Madonna: Ο δρόμος προς την κορυφή ήταν γεμάτος sex, εμμονές και πάθη!

Γνωστότερη κι από τον ίδιο το Θεό, ένα από τα μεγαλύτερα icons του 20ου αιώνα δεν μασάει τα λόγια της!
Madonna: Ο δρόμος προς την κορυφή ήταν γεμάτος sex, εμμονές και πάθη!



Εικονοκλάστρια, προβοκάτορας, φαινόμενο ή απλά καλά μελετημένο προϊόν marketing; Σε όποια κατηγορία προσπαθήσει να την εντάξει κανείς, το σίγουρο είναι ότι θα αποτύχει. Γιατί η Madonna είναι όλα αυτά και τίποτα μαζί. Δεν χωράει σε κουτιά κι αυτό φάνηκε από την αρχή της καριέρας της, όταν δήλωνε ευθαρσώς ότι o Ιησούς είναι ο μεγαλύτερος star! Χρόνια Πολλά Madge!

Ήταν 16 Αυγούστου του 1957 όταν ακούστηκε το κλάμα της Madonna Louise Ciccone στο Μichigan. Κανείς δεν περίμενε πως σήμερα, 57 χρόνια μετά, θα είχε πουλήσει περισσότερους από 300 εκατομμύρια δίσκους! Εμείς θυμόμαστε τις πιο... hot δηλώσεις της και της ευχόμαστε Χρόνια Πολλά! Bitch... she's Madonna!

  • Trash

Θα ήθελα να μοιάζω στον τρόπο που η Ronnie Spector (από τις The Ronettes) ακουγόταν: sexy, αδηφάγα πεινασμένη, εντελώς «δεύτερη». Θαυμάζω την ποιότητα της φωνής της. Εγώ δεν έχω βαθιά μπάσα ούτε γυναικεία φωνή όταν τραγουδάω. Νομίζω η φωνή μου ακούγεται αθώα και σεξουαλική την ίδια στιγμή.

Τέλος πάντων, αυτό προσπαθώ να πω στους ανθρώπους, αλλά πάντα παρεξηγούν τι εννοώ όταν λέω «σεξουαλική αθωότητα». Μου ρίχνουν μια ματιά και λένε «Αθώα, ε;», και νομίζουν ότι είμαι trash.

  • Sexcess

Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω επιτυχία χωρίς να είμαι επίσης σύμβολο του σεξ. Είμαι sexy. Πως να το αποφύγω; Αυτή είναι η ουσία μου. Ακόμα κι αν είχα μια σακούλα πάνω στο κεφάλι και το σώμα μου, η φωνή μου θα εξακολουθούσε να είναι γεμάτη αισθησιασμό.

Είδωλα: Το πρώτο μου ποπ είδωλο ήταν η Nancy Sinatra. Ήταν απόλυτα cool με τις μπότες, τις μίνι φούστες, τα ξανθά μαλλιά και τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Το πρώτο μου κινηματογραφικό είδωλο ήταν η Marilyn Monroe. Ο ρόλος της με τον οποίο ταυτίζομαι περισσότερο είναι αυτός της Holly Golightly, γιατί όταν ήρθα στην Νέα Υόρκη ήμουν εξίσου μόνη, έμενα μόνη μου και πήγαινε σε πάρτι που δεν γινόταν να ταιριάξω.

Αγαπώ πολύ την Brigitte Bardot, ειδικά στο Contempt. Έλεγε συνέχεια: «Με αγαπάς; Πες μου τι σου αρέσει πάνω μου». Μπορώ να νιώσω ένα συσχετισμό γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει το πώς φαίνομαι. Ήθελα να μοιάζω στην Brigitte Bardot. Ήθελα να κάνω τα μαλλιά μου ακόμα πιο ξανθά και να φοράω μυτερά σουτιέν και να βγαίνω με τον Roger Vadim. Επίσης, ήθελα να μοιάζω όπως η Jean Seberg στην “Joan of Arc”. Ήμουν θρήσκα με ένα πολύ παθιασμένο κι ώριμο τρόπο.

Ο Ιησούς Χριστός ήταν για μένα σαν ένας αστέρας του σινεμά, το πιο αγαπημένο μου είδωλο από όλα!!

  • Look-Alikes

Αν ήμουν κοπέλα και με ήξερα, θα ήθελα να ντύνομαι όπως εγώ. Αν ήμουν άντρας, θα ήθελα να ντύνομαι είτε σαν τον Gregory Peck στα νιάτα του, ή σαν τον James Dean. Θα ήθελα να φοράω είτε κοστούμια και γραβάτες είτε σκισμένα τζην και φανελάκια.

  • Έξοδος για φαγητό

Κάποια στιγμή όταν ζούσα στην Νέα Υόρκη έτρωγα από τους κάδους σκουπιδιών. Είχα κάνει κατάληψη σε ένα loft, κι έμενα εκεί παράνομα, αλλά έπιασε φωτιά. Δεν είχε θέρμανση ή ζεστό νερό, κι έτσι ζεσταινόμουν από τους καυστήρες γύρω από το χαλί που κοιμόμουν. Ξαφνικά, ξυπνάω ένα βράδυ στη μέση της νύχτας περικυκλωμένη από φωτιές. Ένας από τους καυστήρες είχε πάρει φωτιά κι είχε επεκταθεί στο κουρέλι που κοιμόμουν. Πετάχτηκα πάνω κι έριξα νερό, μόνο και μόνο για να εξαπλωθεί περισσότερο. Ακόμα και το νυχτικό μου έπιασε φωτιά Το έβγαλα, μάζεψα μερικά πράγματα, και μετακόμισα τρια τατράγωνα παρακάτω στο κτίριο του Music Building –όπου ήταν ήδη όλα τα πολύτιμα μου αντικείμενα όπως οι κασέτες και τα όργανα- κι άρχισα να κοιμάμαι εκεί.

Τότε είχα μια μπάντα και παίζαμε σε μικρά μαγαζιά. Όλα τα χρήματα που βγάζαμε πήγαν στην αγορά του van που μετέφερε τον εξοπλισμό μας.

Μοιραζόμασταν το στούντιο για τις πρόβες με μια άλλη μπάντα, από τους οποίους βγάζαμ το νοίκι μας. Όλος μας ο εξοπλισμός ήταν σε αυτό το δωμάτιο. Ο Steve κι εγώ κοιμόμασταν ανάμεσα στους ενισχυτές. Μας έμενε περίπου 1 δολάριο την ημέρα για όλες μας τις ανάγκες.

Είχαμε κουπούνια για όλα τα Κορεάτικα εστιατόρια σε ακτίνα πέντε τετραγώνων από το Music Building και με αυτό το δολάριο αγοράζαμε γιαούρτι και φυστίκια. Στη συνέχεια, τσακωνόμασταν με τον Steve για το πώς θα τα φάμε. Αυτού του άρεσε να τα ρίχνει τα φυστίκια μέσα στο γιαούρτι κι εμένα να τα τρώω ξεχωριστά.

Όταν ξεμέναμε, περνούσα από τα σκουπίδια δίπλα από το κτήριο, κι αν κάτι μύριζε ωραία-όπως μια σακούλα από τα Burger King στην πάνω μεριά του κάδου- την άνοιγα κι αν ήμουν τυχερή υπήρχαν μερικές πατάτες που δεν τις είχαν φάει. Είμαι χορτοφάγος γι αυτό και δεν έτρωγα το burger.

  • Χρήματα

Τα πρώτα πραγματικά χρήματα που έβγαλα ποτέ ήταν $5.000 από τη Sire Records, και το πρώτο ακριβό πράγμα που αγόρασα ήταν ένας μείκτης Roland. Το επόμενο μεγάλο χρηματικό ποσό το πήρα για τα τραγούδια που έγραφα.

Έπαιρνα $1.000 για κάθε τραγούδι που έγραφα. Έγραψα τα περισσότερα κομμάτια για τον πρώτο μου δίσκο, έτσι νόμιζα ότι είχα πιάσει την καλή εκείνη τη στιγμή, και μετακόμισα στο πρώτο μου διαμέρισμα, στο East Village.

Με τα επόμενα χρήματα, μετακόμισα σε ένα loft στο Soho με το τριπλάσιο ενοίκιο από ότι στο East Village. Όλα αυτά ήταν περιττές σπατάλες.

Όμως, το πιο υπερβολικό πράγμα που αγόρασα ποτέ –κι ένιωθα τύψεις αγοράζοντας το- ήταν μια έγχρωμη TV. Ποτέ δεν είχα τηλεόραση τα επτά χρόνια που έμενα στην Νέα Υόρκη. Ακόμα κι όταν μεγάλωνα, δεν είχαμε έγχρωμη τηλεόραση. Έτσι, πήρα μια έγχρωμη τηλεόραση, ένα μηχάνημα VHS κι ένα τηλεκοντρόλ!

  • Σταυροί

Οι σταυροί είναι σέξι, επειδή υπάρχει ένας γυμνός άνδρας πάνω τους. Όταν ήμουν μικρό κορίτσι, είχαμε Εσταυρωμένους σε όλο το σπίτι, ως υπενθύμιση ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε πάνω στο σταυρό για μας.

Η εικόνα του Εσταυρωμένου είναι κάτι που μου έχει μείνει από την παιδική μου ηλικία, όπως μια κουβέρτα ασφαλείας. Μου άρεσε ο τρόπος που φαίνονται και τι συμβόλιζε, πριν ακόμα γίνουν της μόδας. Αγοράζω τα ροζάρια μου από τα ισπανικά πανηγύρια, όπου έχουν διάφορα προσευχητάρια σε πολλά χρώματα.

Έχω ένα πάρα πολύ μακρύ που φαίνεται λευκό στο φως, αλλά λάμπει στο σκοτάδι. Κάθε σχεδιαστής του νέου κύματος έχει σταυρούς στη συλλογη του. Ο Calvin Klein όχι, αλλά αυτός είναι ο κ.mainstream. Τα κορίτσια που αγοράζουν Calvin Klein τζιν, δεν φορούν σταυρούς.

  • Σουτιέν

Είμαι υποχρεωμένη να φοράω σουτιέν. Είμαι η μόνη στην οικογένειά μου με στήθη. Τα σουτιέν που ανοίγουν στο μπροστινό μέρος είναι τα καλύτερα, και σουτιέν τορπίλες είναι τα πιο σέξι.

Στο Like A Virgin και σε όλες τις φωτογραφίες μου, όπως και στην εμφάνιση μου στο MTV, είμαι μόνο με ένα μπουστάκι.

Τα μπούστα είναι πολύ περιοριστικά. Έχουν μπανέλες και φερμουάρ στο πίσω μέρος και σε κάνουν να νιώθεις ασφυκτικά. Είναι τόσο σφιχτά και σχεδόν σε συμπιέζουν. Τα φοράω επειδή είναι τόσο ρετρό και χαρίζουν τέτοιο στιλ στο κορμί. Μου αρέσει ο τρόπος που κάνουν το σώμα μου να φαίνεται. Είναι τόσο σεξουαλικός.

  • Απορρίψεις

Έπαιρνα τηλέφωνα σε διάφορες εταιρείες management, πρακτορεία, ιδιοκτήτες κλαμπ κι ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, και κανείς ποτέ δεν επέστρεψε τις κλήσεις μου.

Αν κάποιος το έκανε, μια στις δέκα ήταν κάποιος ξαναμμένος γέρος που ήταν υπεύθυνος να ακούει τις κασέτες , κι όταν άκουγε τη φωνή μου, ζητούσε να πάω κι άλλα δείγματα από κοντά για να μου την πέσει.

Τώρα, όταν παίρνω τηλέφωνα εμφανίζονται αμέσως. Όλοι εκτός από τον John Peters, τον μεγάλο παραγωγό του Hollywood που έκανε το Flashdance και την ταινία μου Visionquest. Είναι ένα πραγματικά ραδιούργος άνθρωπος- που όλη την ώρα σχεδιάζει και μηχανορραφεί- και ο μόνος που ποτέ δεν επιστρέφει τα τηλέφωνα μου.

  • H μοναχή Madonna

Αν δεν έκανα αυτό που κάνω, θα ήμουν καλόγρια. Ο λόγος που δεν είμαι καλόγρια είναι επειδή δεν μπορώ να κρατήσω το δικό μου όνομα. Πώς μπορώ να αλλάξω το όνομά μου;

Έχω το πιο ιερό όνομα που μια γυναίκα θα μπορούσε να έχει. Αλλά αν έπρεπε να αλλάξω το όνομά μου, θα χρησιμοποιούσα το όνομα που έχω όταν κλείνω ξενοδοχεία, το Βερόνικα(Μαγδαληνή). Το επέλεξα γιατί σκούπιζε το πρόσωπο του Ιησού, κάτι πραγματικά δραματικό.

  • Φυσική έλξη

Μου αρέσει το ωραίο δέρμα, τα χείλη και οι Λατίνοι. Με τραβάνε οι αλήτες. Όταν πήγα στο Παρίσι, έκανα παρέα με παιδιά από την Αλγερία και το Βιετνάμ που δεν είχαν δουλειά, κι απλά έκαναν βόλτες με τις μοτοσικλέτες τους και τρομοκρατούσαν τους ανθρώπους.

Πάντα με τραβούσαν τέτοιοι τύποι, γιατί είναι επαναστάτες, χωρίς ευθύνες και αμφισβητούν τις νόρμες. Προσπαθώ να τους συνεφέρω. Απλώς προσπαθώ να είναι η μάνα που δεν είχα ποτέ.

  • Παρθενία

Δεν θα ήθελα να κοιμηθώ ποτέ με έναν τύπο που να είναι παρθένος. Θα έπρεπε να τον διδάξω πράγματα και δεν έχω την υπομονή. Προτιμώ τους έμπειρους.

Όταν λέω παρθένα, όπως και στο τραγούδι μου, δεν έχω στο μυαλό μου ένα σεξουαλικό παρθένο άτομο. Εννοώ τη νεότητα, τις πρώτες φορές. Ακόμα και μετά που έκανα έρωτα για πρώτη φορά, αισθάνθηκα ακόμα σαν να ήμουν παρθένα. Δεν έχασα την παρθενιά μου, μέχρι που έφτασα στο σημείο να ξέρω τι κάνω.

  • Μονογαμία

Η μεγαλύτερη μονογαμική σχέση που είχα ήταν για τρία χρόνια παρά τέσσερις μήνες, ακριβώς πριν τον Jellybean, με κάποιον που δεν θέλει να με ξαναδεί. Είναι ο τύπος που προσπαθεί να με πατήσει στο βίντεο "Burning Up".

Δεν ήταν μόνο και μόνο επειδή έβλεπα και κάποιον άλλο. Η σχέση μας είχε αρχίσει να χειροτερεύει έτσι κι αλλιώς. Αλλά μου έχουν κι εμένα ραγίσει την καρδιά-πολλοί και πολύ. Όλοι οι πρώην μου μου έκαναν κακό με τον τρόπο τους, αλλά μην περιμένεις να μάθεις λεπτομέρειες.

  • Άντρες σκαλοπατάκια

Όλοι αυτοί οι άντρες πάνω στους οποίους πάτησα για να φτάσω στην κορυφή, κάθε ένας από αυτούς θα με δεχόταν ξανά πίσω, επειδή εξακολουθούν να με αγαπούν ακόμα, όπως εξακολουθώ κι εγώ να τους αγαπώ ακόμη.

Μακάρι να μπορούσα να είμαι ένα εκατομμύριο διαφορετικοί άνθρωποι, έτσι ώστε να μπορούσα να μένω με κάθε πρώην, ενώ προχωράω στον επόμενο. Όσο περισσότερα μαθαίνω, τόσο περισσότερα θέλω, και ξαφνικά αυτό το άτομο δεν είναι αρκετό.

Το πρόβλημα είναι ότι μετά που θα αρχίσεις να αγαπάς κάποιον, θα αρχίσεις και να του κάνεις κακό. Βρίσκω κάτι ενδιαφέρον σε κάποιον άλλο και γαντζώνομαι σε αυτό το ενδιαφέρον μέχρι να ξεχάσω τον άλλον. Είναι απαίσια οδυνηρό, αλλά μετά το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ο καινούργιος τύπος που με έχει συνεπάρει.

  • Δισκογραφία

Το πρώτο τραγούδι που θυμάμαι ότι άκουσα ήταν το "The Twist" του Chubby Checker. Ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ποτέ πρέπει να ήταν είτε το “Incense & Peppermint” είτε το “Give Me a ticket for an Airplane.”

Δεν θυμάμαι αν έπαιζε μουσική όταν έχασα την παρθενιά μου, αλλά η καλύτερη μουσική για να κάνεις έρωτα μέχρι στις μέρες μας είναι κάτι funky ή αισθαντικό, όπως οι Gap Band, ο Prince ή οι Isley Brothers.

Η καλύτερη μουσική για ξύπνημα είναι το κομμάτι “Moments in Love” των Art of Noise και η καλύτερη μουσική για γυμναστική είναι οτιδήποτε Prince, Lime, Bronski Beat ή Bruce Springsteen.

Το πρώτο μου άλμπουμ ήταν εντελώς για αερόμπικ. Φτιάχνω τα άλμπουμ μου με το αερόμπικ στο μυαλό. Όταν είμαι εκνευρισμένη ή έχω τσακωθεί με το φίλο μου, γυμνάζομαι.

  • Κακές κριτικές

Εισπράττω τόσο κακές κριτικές, επειδή οι άνθρωποι συνδέουν μια κοπέλα που είναι επιτυχημένη με μια μπίμπο ή μια ανεγκέφαλη. Τα σέξι αγόρια ποτέ δεν παίρνουν κακές κριτικές. Νομίζετε ότι θα τολμούσαν να ενοχλήσουν τον Prince, αν έβγαζε το πουλί του στη σκηνή; Αν εγώ ποτέ έκανα κάτι τέτοιο, θα ήμουν η τσούλα της χρονιάς.

  • Καυγάδες

Οι περισσότεροι καυγάδες ήταν με πρώην μου γιατί δεν τους έδινα αρκετή προσοχή σε αυτούς ή πάντα είμαι απούσα επειδή ασχολούμαι με την καριέρα μου. Φυσικά, εγώ διαφωνώ.

Έχω τόσα πολλά να κάνω αυτόν τον καιρό. Πάντα είμαι περιτριγυρισμένη από κόσμο. Έχω μια καριέρα. Είμαι υποχρεωμένη να συμπεριφέρομαι έτσι και να κάνω οντισιόν σε άντρες για τα κλιπ μου, και είμαι υποχρεωμένη να φιλιέμαι στις ταινίες μου με διάφορους από αυτούς.

Αλλά πάντα λέω ότι είναι η ποιότητα του χρόνου και όχι η ποσότητα του χρόνου. Αν ξοδεύετε το χρόνο που έχετε μαζί χωρίς να τσακώνεστε, τότε ίσως να μπορέσετε να απολαύσετε ο ένας τον άλλον.

  • Η Madonna μικρή

Ποτέ δεν ήμουν για τους προσκόπους. Αλλά για την κατασκήνωση. Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με το να είμαι μέλος μια ομάδας. Στην κατασκήνωση έκανα παρέα μόνο με τα αγόρια και είχα διαρκώς μπελάδες.

  • Φωτογραφία φαντασίωση

Από όλες τις μεγάλες φωτογραφίες που έμειναν στην ιστορία, θα ήθελα να κάθομαι δίπλα στο δείπνο γενεθλίων του John Kennedy, με την Marilyn Monroe να του τραγουδάει το "Happy Birthday".

Πηγή: DailyBeast