Ricki and the Flash: Η Meryl Streep υποδύεται τη ροκού πεθερά μου

Αυτή είναι η εκκεντρική γυναίκα που ενέπνευσε την πιο πολυσυζητημένη ταινία των ημερών.
Ricki and the Flash: Η Meryl Streep υποδύεται τη ροκού πεθερά μου



Ψάχνεις μια καλή και ανάλαφρη ταινία να δεις στο θερινό σινεμά για να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι; Προλαβαίνεις ακόμα να πας στο «Ricki and the Flash» με τον ελληνικό τίτλο «Η Ρίκι και η Ροκ» το οποίο μπορεί να μην είναι οσκαρικό, αλλά έχει ό,τι χρειάζεται μια ταινία για να θεωρείται καλή: Συγκίνηση, δυνατό cast, τη Meryl Streep plus την κόρη της, ρομάντζο, οικογενειακά δράματα και μία υπόνοια χιουμοριστικής διάθεσης.  Δες παρεμπιπτόντως και το trailer. 

Εκτός όμως από τα παραπάνω, αυτή η ταινία έχει και κάτι που την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα: Είναι βασισμένη σε αληθινό πρόσωπο. Συγκεκριμένα, η Ricki Rendazzo, η ροκού, δηλαδή, που υποδύεται η Meryl Streep είναι η πεθερά της βραβευμένης με Όσκαρ σεναριογράφου Diablo Cody και μαμά του παραγωγού Daniel Maurio. 

Στην Terry Cieri, λοιπόν, οφείλεται το γεγονός ότι σήμερα έχουμε μία τόσο όμορφη ταινία, καθώς είναι η γυναίκα που έκανε τη φαντασία της Cody να οργιάσει. 

Η ίδια η Cody, μίλησε στο «Vanity Fair» για τη γνωριμία με την ηρωίδα της ταινίας της.  «Όταν αρραβωνιάστηκα με τον Maurio, πήγα στο Τζέρσεϋ να γνωρίσω την οικογένεια του. Κανείς όμως δεν μου είχε πει ότι η μαμά του ήταν μία εκκεντρική περσόνα. Την είδα να παίζει σε ένα bar και είπα “Αυτό είναι στόρι για ταινία”, καθώς σαν σεναριογράφος πάντα έψαχνα αφορμές τριγύρω μου. Μερικά χρόνια αργότερα, ξεκίνησα να γράφω το σενάριο. Ο χαρακτήρας της Ricki τριγυρνούσε συνέχεια στο κεφάλι μου. Η Ricki ήταν προϊόν φαντασίας -η Terry ποτέ δεν εγκατέλειψε τα παιδιά της- αλλά η έμπνευση ήταν εκεί. Σκεφτόμουν, λοιπόν, τι είδους προβλήματα θα μπορούσε να αντιμετωπίζει μία τέτοια γυναίκα στη ζωή της; Και εκεί μου ήρθε η ιδέα της (προβληματικής) σχέσης της με τα παιδιά της». 

Παρόλο που η Cody είχε ήδη ξεκινήσει να γράφει το σενάριο, δεν αποκάλυψε στην πεθερά της το project μέχρι τη στιγμή που η Meryl Streep υπέγραψε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Jonathan Demme για τη σκηνοθεσία. «Την πήρα τηλέφωνο τη μέρα της μητέρας και της ανακοίνωσα το project. Νομίζω ότι ξαφνιάστηκε. Χρειαζόταν λίγο χρόνο για να το επεξεργαστεί, δεν έκλαψε γιατί δεν είναι άτομο που θα έκλαιγε. Είναι αρκετά cool. Αλλά ήταν απίστευτα υποστηρικτική και ενθουσιώδης. Την έφερα στα γυρίσματα και έγινε bonding μεταξύ μας» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της προ παραγωγής, η Meryl Streep είδε μερικά βιντεάκια της Cody στο YouTube για να μπορέσει να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Ορίστε, ποια πιστεύουμε ότι είδε με ενδιαφέρον η Meryl. 

Εντύπωση, ακόμα έκανε στην Cody ο ζήλος που έδειχνε η 66χρονη ηθοποιός. «Αν δεν ήξερες ποια είναι η Meryl Streep και έβλεπες το πάθος και την αφοσίωσή της, θα έλεγες ότι πρόκειται για την πρώτη της ταινία. Δίνει τον εαυτό της στο 100%. Ήταν εκπληκτικό να τη βλέπω να ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της». Μάλιστα, η ίδια η Streep διάλεξε την κόμμωσή της, όλα της τα ρούχα και τα αξεσουάρ. 

Με αυτή την αμφίεση, η διάσημη ηθοποιός υποδέχτηκε και την πεθερά της Cody στα γυρίσματα. «Αν θυμάμαι καλά η Meryl της μιλούσε για μία συναυλία των Beatles που είχε δει στο παρελθόν. Συζητούσαν γενικά για συναυλίες. Της γνώρισε τον Rick Springfield και ήταν κάπως σουρεάλ. Επίσης, ήταν η ιδανική μέρα γιατί εκεί ήταν και ο Kevin Kline. Εκείνη τη μέρα είχαμε πολλά γυρίσματα με μουσική και όλο αυτό ήταν συγκινητικό. Ξέρω ότι ήταν πολύ συγκινητικό για μένα προσωπικά». 

Όσο για την ίδια της Cieri, δήλωσε στο «The Asbury Park Press» τα εξής: «Η Meryl Streep είναι απίστευτη ηθοποιός, είναι πανέμορφη και πολύ ζεστός άνθρωπος. Αυτό που ζούσα ήταν σουρεάλ, ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου». Και μιας και η Cieri βρέθηκε στα γυρίσματα, έκανε και ένα πέρασμα σαν κομπάρσος στη σκηνή όπου η Streep και η μπάντα της ερμηνεύουν το «Let’ s Work Together». 

Δες ΕΔΩ ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες του φθινοπώρου.