Marilyn Monroe: Σπάνιες φωτογραφίες και μυστικά του αιώνιου sex symbol!

Πάνω που νόμιζες ότι ήξερες τα πάντα γι αυτήν, ε;Χα!
Marilyn Monroe: Σπάνιες φωτογραφίες και μυστικά του αιώνιου sex symbol!



Κι όμως! Μπορεί όλη η ζωή της Marilyn Monroe να ήταν συνεχώς στο μικροσκόπιο των media, υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε για εκείνην. Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας 13 σπάνιες φωτογραφίες της, ενώ ερευνώντας λίγο παραπάνω το θέμα, ανακαλύψαμε διάφορα πράγματα για το θρυλικό σύμβολο του σεξ που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Κυριαρχώντας στο Hollywood, τις δεκαετίες του 50 και 60, έγινε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του κόσμου και μια από τις πιο χαρακτηριστικές ξανθές της ιστορίας. Είναι γνωστό, όμως, ότι δεν ξεκίνησε έτσι. Το θέμα είναι πως!

1.Πριν και μετά!

Γεννήθηκε ως Norma Jeane Mortensen Baker στη 1 Ιουνίου 1926. Η βιολογική της μητέρα νοσηλεύτηκε σε ίδρυμα με παρέμβαση των αρχών, κι αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους που μεγάλωσε από τα χέρια της μιας ανάδοχης οικογένειας στην άλλη.

2.Γάμος διαφυγή!

Σε ηλικία 16 ετών παντρεύτηκε τον Jim Dougherty, μόνο και μόνο για να μην την στείλουν σε ακόμα ένα ορφανοτροφείο ή ανάδοχο σπίτι, χωρίζοντας τον μόλις έγινε 20 ετών.

3.Οι 12 αποχρώσεις του ξανθού!

Ως φυσική καστανή, το πρακτορείο της την συμβούλεψε να ανοίξει το χρώμα των μαλλιών της για να έχει περισσότερες επαγγελματικές προτάσεις. Δοκίμασε 12 διαφορετικές αποχρώσεις χρυσού, πριν καταλήξει στο σήμα κατατεθέν πλατινέ ξανθό της.

4.Δεν της άρεσαν τα διαμάντια!

Αν κι ήταν διάσημη για την ερμηνεία της στο κομμάτι ‘Diamonds Are a Girl’s best Friend’, δεν της άρεσαν τα ακριβά κοσμήματα. Όλα τα κοσμήματα της ήταν από τα κοστούμια της. δηλαδή τα ψεύτικα που χρησιμοποιούνται, εκτός από μια σειρά πέρλες και ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι που της είχε δώσει ο δεύτερος σύζυγός της, κι όπως λέγεται ο μεγάλος έρωτας της ζωής της, Joe DiMaggio.

5.Είχε πρόβλημα τριχοφυΐας στο πρόσωπο.

Η Marilyn υπέφερε από αυξημένη τριχοφυΐα τόσο στην περιοχή κάτω από το πηγούνι όσο και στα μάγουλα –όπου κατά βάση ήταν χνούδι όπως λέμε. Όμως, τελικά αυτό της γύρισε σε καλό, δημιουργώντας σκιάσεις στο πρόσωπο της και την χαρακτηριστική λάμψη που παρατηρούμε στα ασπρόμαυρα φιλμ χωρίς να χρειαστεί έτσι τα κινηματογραφικά στούντιο να επιστρατέψουν ειδικά εφέ.

6.Τραύλιζε!

Η Monroe είχε ένα τραύλισμα σε όλη την παιδική της ηλικία και στην εφηβεία της, αλλά εξαφανίστηκε, αργότερα στη ζωή της. Επέστρεψε αργότερα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας ταινίας της, ‘Something’s Got to Give' λόγω του στρες εκείνης της εποχής.

  1. Έκανε την Ella Fitzgerald star!

Αρχικά, h Ella Fitzgerald δεν μπορούσε να κλείσει εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Χόλιγουντ, Mocambo, επειδή ήταν μαύρη. Τότε, η Monroe παρενέβη για να τη βοηθήσει, λέγοντας στον ιδιοκτήτη του κλαμπ ότι αν κλείσει την Ella Fitzgerald να παίξει εκεί, τότε εκείνη θα ήταν εκεί κάθε βράδυ στην πρώτη σειρά για να την παρακολουθεί. Η Monroe τήρησε την υπόσχεση της, κι η Ella Fitzgerald εκτοξεύθηκε στο προσκήνιο.

8.Πήρε μόνο 50 δολάρια για τις γυμνές φωτογραφίες της.

Ναι, εκείνες που εμφανίστηκαν στο πρώτο τεύχος του Playboy. Αρχικά είχαν τραβηχθεί 5 χρόνια πριν, το 1949 από τον Tom Kelley και επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε ένα ημερολόγιο. Ο Hugh Heffner αγόρασε τις φωτογραφίες αργότερα για 500 δολάρια και τις έβαλε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Playboy, βγάζοντας εκατομμύρια από αυτές.

9.Η μεταθανάτια υπόσχεση!

Πριν από το θάνατό της, η Monroe έβαλε τον σύζυγός της, Joe DiMaggio, να της υποσχεθεί ότι θα άφηνε λουλούδια στον τάφο της, κάθε εβδομάδα, αν πέθανε. Τήρησε την υπόσχεσή του για είκοσι χρόνια και μισή ντουζίνα τριαντάφυλλα παραδίδονταν στην κρύπτη της τρεις φορές την εβδομάδα.

10.Είχε όντως κάνει πλαστικές επεμβάσεις!

Κυκλοφορούσε σαν φήμη, αλλά πλέον τα ιατρικά αρχεία των αισθητικών επεμβάσεων της στο πηγούνι και τη μύτη πωλήθηκαν σε πλειστηριασμό για 25.600 δολάρια.