Beyoncé: Έχει γενέθλια και γίνεται 34 – Από το Τέξας στην πρώτη γραμμή του Hollywood!

Από βοηθός πιστολάκι στο κομμωτήριο της μαμάς της βασίλισσα της μουσικής!
Beyoncé: Έχει γενέθλια και γίνεται 34 – Από το Τέξας στην πρώτη γραμμή του Hollywood!



Πολύ πριν η Beyoncé  καταφέρνει να πληρώνει μόνη της "Bills, Bills, Bills," ερωτευτεί "Crazy In Love," και φορέσει τη βέρα “Put a rig on it”, ήταν μια εκκολαπτόμενη τραγουδίστρια παγιδευμένη στα στενά όρια του Houston στο Texas, όπου και γεννήθηκε.

Πλέον παντρεμένη με το μεγιστάνα της μουσικής βιομηχανίας Jay Z, δεκάδες βραβεία, υποψηφιότητες και πρωτιές, κανείς δεν την κουνάει από το θρόνο της. Βλέπεις, το άλλοτε όμορφο αλλά ανασφαλής κοριτσάκι που τα υπόλοιπα παιδάκια στο σχολείο αποκαλούσαν περιπαικτικά Dumbo εξαιτίας των μεγάλων αυτιών της, είναι ένας από τα σημαντικότερα icon του 21ου αιώνα και παγκόσμιο σύμβολο φεμινισμού.

Προς τιμή, λοιπόν, των γενεθλίων της αυθεντικής ‘Independent Woman’, κάνουμε μια αναδρομή στην πορεία της ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την Beyoncé κόρη, σύζυγο, μητέρα, superstar, επιχειρηματία και έμπνευση μιας ολόκληρης γενιάς μουσικής!

Η Beyoncé Giselle Knowles, όπως είναι το πλήρες όνομα της, γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1981 στο Τέξας. Μεγάλωσε σε ένα πλούσιο προάστιο λίγο έξω από το Houston, ενώ πάντα θυμάται το σπίτι όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια με τρυφερότητα, θεωρώντας το μέχρι και σήμερα το καταφύγιο και τη βάση της.

Ανάμεσα στα μαθήματα της, βοηθούσε τη μητέρα της Tina στο κομμωτήριο της, Headliners. Εκεί η Beyoncé σκούπιζε τις τρίχες από το πάτωμα, έκανε πιστολάκι, συζητούσε κι εξυπηρετούσε τις πελάτισσες χωρίς να χάνει ευκαιρία να επιδεικνύει τις φωνητικές της ικανότητες-πάντα με το ανάλογο αντίτιμο! Όπως έχει παραδεχθεί η ίδια, τραγουδούσε για το χαρτζιλίκι.

Φυσικά, όχι μόνη της, αλλά παρέα με τη μικρότερη κατά πέντε χρόνια αδερφή της, Solange, αφού η μία υποστηρίζει την άλλη μετά μανίας. Θα θυμάστε τι είχε γίνει όταν η μικρή αδερφή είχε αρχίσει να δέρνει τον Jay Z στο ασανσέρ!

Η Beyoncé συμμετείχε στο πρώτο της talent show σε ηλικία 7 ετών ερμηνεύοντας το κομμάτι του John Lenon, Imagine!

Στις αρχές του 90, δημιούργησε ένα κοριτσίστικο group το Gyrls Tyme μαζί με τα μελλοντικά μέλη των Destiny’s Child, LeToya Luckett, LaTavia Roberson και την ξαδέρφη της, Kelly Rowland.

Το 1992 έκαναν την πρώτη μεγάλη εμφάνιση τους στο τηλεπαιχνίδι “Star Search”.

Οι θυσίες των γονιών της να κάνουν την κόρη τους διάσημη είχε μεγάλο τίμημα. Η Tina και ο Mathew χώρισαν όταν εκείνη ήταν 13 ετών με την πρώτη να δηλώνει ότι ο σύζυγός της είχε γίνει εμμονικός με την καριέρα της Beyoncé. Ο άσχημος χωρισμός του θα την επηρεάσει πολύ με αποτέλεσμα πολλές φορές να βρίσκει καταφύγιο στην ενορία της, όπου συχνά την έβλεπαν να κλαίει. Τελικά το ζευγάρι χώρισε οριστικά το 2010 μετά από 31 χρόνια γάμου διατηρώντας άριστες φιλικές σχέσεις. Ο μπαμπάς της Beyoncé άφησε την καλοπληρωμένη δουλειά του στη Xerox για να μανατζάρει το συγκρότημα των κοριτσιών. Το 1997 διαπραγματεύτηκε με επιτυχία το συμβόλαιο τους στην Columbia Records.

Το όνομα του γκρουπ άλλαξε σε Destiny's Child από ένα εδάφιο στο βιβλίο του Ησαΐα. Έκαναν το ντεμπούτο τους με το κομμάτι ‘Killing Time’ στο soundtrack της ταινίας ‘Men in Black’, πουλώντας πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα.

Από το 1997 έως το 2005 –και μετά από πολλές προσθαφαιρέσεις στα μέλη του συγκροτήματος- οι Destiny's Child ήταν το πιο εμπορικό γυναικείο group του κόσμου με συνολικές πωλήσεις άνω των 60 εκατομμυρίων δίσκων.

Εν τω μεταξύ, με το Independent Woman ξεκινάει την σόλο καριέρα της το 2003, κυκλοφορώντας το πρώτο της άλμπουμ Dangerously in Love και αποσπώντας 5 βραβεία Grammy!

Όταν τελικά οι Destiny’s Child διαλύθηκαν, η Beyoncé το πήρε κατάκαρδα. Πολλοί λένε ότι έφτασε στα πρόθυρα της κλινικής κατάθλιψης. Δεν έτρωγε, ενώ ήταν κλεισμένη στο δωμάτιο της. Για δυο χρόνια όλο αυτό!

Στα 20 της ξεκίνησε το ειδύλλιο της με τον Jay-Z. Γνωρίστηκαν στα παρασκήνια μιας φωτογράφισης για το Vanity Fair, αλλά για τους πρώτους 18 μήνες η σχέση τους παρέμενε πλατωνική, μιλώντας κυρίως μόνο στο τηλέφωνο! Το ζευγάρι προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει τη δημοσιότητα, καθώς εκείνος ήταν σε δυσμένεια από τα μέσα γιατί ήταν έμπορος κρακ σε μια κακόφημη περιοχή της Νέας Υόρκης και είχε πυροβολήσει τον ίδιο του τον αδερφό στο μπράτσο όταν νόμιζε ότι του έκλεψε το δαχτυλίδι!

Το πρώτο αγόρι της Beyoncé ονομαζόταν Lyndall Locke. Ήταν από την ίδια ενορία και τα έφτιαξαν όταν ήταν 12 ετών. Ο δεσμός τους κράτησε 7 χρόνια, αλλά σε συνέντευξη της παραδέχθηκε ότι το πρώτο τους φιλί ήταν απαίσιο. Εκείνος την απάτησε γιατί θεωρούσε ότι δεν της άξιζε, δικαιώνοντας την απόφαση της να μην είναι αυτός ο πρώτος της –και περιμένοντας τον κατάλληλο, που δεν ήταν άλλος από τον σύζυγό της!

Πέρασε στην υποκριτική συμμετέχοντας σε ταινίες όπως Austin Powers in Goldmember, Ο Ροζ Πάνθηρας και Dreamgirls.

Το δεύτερο άλμπουμ της “B'Day” με τις επιτυχίες “Irreplaceable,” “Déjá Vu,” και “Beautiful Liar” κυκλοφορεί την ημέρα των γενεθλίων της και πουλώντας σε μια εβδομάδα σχεδόν μισό εκατομμύριο δίσκους!

Το 2008 παντρεύεται με τον Jay Z σε μια ιδιωτική τελετή με προσκεκλημένους 40 κοντινούς φίλους και τις οικογένειες τους στην Νέα Υόρκη.

Το ζευγάρι έχει ασορτί τατουάζ το λατινικό σύμβολο για τον αριθμό 4 στο δάχτυλο που φοράνε τη βέρα. Ο λόγος σημαδιακός. Τα γενέθλια της είναι 4 Σεπτέμβρη, του Jay Z 4 Δεκέμβρη, ενώ παντρεύτηκαν 4 Απρίλη.

Η κυρία Carter κυκλοφορεί το τρίτο της άλμπουμ με τον επικό γυναικείο ύμνο “Single Ladies (Put a Ring On It) ”. Το κομμάτι μιμήθηκε ο Justin Timberlake, πολλοί σταρ του youtube και μέχρι σήμερα δεν βαριέσαι να το ακούς.

Μετά από 15 χρόνια κοινής πορείας, απολύει τον πατέρα μάνατζερ, παραχωρώντας τα ηνία στην εταιρεία του συζύγού της. Η ίδια θα εξηγήσει γι αυτήν της την απόφαση «Χρειαζόμουν όρια και νομίζω το ίδιο κι ο πατέρας μου».

Τους επόμενους 9 μήνες αυτής της αλλαγής, ταξίδεψε τον κόσμο, γράφοντας την πρώτη της ιστορία με τίτλο ‘Eat, Play, Love’ για το περιοδικό Essence, που μάλιστα απέσπασε και βραβείο.

Μετά από μια αποβολή, την οποία το ζευγάρι δεν συγκεκριμενοποιεί πότε ακριβώς ήταν, τα νέα για την εγκυμοσύνη της κατά τη διάρκεια των MTV Video Music Awards γίνονται trending θέμα στα social media.

Τον Ιανουάριο του 2012 γεννιέται η κορούλα τους, Blue Ivy. Έκτοτε, γίνεται η αγαπημένη εμμονή των νέων μαμάδων και των μέσων ενημέρωσης, καθώς είναι πάντα κλασάτη, ποτέ υπερβολική και υπερπροστατευτική με το μωρό της. Α, και ντύνονται ενίοτε κι ασορτί! Κι είναι τέλειες!

Οι live εμφανίσεις της τα τελευταία 2 χρόνια έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις αυτά της Madonna, φτάνοντας τα επίπεδα του ειδώλου της Michael Jackson. Παραμένει πάντα σιωπηλή για τη προσωπική της ζωή, ενώ το μόνο όνειρο που δεν διστάζει να μοιράζεται είναι ότι θα ήθελε να αποκτήσει κι ένα Όσκαρ για τη συλλογή της!

Κι αυτά είναι μόνο από τα λίγα που η Beyoncé έχει καταφέρει. Τα περισσότερα έχουν γραφτεί κι ειπωθεί χιλιάδες φορές. Της αξίζει επάξια ο τίτλος της Βασίλισσας, αφού εκτός από συγκλονιστική τραγουδίστρια, παγκόσμια star με τετάστια επιρροή και cult icon, έχει γίνει ένα από τα πιο υγιή πρότυπα για τη σύγχρονη κουλτούρα. Καθόλου τυχαίο που είναι ανάμεσα στις κορυφαίες υποψήφιες που η φιγούρα τους θα κοσμήσει το χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων στις ΗΠΑ το 2020!

Δες ΕΔΩ την super sexy φωτογράφιση της Beyonce στην Vogue