Βοηθήστε το μωρό σας να κόψει την πιπίλα!

Να δώσω πιπίλα στο μωρό μου;
Βοηθήστε το μωρό σας να κόψει την πιπίλα!



Αρκετοί γονείς τρέφουν αρκετές επιφυλάξεις για τις πιπίλες. Το αν θα δώσετε πιπίλα στο παιδί σας είναι απόφαση δικιά σας και μόνο
Η πιπίλα αναφέρεται ότι έχει προστατευτική δράση απέναντι στο Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου. Στα παιδιά που θηλάζουν πρέπει να δίνετε αφού έχει εγκατασταθεί ο θηλασμός και καλό είναι να μοιάζει όσο το δυνατό με τη θηλή της μαμάς.
Οι ψυχολόγοι μάς διαβεβαιώνουν πως η πιπίλα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό «φίλο» για το μωρό. Όταν την πιπιλάει, εκκρίνονται στον οργανισμό του ενδορφίνες, οι «ορμόνες» που του δημιουργούν μια έντονη ευφορία, αλλά και ένα αίσθημα καθησυχασμού. Αυτά τα ευχάριστα συναισθήματα συνήθως το παρηγορούν, το βοηθούν να ξεχνάει τα όποια πονάκια, και να αποκοιμιέται σαφώς ευκολότερα. Μακροπρόθεσμα, βέβαια, είναι καλύτερο να μάθει να παρηγορείται μόνο του.
 Οι γονείς πρέπει να μεριμνούν να διακόπτουν την χρήση της μετά τα 2 χρόνια.
 Η πιπίλα «κόβεται» σαφώς πιο εύκολα από το πιπίλισμα του δαχτύλου, μιας που, όταν το παιδί αρχίζει να μεγαλώνει, μπορείτε απλώς να την πετάξετε. . Αντίθετα, το δάχτυλο θα είναι πάντα εκεί ως πρόθυμο υποκατάστατο.
Το μωρό που έχει μάθει να ηρεμεί μόνο με την πιπίλα, αρχίζει σταδιακά να εξαρτάται από αυτήν. Αλλά αυτή η εξάρτηση σαφώς και έχει να κάνει με τη δική σας συμπεριφορά. Κάθε φορά που το μωρό σας κλαίει, είναι νευρικό ή ανήσυχο, πριν βιαστείτε να του δώσετε την πιπίλα του για να ηρεμήσει, αναζητήστε τα αίτια του κλάματος.
Όταν έχει γκρίνια και ξέρετε ότι εκείνη τη στιγμή τη ζητά, απασχολείστε το με κάποιο παιχνίδι για να ξεχαστεί. Πήγαινε το βόλτα.
Μη βάζετε στο στόμα σας την πιπίλα πριν τη δώσετε στο μωρό σας ή αν πέσει κάτω, γιατί μπορεί να του μεταδώσετε τα δικά σας μικρόβια.
Για τον ύπνο, συστήνεται η χρήση μαλακής πιπίλας που είναι κατασκευασμένες όλο καουτσούκ ή όλο σιλικόνη, οι οποίες δεν πληγώνουν το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού.

Συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κόψετε την πιπίλα:

 Μπορεί να αισθανθείτε άσχημα παίρνοντας από το παιδί σας κάτι τόσο σημαντικό γι' αυτό για 'αυτό Προχωρήστε σταδιακά: Περιορίστε την ημερήσια χρήση και στη συνέχεια προσπαθήστε να μην την χρησιμοποιεί τη νύχτα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε την πιπίλα με ένα λούτρινο ζωάκι ή ένα παιχνίδι.
Η απλά ξεχάστε τη μια και καλή , αλλά εσείς προετοιμαστείτε. Όλοι μέσα στο σπίτι πρέπει να έχουν τον ίδιο στόχο το  κόψιμο της πιπίλας. Αφήστε τες στο κάγκελο του μπαλκονιού. το βράδι θα έρθει η νεράιδα της πιπίλας  θα τις πάρει και το πρωί θα μας αφήσει ένα δώρο για να μας ευχαριστήσει
Πετάξτε την στο κάδο του ΔΗΜΟΥ, ΟΧΙ στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ του σπιτιού
Κόψτε την  λίγο με ένα ψαλίδι η αίσθηση δεν θα είναι ίδια
Αν είναι λίγο μεγαλύτερο ηλικιακά το παιδί, προετοιμάστε το λίγο καιρό πριν πάρετε την απόφαση.

Οι πιπίλες φθείρονται με το χρόνο. Ελέγχετε τις περιοδικά .Αν έχει αποχρωματιστεί ή σκιστεί αντικαταστήστε την.
Οι πιπίλες διατίθενται Άννα μεγέθη ανάλογα την ηλικία του μωρού,σε δυο υλικά καουτσούκ και σιλικόνης ;.Θα βρείτε μια ποικιλία θηλών. Αφού διαπιστώσετε ποιον τύπο προτιμάει το μωρό αγοράστε μερικές παραπάνω. Οι πιπίλες έχουν ένα μαγικό τρόπο να εξαφανίζονται. Ποτέ μην κρεμάτε την πιπίλα από μια κορδέλα περασμένη γύρω από το λαιμό του παιδιού διότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει πνιγμό. Επίσης για λόγους ασφαλείας μην χρησιμοποιήσετε αντί για πιπίλες τις θηλές ενός μπιμπερό.
Μη βάζετε ποτέ πάνω στην πιπίλα, μέλι, ή άλλα γλυκίσματα.

BABY WORLD 39 JoinUs S1 from join us on Vimeo.