The Simpsons: Οι προβλέψεις τους για το μέλλον επαληθεύονται! Σοκ!

Τελικά, η αλήθεια δεν κρύβεται στους Sex Pistols, αλλά στους Simpsons!
The Simpsons: Οι προβλέψεις τους για το μέλλον επαληθεύονται! Σοκ!



Προφήτες; Ενορατικοί; Μέντιουμ; Ή απλά τυχεροί; Όπως και να χαρακτηρίσεις την καλλιτεχνική ομάδα των Simpsons, το αποτέλεσμα μένει το ίδιο. Στα 25 χρόνια τώρα που διαρκεί η σειρά, έχουν καταφέρει να προβλέψουν από φυσικές καταστροφές μέχρι το μέλλον της τεχνολογίας.

Άγνωστο αν έγινε σκόπιμα ή όχι, η κίτρινη ξεκαρδιστικά μη πολιτικώς ορθή οικογένεια έχει καταφέρει να σχολιάσει την κοινωνία με τόση ακρίβεια που κατάφερε να προβλέψει το μέλλον. Και όχι μία ή δύο φορές. Εδώ είναι ακριβώς χχ παραδείγματα από τις προβλέψεις των ‘The Simpsons’.

  • Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Δεν ξέρουμε αν τα μυαλά πίσω από τους Simpsons είναι χαρτορίχτρες, αλλά η οικονομική κρίση στην Ελλάδα που έχει μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα εδώ και μερικές εβδομάδες, είχε προβλεφθεί χρόνια πριν. Ο Homer Simpson στο επεισόδιο του 2013 με τίτλο 'Politically Inept, With Homer Simpson' δίνει πολιτική συνέντευξη, ενώ από κάτω στην οθόνη βγαίνει η είδηση «Η Ευρώπη πουλάει την Ελλάδα στο eBay».

  • Το φιάσκο των ηλεκτρονικών εκλογών στις ΗΠΑ

Το 2008 ο Homer προσπάθησε να ψηφίσει τον Obama, αλλά το μηχανημα ήταν «πειραγμένο», όπως είχε συμβεί και στην πραγματικότητα το 2012. Αυτό το μεγάλο πλήγμα για τις δημοκρατικές διαδικασίες θα μπορούσε εύκολα να είχε αποφευχθεί, αν το κοινό έδινε περισσότερη σημασία στους Simpsons.

  • Ο πόλεμος στη Συρία

Σύμφωνα με έναν παρουσιαστή ειδήσεων σε αιγυπτιακό κανάλι, οι Simpsons είχαν προβλέψει τη σημαία της αντίστασης της Συρίας, η οποία δεν υπήρχε καν το 2001.

  • Το σκάνδαλο με το κρέας από άλογα

Πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο στη Βρετανία για τη χρήση κρέατος από άλογα και στη συνέχεια στην Ευρώπη και την Αμερική, η μαγείρισσα στο δημοτικό σχολείο των Simpsons τους είχε προλάβει όλους χρόνια νωρίτερα, και συγκεκριμένα από το 1994.

  • Τεχνολογικές καινοτομίες

Όχι, αυτή δεν είναι μια περίπτωση που η ζωή μιμείται την τέχνη ή οι επιστήμονες να κλέβουν ιδέες από εξαιρετικά δημοφιλή show. Εδώ πρόκειται ξεκάθαρα για προαίσθημα! Τα έξυπνα ρολόγια, τα v ideo chats, το iPod της Apple και το καταραμένο autocorrect της, ήδη από το 1994 κάνουν τη ζωή των Simpsons ευκολότερη.

  • Wrecking Ball

Αν και δεν πρόκειται για μια καταστροφή, εξαρτάται από την οπτική που έχεις για τους έφηβους ποπ σταρ σε κατάσταση εξαλλοσύνης. Ωστόσο, ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν ο Homer Sipmson προέβλεψε ή ενέπνευσε το βίντεο κλιπ της Miley Cyrous. Σε κάθε περίπτωση ο Homer το έκανε πρώτος, και μάλιστα το 1994!

  • Η επίθεση από τίγρη στους διάσημους εκπαιδευτές της

Ναι, το να παίζεις με τις τίγρεις είναι επικίνδυνο πράγμα, και οι Siegfried και Roy το κάνουν συνεχώς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κακοποιείς και το εξωτικό σου άγριο κατοικίδιο! Το 1993 οι Simpsons προέβαλαν ένα επεισόδιο στο οποίο κατά τη δική τους εκδοχή οι Siegfried και Roy (Gunther και Ernst) κακοποιούν μια τίγρη κατά τη διάρκεια μιας παράστασης. Το 2003 συνέβη με το πραγματικό ζευγάρι, δηλαδή στο Roy. Σύμπτωση; Αναπόφευκτο; Ή ίσως μαντικές ικανότητες;

  • Η τρέλα του Farmville

Από το επεισόδιο του 1998 με τίτλο "Bart Carny", μία από τις οθόνες απεικονίζει ένα παιχνίδι που ονομάζεται Yard Work Simulator. Παράξενα παρόμοιο με το παιχνίδι του Facebook «Farmville» που μαστίζει την ύπαρξή μας.

  • Η επιδημία του Έμπολα

Το 1997, η Marge κρατά ένα βιβλίο με τίτλο «Ο Περίεργος Γιώργος και ο ιός Έμπολα». Στη συνέχεια, ο Bart δείχνει μια εικόνα που είχε ζωγραφίσει στην οποία είναι νεκρός. Οπότε ναι, οι Simpsons προέβλεψαν το πρόσφατο ξέσπασμα επιδημίας Έμπολα - ή αλλιώς βάσισαν το επεισόδιο σε προηγούμενες επιδημίες Έμπολα που σκότωσαν εκατοντάδες  ανθρώπους.

  • Η καταστροφή των Δίδυμων Πύργων

Στο επεισόδιο “New York City Against Homer,” φαίνεται ότι ήδη οι δημιουργοί του καρτούν ήξεραν ότι κάτι θα γινόταν την εντεκάτη Σεπτεμβρίου.

  • Γιγάντιες μεταλλαγμένες ντομάτες

Θυμάσαι τα τεράστια εθιστικά λαχανικά που φύτρωναν στην φάρμα της οικογένειας στο επεισόδιο του 1999 με τίτλο 'E-I-E-I-(Annoyed Grunt)' όταν ο Homer δηλητηριάζει τη σοδειά με καπνό; Ναι, κι αυτό συνέβη στην πραγματικότητα με τεράστιες μεταλλαγμένες ντομάτες να ξεφυτρώνουν γύρω από ένα πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία.

  • Οι Rolling Stones θα ροκάρουν στα γεράματα τους

Στο επεισόδιο του 1995 'Lisa's Wedding', που τοποθετείται στο μέλλον, ο αρραβωνιαστικός της έχει μία αφίσα στο δωμάτιό του υποστηρίζοντας ότι οι Rolling Stones θα εξακολουθούν να είναι σε περιοδεία το 2010 με τίτλο "The Steel Wheelchair Tour".

  • Το ψάρι με τα τρία μάτια

Σε ένα επεισόδιο του 1990, ο Bart πιάνει ένα μεταλλαγμένο ψάρι με τρία μάτια ψάρια στο ποτάμι της περιοχής - ένα σχόλιο για τις ρυπογόνες επιπτώσεις του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της πόλης. Πάνω από 20 χρόνια αργότερα, το 2011, ένα πραγματικό ψάρι –σαν του καρτούν- ανακαλύφθηκε σε μια δεξαμενή της Αργεντινής κοντά σε μια πυρηνική εγκατάσταση.

Κι επειδή δεν είναι μόνο αυτά, δες στα παρακάτω βιντεάκια τι άλλα έχουν προβλέψει οι Simpsons-από την κυριαρχία της Google, των selfies μέχρι της camera Go-Pro...η λίστα συνεχίζεται!