Ελένη Μενεγάκη: Εθισμένη με την κάμερα

Καρέ - καρέ η επανάληψη μιας ευτυχισμένης γέννας.
Ελένη Μενεγάκη: Εθισμένη με την κάμερα



Η Ελένη Μενεγάκη βγήκε το μεσημέρι της Παρασκευής από το μαιευτήριο με τον Ματέο Παντζόπουλο στο πλευρό της και τις κάμερες να ζουμάρουν στην ευτυχία της. Η ίδια μίλησε για όλα: το νεογέννητο μωρό της, τα συναισθήματά της, την επόμενη ημέρα.

«Ευχαριστώ τον θεό γι' αυτό το δώρο» είπε χαρακτηριστικά με μαλλί κομμωτηρίου και μεγάλο χαμόγελο. Ύστερα τα φλας άστραψαν, τα μικρόφωνα την ακολούθησαν με ανακριτική διάθεση, οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή. Αμέσως μετά σειρά είχαν οι πόζες: «Η Ελένη μόνη της έξω από το μαιευτήριο», «Η Ελένη με μάξι φόρεμα και μπαλαρίνες», «Η Ελένη με ροζ μπαλόνι στα χέρια», «Η Ελένη μαζί με τον σύντροφό της, Ματέο Παντζόπουλο».

Ηχηροί τίτλοι που μας ταξίδεψαν πίσω στο παρελθόν και τις προηγούμενες γέννες της παρουσιάστριας. Ήταν άλλωστε, ίδια τα χαμόγελα ευτυχίας, ίδιες οι ευχαριστήριες δηλώσεις μπροστά στον φακό, ίδια και η στάση αναμονής για μία πόζα ακόμη. Μόνο που αυτή τη φορά αντί για τον επί πολλά χρόνια σύζυγό της, Γιάννη Λάτσιο, στο πλευρό της παρουσιάστριας στεκόταν ο νέος της αγαπημένος. Ο Μάκης της με διαφημιστικό μπλουζάκι «οι αληθινοί άνδρες αλλάζουν πάνες». (ο οποίος σημειωτέον αποφεύγει τη δημοσιότητα αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής είπε να κάνει την εξαίρεση)

Τι καταλάβαμε λοιπόν, από την τελευταία εγκυμοσύνη της παρουσιάστριας; Ότι η Ελένη Μενεγάκη δεν έμαθε τίποτα (ή δεν θέλησε να μάθει) από όλες τις προηγούμενες... Ήμασταν σίγουροι για παράδειγμα, ότι σε αυτήν την γέννα η Ελένη δεν θα τουίταρε απευθείας τα ευχάριστα νέα, δεν θα πόζαρε στις κάμερες, δεν θα μιλούσε για το κορίτσι που έφερε στον κόσμο, δεν θα φωτογραφιζόταν αγκαλιά με τον άνδρα της ζωής της, δεν θα ήταν γενικά τόσο διαθέσιμη. Και δικαιολογημένα το πιστεύαμε αφού όλους αυτούς τους μήνες παρακολουθούσαμε την κοιλιά της να φουσκώνει μέσα από το γυαλί με εκείνη, να αποφεύγει οποιαδήποτε δημόσια αναφορά, να μοιράζει εξώδικα, να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία με μαντήλια στο κεφάλι και να δίνει το μήνυμα «σταματήστε να ασχολείστε με την προσωπική μου ζωή».

Φαίνεται όμως, ότι η ωραία Ελένη θέλησε να επαναλάβει καρέ - καρέ τις συνήθειες του παρελθόντος. Να μας αφήσει ξανά να πάρουμε μάτι από την κλειδαρότρυπα την ροζ ευτυχία της, να κάνει για άλλη μια φορά τον εαυτό της εξώφυλλο επιτυχίας, να μας δώσει με λίγα λόγια, το τυράκι που δεν χορταίνουμε να τσιμπάμε... Σαν τους celebrities που διατυμπανίζουν ότι δεν επιθυμούν να μιλούν για την προσωπική τους ζωή και αμέσως μετά, αφήνουν δημόσια υπονοούμενα, ανεβάζουν φωτογραφίες με τον/την αγαπημένη τους στα social media, ποζάρουν αγκαλιασμένοι στις πρεμιέρες και διαδίδουν φήμες ότι η σχέση σοβαρεύει. Σαν η Ελένη να αγαπά (πολύ) τελικά τη δημοσιότητα και ας μη φαινόταν αυτό εδώ και εννιά μήνες.

Και αν προς στιγμήν πιστέψαμε ότι άλλαξε, ωρίμασε, γύρισε σελίδα, έσβησε παλιές επικοινωνιακές τακτικές, ξαναγεννήθηκε εκτός φακού, κάναμε λάθος... Δεν το έμαθε το μάθημα ούτε αυτή τη φορά η Ελένη!