Bruce Lee: Με κουστούμι περνάει από δοκιμαστικό! Επικό και σπάνιο

Σήμερα θα έκλεινε τα 76 του χρόνια
Bruce Lee: Με κουστούμι περνάει από δοκιμαστικό! Επικό και σπάνιο



26 Noέμβρη του 1940 γεννήθηκε ένα από τα είδωλα της ποπ κουλτούρας, ο Bruce Lee. 'Ηταν το άτομο που άνοιξε το δρόμο για τις ταινίες πολεμικών τεχνών. Διάδοχοι του θεωρούνται οι Jackie Chan, Jean-Claude Van Damme και Steven Seagal, ενώ ενέπνευσε κατά τη δεκαετία του 80 και του 90 εφηβικές ταινίες με καράτε, καθώς και το Kill Bill του Quentin Tarantino.

Με ευκαιρία τα γενέθλια σήμερα θα δεις ένα σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από δοκιμαστικό σε ηλικία μόλις 24 ετών μας δίνει μια μικρή γεύση από το πραγματικό μεγαλείο του ταλέντου του.

Το βίντεο ξεκινάει με τον σκηνοθέτη να του υποδεικνύει που να κοιτάξει και να ζητάει τα προσωπικά του στοιχεία. Εκείνος απαντάει «Το επίθετο μου είναι Lee. Bruce Lee. Μένω στο San Francisco, και τώρα είμαι 24 χρονών». Συνεχίζει τη συνέντευξη λέγοντας ότι έφυγε από το Hong Kong που ήδη ήταν στο χώρο της showbiz από μικρό παιδί και τώρα ψάχνεται στην Αμερική.

Στη συνέχεια λέει ότι έχει ένα μικρό γιο που τον αφήνει άυπνο τα βράδια, περιγράφει τη ζωή στο Hong Kong και τις σπουδές του. Ενώ, συζητάει κι επεξηγεί τις διαφορές ανάμεσα στο kung fu κι άλλες πολεμικές τέχνες, και την επιρροή τους στο κινέζικο θέατρο!

Έχοντας ήδη κερδίσει τους συντελεστές με την προθυμία του, το όμορφο παρουσιαστικό και το λόγο του δείχνοντας μια πιο φιλοσοφημένη πλευρά του, η ακρίβεια των κινήσεων και η ταχύτητα του, τους αφήνουν με το στόμα ανοικτό. Πρώτα περιγράφει διάφορες στάσεις kung fu και μετά τις πραγματοποιεί σαν να είναι φτερό στον άνεμο.

Πραγματικά ένα απόσπασμα που πρέπει να δεις για να καταλάβεις πόσο καλός πολεμιστής ήταν ακόμα κι αν δεν είσαι fan του είδους! Μεταξύ μας, είναι και πολύ γοητευτικός στο βίντεο! Περίμενε μέχρι να τον δεις να κάνει... τις κινήσεις του, θα κολλήσεις! 

Kι αν σου αρέσουν οι παράξενες ιστορίες, δες εδώ άλλες έξι με πρωταγωνιστές τους τα... φαντάσματα.