Ζήνα: 8 τρελά πράγματα που δεν ήξερες για τη θρυλική σειρά

Ήξερες ότι στα στελέχη της Universal δεν άρεσαν τα λεσβιακά υπονοούμενα;
Ζήνα: 8 τρελά πράγματα που δεν ήξερες για τη θρυλική σειρά



Ήξερες ότι αυτό το μήνα γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από τότε που έπαιξε το πρώτο επεισόδιο της θρυλικής σειράς «Ζήνα»; Ναι της κυρίας που έβλεπες στην τηλεόρασή σου από το 1995 μέχρι το 2001 και ήθελες να της μοιάσεις για να φοράς το μεταλλικό σουτιέν σε σχήμα καρδιάς και να θεωρείσαι σκληρό καρύδι. Αν είσαι φαν, θα ξέρεις, επίσης, ότι οι συντελεστές ετοιμάζουν το reboot της σειράς και η Lucy Lawless θα εμπλέκεται δημιουργικά σε αυτή την υπόθεση, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν θα είναι η πολεμίστρια που όλοι αγαπήσαμε. 

Για να το γιορτάσουμε, λοιπόν, σου παρουσιάζουμε 8 τρελά facts που δεν ήξερες για την αγαπημένη σου σειρά. 

1. Η αρχική ιδέα ήθελε τη Ζήνα να πεθαίνει 

Η Ζήνα αρχικά συστήθηκε μέσα από τη σειρά «Ηρακλής» προκειμένου να δώσει μία σκοτεινή νότα στον ευχάριστο και χωρίς συγκρούσεις χαρακτήρα του Ηρακλή. Υποτίθεται, όμως, ότι θα πέθαινε μετά από τρία επεισόδια. Αλλά οι παραγωγοί εντυπωσιάστηκαν τόσο από τη Ζήνα που αποφάσισαν να της χαρίσουν τη ζωή.  

2. Η Lucy Lawless δεν ήταν η πρώτη επιλογή 

Αν δεν αρρώσταινε η Βρετανίδα ηθοποιός Vanessa Angel για την οποία προοριζόταν ο ρόλος, τότε ίσως σήμερα να μη γνώριζε κανείς τη Lucy Lawless. Μάλιστα, ο δημιουργός της σειράς Robert Tapert που την επέλεξε την παντρεύτηκε το 1998. 

3. Ο Ηρακλής δεν ήταν φαν της Ζήνα

Ο Brawny Kevin Sorbo θεωρούσε πως ήταν λάθος που η Ζήνα είχε την ίδια φυσική κατάσταση με τον Ηρακλή, με δεδομένο ότι ο ήρωάς του θεωρητικά ήταν το πιο δυνατό άτομο στον κόσμο  αλλά και ημίθεος. Άσε που στα ratings η σειρά της ήταν καλύτερη. Οπότε, κάθε φορά που ο Sorbo παραπονιόταν και έλεγε «Ζήνα» οι συνάδελφοί του στο πλατό έκαναν πλάκα και έφτυναν στο άκουσμα του ονόματός της. 

4. Η παρουσία της θεότητας Κρίσνα δεν βγήκε σε καλό

Όπως θα γνωρίζεις, η σειρά έμπλεκε τη μυθολογία με τη θρησκεία και δανειζόταν χαρακτηριστικά από διάφορες κουλτούρες. Η Ζήνα, λοιπόν, το 1999 επικαλέστηκε την ινδουιστική θεότητα Κρίσνα για να σώσει την φίλη (και πιθανότατα ερωμένη της) Gabrielle, κάτι που δεν άρεσε στους Ινδουιστές. Έτσι, οι Ινδουιστές διαμαρτυρήθηκαν στη «Universal» και απαίτησαν να αποσυρθεί η σκηνή από το επεισόδιο. Οι φαν της Ζήνα από την άλλη, άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη λογοκρισία. Τελικά, για να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές έγινε ένα μικρό μοντάζ στο επεισόδιο, με τη Lawless να δηλώνει στην εισαγωγή του ότι η θρησκεία αντιμετωπίστηκε με σεβασμό. 

5. Τα credits περιλάμβαναν αστειάκια 

Αφιερωμένα στους φαν. Όπως ότι δεν τραυματίστηκαν οι φτερωτές Άρπυιες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 

6. Ο Ποσειδώνας τελικά δεν είχε κανένα ουσιαστικό ρόλο στην ιστορία

Υπήρχε στα credits της έναρξης για το εφέ αλλά οι συντελεστές δεν είχαν σκοπό να τον εντάξουν στο σενάριο με αποτέλεσμα οι θεατές να αναρωτιούνται μονίμως πότε θα εμφανιστεί. Τελικά, μετά από απαίτηση του κοινού ο Ποσειδώνας εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια. 

7. Τα λεσβιακά υπονοούμενα δεν άρεσαν στα στελέχη της Universal

Όπως θα γνωρίζεις, υπήρχαν σαφή ερωτικά υπονοούμενα ανάμεσα στη Ζήνα και την Γκαμπριέλα, με αποτέλεσμα τα κορίτσια να έχουν γίνει σύμβολα της gay and lesbian κοινότητας. Όμως, παρόλο που όλοι οι συντελεστές ήταν ενθουσιασμένοι με τη δημοφιλία της σειράς, τα στελέχη της «Universal» ποτέ δεν το είδαν με καλό μάτι γι’ αυτό και δεν τους επέτρεψαν να προσδιορίσουν με σαφήνεια αυτή τη σχέση. Πίστευαν πως αν η λεσβιακή τους σχέση γινόταν ξεκάθαρη, το ενδιαφέρον του κοινού θα έφτανε στο peak του και μετά θα ακολουθούσε πτώση της τηλεθέασης. 

8. Η Ζήνα ήταν να γνωρίσει την Wonder Woman

Το σενάριο και η συμφωνία για να συναντηθούν αυτές οι δύο θρυλικές ηρωίδες υπήρχε, όμως τελικά το project αποσύρθηκε. 

Δες ΕΔΩ πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές του Baywatch.