5 μυστικά και 24 προϊόντα για υπέροχα λαμπερά μαλλιά

Εκτός από την διατροφή πρέπει να προσέχεις και κάποια άλλα πράγματα για να έχεις μαλλιά με λάμψη.
5 μυστικά και 24 προϊόντα για υπέροχα λαμπερά μαλλιά



Φυσικά θέλεις λαμπερά μαλλιά για να εντυπωσιάσεις! Πως το κάνεις αυτό λοιπόν; Σίγουρα μετράει και η διατροφή που κάνεις αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα βήματα που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα.

από τη Δανάη Γεωργαντά

Μην χρησιμοποιείς πλαστική βούρτσα. Ναι είναι πιο εύκολο να πας στο super market και να διαλέξεις μία που να σου αρέσει αλλά το συγκεκριμένο υλικό προκαλεί φθορές στην τρίχα. Χρησιμοποίησε βούρτσες με τρίχα από γουρούνι για στεγνά μαλλιά και από καουτσούκ για βρεγμένα.

Βάλε μάσκα μαλλιών μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Θα μαλακώσει η τρίχα και θα αποκτήσει ό,τι θρεπτικές ουσίες χρειάζεται για να έχεις λαμπερά μαλλιά.

Προσοχή με τα λαστιχάκια στα μαλλιά. Μην χρησιμοποιείς τα λαστιχάκια του γραφείο αν έχεις ξεχάσει να φέρεις το δικό σου γιατί αυτά μπλέκουν τα μαλλιά σου και χαλάς την τρίχα όταν προσπαθείς να τα ξεμπλέξεις.

Να κουρεύεις συχνά τις άκρες των μαλλιών σου. Συνήθως εκεί φαίνεται η ταλαιπωρία στα μαλλιά και φαίνεται άγριο. Δεν χρειάζεται ξαφνικά κάνεις τα μαλλιά σου καρέ αλλά μην αφήνεις να κάνουν μύτες ειδικά αν έχεις βαμμένα μαλλιά.

Χτένισε τα μαλλιά σου πριν τα λούσεις με σαμπουάν γιατί θα φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα από τα προϊόντα styling που έχεις χρησιμοποιήσει και θα εξαφανιστούν οι κόμποι πριν δημιουργήσεις άλλους στο μπάνιο. Επίσης το βούρτσισμα θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί την λάμψη στα μαλλιά.