καταγωγής του. «Χρειάστηκε πολλά κότσια. Για ένα 12χρονο παιδί και τους συνομηλίκους του αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει καταστροφικά» είχε δηλώσει στην Washington Post. 

2. Νομίζεις ότι στο «Brokeback Mountain» ήταν η πρώτη φορά που ο Heath Ledger έπαιξε έναν γκέι ρόλο; Κάνεις λάθος γιατί το 1996, υποδύθηκε έναν γκέι ποδηλάτη στο τηλεοπτικό show «Sweat». 

3. O Jake Gyllenhaal είναι ο νονός της κόρης του Heath Ledger, Matilda. «O Heath και εγώ κάναμε έρωτα και έτσι προέκυψε το παιδί» αστειεύτηκε ο Gyllenhaal στο Entertainment Weekly. 

4. Η κρυφή επιθυμία του ηθοποιού ήταν να πρωταγωνιστήσει σε ένα μιούζικαλ του Hollywood. «Αυτά με έκαναν να θέλω να παίξω σε ταινίες αρχικά» είχε αποκαλύψει στο Movieline. «Νομίζω ότι στα μάτια κάποιων ανθρώπων το να χορεύεις από εδώ και από εκεί είναι γελοίο, αλλά νομίζω πως είναι πολύ cool». 

5. Ο Ledger έχει στον καρπό του ένα τατουάζ που γράφει «KAOS». Είναι τα αρχικά για τα ονόματα της μαμάς του και των τριών αδερφών του: Kate, Ashleigh, Olivia και Sally