Kate Moss: Όλοι την χωρίζουν! Γιατί δεν βρίσκει την πραγματική αγάπη;

Ένα διαζύγιο, δυο αποτυχημένοι αρραβώνες, μια σειρά rock star εραστών, τα όργια και η ατίθαση ζωή της!
Kate Moss: Όλοι την χωρίζουν! Γιατί δεν βρίσκει την πραγματική αγάπη;



Never complain, never explain. «Ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην δικαιολογείσαι» είναι το μότο του άτακτου κοριτσιού της μόδας, Kate Moss, που τηρεί ευλαβικά, ενόσω μονοπωλεί τις σελίδες των περιοδικών με τα επαγγελματικά της, αλλά κυρίως τα σεξουαλικά σκάνδαλα, τα όργια,  τις καταχρήσεις και την άστατη ερωτική ζωή της με ορδές διαφόρων rock stars.

Ωστόσο, όλοι σκεφτήκαμε ότι το ατίθασο party animal θα ηρεμούσε, βρίσκοντας την πραγματική αγάπη κι ευτυχία, όταν το 2011 παντρεύτηκε με τον κιθαρίστα Jamie Hince. Αμ, δε! To ζευγάρι χώρισε!

Το παρελθόν της έχει αποδείξει πολλάκις πόσο όσο καλή είναι στη δουλειά της άλλο τόσο τραγική είναι στα αισθηματικά της. Κι εδώ κρύβεται το μεγάλο ερώτημα «γιατί η Moss δεν μπορεί να στεργιώσει σε μια σχέση»; Τόσο δύσκολο είναι πια να βρει την πραγματική αγάπη κι ευτυχία; Αν δεν μπορεί αυτή, τότε ποια; Τι στην ευχή…Είναι η Moss! Κι αυτό είναι το πρόβλημα. Μια γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν της θα σε πείσει!

Το πρόβλημα της ξεκινάει και τελειώνει στην ίδια. Ακριβώς επειδή η Moss είναι αυτή που είναι. Μυστηριακό πλάσμα με ιδιόμορφες συμπεριφορές, ντροπαλή αλλά και παιχνιδιάρα, μοιάζει με ένα απρόβλεπτο ηφαίστειο που όταν εκραγεί η λάβα του αισθησιασμού και της δύναμης της θα σε λιώσει εκτοξεύοντας σε σε άλλη διάσταση. Πως θα ήταν δυνατό να μην είναι -έστω και λίγο- αφόρητα ερωτεύσιμη;

Κάτι στο οποίο θα συμφωνήσουν κι όλα τα προηγούμενα αγόρια και…κορίτσια της! Πριν από το γάμο της με τον Hince, είχε αρραβωνιαστεί δύο φορές. Την μία με τον Johnny Depp που είχαν σχέση για 4 χρόνια (1994-1998) και την δεύτερη με τον frontman των Babyshambles, Pete Doherty, το 2005 όταν γνωρίστηκαν κι ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα στο πάρτι για τα 31α γενέθλια της. Εκτός, αυτών έχει και μια κόρη τη Lila Grace με τον ιδρυτή και αρχισυντάκτη του διάσημου περιοδικού Dazed & Confused, Jefferson Hack, που διατηρούσαν δεσμό από το 2001 μέχρι το 2004.

Παράλληλα, από την ατζέντα των πρώην εραστών της έχουν περάσει από τον Billy Zane, την Courtney Love και τον Leonardo Di Caprio μέχρι τον Lenny Kravitz, τον Daniel Craig και τον Jamie Dornan. Αυτοί χωρίς να υπολογίζονται οι διάφορες της εφήμερες σχέσεις, τα διάσημα όργια με φίλες της και τα τρίο με τον Jude Law!

Οι περισσότερες μεγάλες της σχέσεις, όπως και ο γάμος της τώρα, έληξαν εξαιτίας της ζήλιας της που δεν μπορεί να τη διαχειριστεί με κανέναν τρόπο. Τόσο ο Depp όσο και ο Doherty έκαναν λόγο σε συνεντεύξεις τους για παρανοϊκά ξεσπάσματα ζήλιας και σκηνικά απείρου κάλλους!

Σίγουρα, κάποιος μπορεί να πει, κοιτώντας το στιλ των τύπων που ερωτεύεται, ότι της αρέσουν τα κακά παιδιά. Σίγουρα! Όπως και να το κάνουμε είναι ακαταμάχητα. Αλλά αν αναζητάς την αγάπη και την ευτυχία, δύσκολα θα μπορέσεις να τη βρεις στο πρόσωπο ενός τέτοιου άντρα. Άρα το πρώτο της σφάλμα είναι ότι ερωτεύεται τα λάθος άτομα. Γιατί μια, άντε δύο φορές να καείς από τον κύριο Ακατάλληλο, μετά ραγίζει μια για πάντα η εμπιστοσύνη σου (ένα από τα βασικά στοιχεία των σχέσεων) προς τον ιδεαλισμό του έρωτα.

Από την άλλη, αν παρατηρήσεις καλά, όλες οι σχέσεις της ξεκινάνε με το ίδιο μοτίβο. Μπαμ και κάτω, έρωτας με την πρώτη ματιά. Συχνά οι σχέσεις που αρχίζουν με έντονο το στοιχείο της ερωτικής έλξης, δεν βασίζονται –ή δεν προλαβαίνουν να βασιστούν- στη φιλία και την πραγματική αγάπη για το άλλο άτομο, κι έτσι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια μακροχρόνια ευτυχισμένη σχέση.

Το γεγονός ότι όλα τα ειδύλλια της είναι από τον χώρο της showbiz έχει το τίμημα του-και μάλιστα σε πολλά επίπεδα. Αρχικά, είναι αδύνατο να υπάρξει ηρεμία κι αρμονία να ανακαλύψεις το άλλο άτομο, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων και της διαρκής παρακολούθησης από τους παπαράτσι. Οπότε, πως θα μπορέσεις να ξεπεράσεις αυτόν τον σκόπελο χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα της σχέσης; Δεύτερον, ακριβώς επειδή είναι τόσο όμορφη και επαγγελματικά καταξιωμένη, είναι δύσκολο –αν όχι ακατόρθωτο- ένας άνδρας δίπλα της να μην νιώθει ανασφάλεια, ζήλια, ακόμα και συμπλέγματα κατωτερότητας. Ενώ, τρίτον, οι εξαντλητικές απαιτήσεις της δουλειάς ενός ατόμου στη showbiz, πολλές φορές το κάνουν να τη βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα μην μπορώντας να δοθεί σε κάτι άλλο. Στην ουσία, η σχέση τους είναι η δουλειά τους.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος, συμπερικλείεται λακωνικά στην κινέζικη παροιμία «Πρόσεχε τι εύχεσαι. Μπορεί να βγει αληθινό». Με απλά λόγια, επειδή θέλεις κάτι πάρα πολύ, σημαίνει ότι μπορείς κιόλας να ανταπεξέλθεις σε αυτό; Κι αυτό βρίσκει εφαρμογή στα πάντα. Εν προκειμένω, μπορεί όταν εκείνη ήθελε σχέση, να μην ήθελε ο άλλος, και το αντίστροφο. Ή ακόμα όταν ήθελαν και οι δυο, να μην ήξεραν πώς να το κάνουν να πετύχει.

Τέλος, περνώντας από τα φιλοσοφικά στα εντελώς πιο πρακτικά, πως θα ήταν δυνατό να κατασταλάξει σε μια σχέση μετά από δύο δεκαετίες και κάτι ξέφρενης ζωής; Μια «σοβαρή» σχέση έχει σαφώς πολύ λιγότερο ενθουσιασμό και διασκέδαση από την εργένικη ζωή με τις εξαλλοσύνες που έχει συνηθίσει η Moss. Άραγε θα άξιζε τη θυσία; Κι επειδή δεν υπάρχει χρόνος μέσα στο πιεσμένο πρόγραμμα της –καθώς και όλα τα παραπάνω- να το ανακαλύψει, η Kate πάντα επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: πάρτι με τους φίλους της! Cheers!