Trainspotting: Όσο περιμένεις το sequel διάβασε τα πιο τρελά facts της ταινίας

Ήξερες ότι στην πιο αηδιαστική σκηνή χρησιμοποιήθηκε σοκολάτα;
Trainspotting: Όσο περιμένεις το sequel διάβασε τα πιο τρελά facts της ταινίας



Μπορεί να ήταν 1996 όταν βγήκε το «Trainspotting», όμως εγώ το είδα το 2001 όταν ήμουν 15 χρονών κορίτσι. Και ο λόγος που δεν το είχα δει νωρίτερα ήταν γιατί είχα ακούσει από έναν ενήλικα πως μόλις τελειώσει η ταινία, θέλω δεν θέλω, θα το ρίξω στα ναρκωτικά. Εννοείται πως γρήγορα συνειδητοποίησα ότι ο συγκεκριμένος κύριος έσπερνε το φόβο χωρίς λόγο, επειδή μάλλον δεν μπορούσε να εκτιμήσει το μεγαλείο του Danny Boyle. 

Υποθέτω, λοιπόν, ότι ο εν λόγω κύριος που με τρομοκρατούσε θα πιάσει πάλι δουλειά τώρα  που ανακοινώθηκε sequel και ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Η ταινία θα λέγεται «Porno» και το θρυλικό cast θα παραμείνει το ίδιο μιας και οι τέσσερις πρωταγωνιστές είπαν το μεγάλο «ναι» για την επιστροφή τους.

Γι’ αυτό, μόλις πήγα στο σπίτι μου έβαλα ξανά το DVD της ταινίας, η αδρεναλίνη μου έφτασε στα ύψη της και αμέσως μετά έψαξα μικρές ιστορίες πίσω από την ταινία. Ορίστε τα πιο τέλεια facts που βρήκα.  

Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη «Trainspotting»; Ήταν η μανία – το χόμπι των Βρετανών να παρακολουθούν τα τρένα. Ο Irvine Welsh, συγγραφέας του βιβλίου συγκρίνει αυτή τη μόδα και την αίσθηση που αφήνει, με τον εθισμό στην ηρωίνη. 

Η αρχική σκηνή της ταινίας είναι εμπνευσμένη από το βίντεο κλιπ των Beastie Boys με τίτλο «Sabotage».

Ο Ewan McGregor υποδύεται τον κοκαλιάρη ηρωινομανή και όπως φαντάζεσαι γι’ αυτό το ρόλο έπρεπε να χάσει μερικά κιλά. Για να φτάσει στο απαιτούμενο βάρος πέρασαν δύο μήνες χωρίς να καταναλώσει αλκοόλ ή γαλακτοκομικά προϊόντα

Θυμάσαι την πιο αηδιαστική σκηνή της ταινίας που δείχνει τη χειρότερη τουαλέτα της Σκωτίας; Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τη σκηνή ήταν σοκολάτα. Οπότε μπορείς πλέον να μην σιχαίνεσαι κάθε φορά που τη βλέπεις. 

Ο Begbie που υποδυόταν ο Robert Carlyle ήταν gay που καταπίεζε τη σεξουαλικότητά του. Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξή του ο ηθοποιός διευκρινίζοντας ότι σε αυτό το καταπιεσμένο ένστικτο οφείλονταν τα βίαια ξεσπάσματά του.  

Ο Ewan Mc Gregor δεν είχε πρόβλημα να κάνει ηρωίνη. Πίστευε ότι έτσι θα καταλάβαινε καλύτερα το ρόλο του. Όμως μετά, πάλι καλά, το μετάνιωσε. 

Το μωρό που βλέπεις στην παρακάτω διάσημη σκηνή δεν ήταν ένα, αλλά δύο δίδυμα τα οποία έπαιζαν εναλλάξ γιατί δεν μπορούσαν να στέκονται για πολύ ώρα μπροστά στην κάμερα. 

Για τα κοντινά πλάνα, στα οποία ο Ewan McGregor έκανε ενέσεις ηρωίνης χρησιμοποιήθηκε ένα πρόσθετο χέρι. 

Η Σκωτσέζικη προφορά στα 20 πρώτα λεπτά της ταινίας θα ήταν πρόβλημα για το Αμερικανικό κοινό και έτσι οι συντελεστές αποφάσισαν να ξαναηχογραφήσουν τους διαλόγους κάνοντας την προφορά πιο light αυτή τη φορά. 

Δες ΕΔΩ ποιες ταινίες θα τρέξω να δω αυτό το φθινόπωρο.