Να και μία ευχάριστη είδηση! Πόσες θερμίδες καίμε με τις δουλειές του σπιτιού;

Σκουπίζεις, ξεσκονιζεις, μετακινείς έπιπλα για να πάρεις όλες τις γωνίες, σιδερώνεις, πλένεις πιάτα.. Σκέτος εφιάλτης! Οι δουλειές είναι αμέτρητες
Να και μία ευχάριστη είδηση! Πόσες θερμίδες καίμε με τις δουλειές του σπιτιού;



Σκουπίζεις, ξεσκονιζεις, μετακινείς έπιπλα για να πάρεις όλες τις γωνίες, σιδερώνεις, πλένεις πιάτα.. Σκέτος εφιάλτης! Οι δουλειές είναι αμέτρητες. Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να ασχολούμαστε καθημερινά με την καθαριότητα του σπιτιού. Γνωρίζετε όμως τι θερμίδες καίμε κάνοντας αυτές τις δουλειές;

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος γυμναστικής η οποία μας ωφελεί καθώς όχι μόνο καίμε θερμίδες αλλά εξασκούμε και το σώμα μας, έχοντας παράλληλα το σπίτι μας να λάμπει από καθαριότητα.

Καλό είναι να ξεκινάς τις δουλειές του σπιτιού από νωρίς .. αφού φας ένα πλούσιο πρωινό που θα περιλαμβάνει σίγουρα δημητριακά ολικής άλεσης γιατί εκτός από το ότι προσφέρουν πολύ ενέργεια, μελέτες έχουν δείξει πως όσοι καταναλώνουν δημητριακά ολικής άλεσης το πρωί, καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ώρα να ξεκινήσουμε με τις δουλειές ..

Σιδέρωμα

Από τις εργασίες που αντιπαθούμε περισσότερο αλλά μας βοηθούν να κάψουμε αρκετές θερμίδες, αφού με μία ώρα σιδερώματος καίμε περίπου 160 θερμίδες.

Τρίψιμο πατώματα

Όχι μόνο καιμε 130 θερμίδες την ώρα άλλα αποκτάμε και καλογυμνασμένα χέρια. Για αυτό τρίψτε μέχρι να δειτε το πρόσωπό σας να καθρεφτίζεται στο πλακάκι.

Σκούπισμα

Ένα 30λεπτο σκούπισμα μας βοηθά να κάψουμε 150 θερμίδες, ενώ εάν  χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα καίμε 120 θερμίδες.

Σφουγγάρισμα

Μη βαριέσαι να πιάσεις την σφουγγαρίστρα διότι χάνεις 150 θερμίδες την ώρα.

Καθάρισμα παραθύρων

Μέχρι και 170 θερμίδες μπορούμε να χάσσουμε εαν αποφασίσουμε να καθαρίσουμε τα τζάμια, αρκεί να το κάνουμε για περίπου 20 λεπτά..

Ξεσκόνισμα

Από τις ελαφριές εργασίες του σπιτιού η οποία παρόλα αυτά, μας βοηθάει να χάσουμε 175 θερμίδες αν την κάνουμε για μία ώρα.

Πλύσιμο πιάτων

Θα μπορούσαμε να προσλάβουμε άνθρωπο για να κάνει τη δουλειά αυτή για εμας. Μην το σκέφτεσαι και πολύ όμως γιατί καίμε 80 θερμίδες το μισάωρο.

Στρώσιμο του κρεβατιού

Όσο και να βιαζόμαστε να φύγουμε από το σπίτι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να αφήσουμε ξέστρωτο το κρεβάτι σου αφού μέσα σε 5 λεπτά καιμε 70 θερμίδες.

Μαγειρική

Μπορεί να θεωρείτε ότι θα πάρετε τις θερμίδες που θα χάσετε ωστόσο την ώρα που μαγειρεύουμε χάνουμε 70 θερμίδες την ώρα.

Μήπως το Σαββατοκύριακο να κάνεις μια γενική;