Fun hair facts: Περίεργες αλήθειες για τα μαλλιά σου

Ήξερες ότι όσο και να προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου μπορεί να μην φτάσουν ποτέ στο επιθυμητό μήκος;
Fun hair facts: Περίεργες αλήθειες για τα μαλλιά σου



Τα ωραία μαλλιά είναι από τα πιο σημαντικά προσόντα της γυναίκας, Αυτά σε κάνουν να νιώθεις σέξι, femme fatale και όμορφη γι' αυτό και τα περιποιείσαι συχνά. Είναι μερικά πραγματάκια που ίσως και να μην τα γνωρίζεις αλλά είναι καιρός να τα μάθεις.

Μήκος μαλλιών.

Όσο και να επιμένεις ότι θα μακρύνεις τα μαλλιά σου έως τα οπίσθια αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρεις. Είναι θέμα γενετικό το μάκρος οπότε το κούρεμα και οι κρέμες που χρησιμοποιείς απλά βοηθούν στην περιποίηση της τρίχας και όχι στο μήκος.

Η τρίχα δείχνει πολλά.

Από την εξέταση της τρίχας μπορεί κάποιος να καταλάβει αν έπαιρνε φάρμακα ή αν του λείπει κάποια συγκεκριμένη βιταμίνη.

Βαμμένα μαλλιά τότε και τώρα.

Περίπου το 5% των γυναικών την δεκαετία του '50 έβαφαν τα μαλλιά τους και αυτό για να καλύψουν τις άσπρες τρίχες. Σήμερα υπολογίζεται ότι είναι στο 75% .

Ξανθές εναντίον μελαχρινές.

Μπορεί να μην ισχύει ότι οι μελαχρινές είναι πιο έξυπνες από τις ξανθές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάζεται ο άλλος με την πρώτη ματιά. Οι ξανθές θεωρούνται χαζές και παιχνιδιάρικες, οι μελαχρινές πιο σοφιστικέ και έξυπνες ενώ οι κοκκινομάλλες δυναμικές και ανεξάρτητες.

Μαλλιά και θερμότητα.

Τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα σε ζεστό κλίμα και αυτό συμβαίνει γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Υγιή μαλλιά.

Τα μαλλιά δεν μπορεί να είναι υγιής ή μη. Ο λόγος είναι ότι η τρίχα δεν είναι ζωντανή. Για να φροντίσεις τα μαλλιά σου ώστε να είναι δυνατά και λαμπερά πρέπει να θρέφεις την ρίζα. Με τις κρέμες και το προσεκτικό βούρτσισμα απλά προσέχεις μην υποστούν ζημιά οι τρίχες.