Πώς να καλύψεις την ακμή

Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες τιςηλικίες οπότε ψάχνεις την καλύτερη δυνατή λύση για ένα καθαρό πρόσωπο. Προσοχή στην υπερβολή όμως!
Πώς να καλύψεις την ακμή



Είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. Είτε έχεις ακμή είτε απλά κάποια σπυράκια πρέπει να προσέχεις πώς θα βαφτείς για να μην τονίζεις το πρόβλημα. Μπορεί να νομίζεις ότι αν βάλεις πολύ μεγάλη ποσότητα από το foundation και το concealer σου θα κρύψει τα σπυράκια αλλά στην πραγματικότητα το τονίζει. Πρέπει να χρησιμοποιείς ελαφριά προϊόντα με καλή κάλυψη στην σωστή απόχρωση για να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα. Να σου ξεκαθαρίσω ό,τι κανένα μακιγιάζ δεν θα καλύψει ποτέ το δέρμα ώστε να μην φαίνεται ίχνος από την ακμή. Πάντα όταν θα κοιτάς το δέρμα από κοντά θα μπορείς να το διακρίνεις γι' αυτό και θέλεις τα ελαφριά προϊόντα.

 

Ξεκινάς με καλό καθαρισμό και ενυδάτωση. Πρέπει να έχει ελαστικότητα το δέρμα για να στρωθούν το προϊόντα μακιγιάζ όμορφα και να λάμπει το πρόσωπο.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα σέρουμ για να γεμίσει τις γραμμές του προσώπου και να κρατήσει το foundation σταθερό και στο χρώμα που είναι.

Κατά προτίμηση βάλε μία bb κρέμα αντί για foundation εκτός αν είναι έντονη η ακμή. Πρέπει να βρεις το σωστό χρώμα του δέρματος για να μην τονίσεις τις κοκκινίλες.

Άπλωσε το concealer ακριβώς εκεί που χρειάζεσαι παραπάνω κάλυψη. Αν το απλώσεις σε όλο το πρόσωπο θα έχεις το “caky” εφέ και είναι αντιαισθητικό. Αν δεν βρεις το ίδιο ακριβώς χρώμα με το δέρμα σου βάλε μια απόχρωση πιο ανοιχτή αλλά ποτέ πιο σκούρα. Συνεχίζεις όμως να έχεις έντονο πρόβλημα με τις κοκκινίλες; Άπλωσε ελάχιστο πράσινο concealer στο σημείο που θέλεις γιατί είναι συμπληρωματικό χρώμα του κόκκινου άρα δεν θα φαίνεται. Μετά προχώρησε κανονικά την ρουτίνα με το κανονικό concealer.

Σταθεροποίησε το μακιγιάζ σου με πούδρα για να μην σου χαλάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας και να απορροφήσει ό,τι λιπαρότητα έχεις στο πρόσωπο.

Και ήρθε η ώρα να συνεχίσεις κανονικά το μακιγιάζ σου!