Plus size fashion: Άνετη και σικάτη από το πρωί ως το βράδυ (ρεπορτάζ αγοράς)

Δεν υπάρχει λάθος σώμα αλλά λάθος ρούχο και ήρθε η ώρα να αφιερώσεις χρόνο στην εύρεση του κατάλληλου στυλ για το σώμα σου.
Plus size fashion: Άνετη και σικάτη από το πρωί ως το βράδυ (ρεπορτάζ αγοράς)



Με το μότο «δεν υπάρχει ακατάλληλο σώμα αλλά μόνο ακατάλληλα ρούχα» άρχισα να ψάχνω για τα καλύτερα plus size κομμάτια της σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι με τη μέση αμερικανίδα να φοράει νούμερο 14 (σε σχέση με αντίστοιχα νούμερα επί 1988 όπου ο μέσος όρος ήταν νούμερο 8) μπορείς να καταλάβεις γιατί οι πιο πολλές εταιρείες αρχίζουν να συμπεριλαμβάνουν –επιτέλους- plus size νούμερα στις συλλογές τους.

Της Αθηνάς Κουτρομάνου

Από το κλασικό και αγαπημένο ASOS το οποίο έχει ολόκληρη σειρά “ASOS Curve”  αφιερωμένη σε κορίτσια με καμπύλες, στο λιγότερο γνωστό στο ελληνικό κοινό Forever21 το οποίο έχει μία μεγάλη ποικιλία πανέμορφων plus size φορεμάτων, στα ελληνικά ΜΑΤ Fashion και Mary Mary που υπόσχονται stylish ρούχα για όλα τα νούμερα και σώματα. Πριν προσπαθήσεις να χωρέσεις τις καμπύλες σου σε ένα από τα bodycon dresses που σου προτείνουμε, σκέψου πόσο σημαντικό είναι να διαλέξεις το σωστό νούμερο και να φροντίσεις για την τέλεια εφαρμογή και για αυτό το λόγο μπορείς να φορέσεις μέσα από τα φορέματα σου ειδικά εσώρουχα που θα σε βοηθήσουν να δομήσεις τις καμπύλες σου. Ακολούθησε το παράδειγμα των Kim Kardasian, Katy Perry και άλλων celebrities και ενίσχυσε την εμφάνιση σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Ένα εσώρουχο το οποίο φτάνει ψηλά στην κοιλιά όχι μόνο θα δείχνει το σώμα σου πιο στητό αλλά θα κρατάει και την κοιλίτσα ζεστή στο κρύο του χειμώνα.

Ένας κανόνας που ισχύει για κάθε σώμα και κάθε στυλ είναι ότι πρέπει να πειραματιστείς και να φορέσεις πολλά διαφορετικά φορέματα, jean ή φούστες μέχρι να βρεις το σχέδιo που σου ταιριάζει. Γιατί να έχεις μόνο φαρδιά φορέματα σε swing γραμμή στην ντουλάπα σου, όταν ένα φόρεμα με στενό μπούστο και skater φούστα μπορεί να σε κολακεύει περισσότερο?

Πειραματίσου και μην ντρέπεσαι να ζητήσεις την γνώμη των άλλων για το τι σου πηγαίνει και τι όχι. Έρευνες άλλωστε δείχνουν ότι εμείς οι γυναίκες νομίζουμε ότι είμαστε πιο χοντρούλες από ότι στην πραγματικότητα και για αυτό το λόγο όταν θες να δοκιμάσεις ένα φόρεμα φρόντισε να το δοκιμάζεις πάντα σε δύο διαφορετικά νούμερα.

Για το look του γραφείου δοκίμασε φορέματα σε στενή και ίσια γραμμή, αφού άλλωστε η pencil φούστα κολακεύει πολύ τα σώματα με καμπύλες. Μην φοβάσαι να φορέσεις φούστες μέχρι το γόνατο, δεν έχει σημασία αν έχεις πάχος γύρω από τα γόνατα σου αλλά το πώς θα συνδυάσεις το ρούχο σου ώστε να τονίζεις τα σημεία τους σώματος σου που σου αρέσουν πιο πολύ.

Μην ξεχάσεις να δώσεις έμφαση σε ένα καλό σουτιέν, καθώς μπορεί να αλλάξει τελείως την όψη σου και το πώς εφαρμόζουν οι μπλούζες πάνω στο σώμα σου. Για χρόνια αγόραζα λάθος σουτιέν με αποτέλεσμα τα απλά tops να μην είναι καθόλου κολακευτικά πάνω μου, μόνο και μόνο επειδή έλεγα στον εαυτό μου ότι «δεν έχει χρόνο» να ψάξει περισσότερο. Δώσε χρόνο στην επιλογή των ρούχων σου γιατί είναι ένας εύκολος τρόπος να μάθεις το σώμα σου και αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Πρόσεξε στην επιλογή των αξεσουάρ, αν έχεις πολύ μεγάλο στήθος ίσως θα ήταν καλύτερα να επενδύσεις σε statement σκουλαρίκια αντί των κλασικών statement κολιέ. Ευτυχώς τα πιο πολλά από τα αγαπημένα μας brands έχουν κοσμήματα με μεγάλες αλυσίδες για να χωράνε σε όλα τα χέρια. Αν σκοπεύεις να φορέσεις ψηλά τακούνια όλη τη μέρα, επίλεξε ένα ζευγάρι με χοντρό τακούνι –must και για αυτή τη σεζόν- αφού είναι πιο ξεκούραστα και θα ταιριάζουν καλύτερα τα πόδια σου. Τα mid heels είναι για μία ακόμα χρονιά η καλύτερη λύση για κάθε working girl που θέλει να ντύνεται πρακτικά αλλά να αισθάνεται ταυτόχρονα και σέξι.

Όποιο size και αν έχεις μην ξεχνάς να προστατεύεις το σώμα σου και να το περιποιείσαι, τρώγοντας υγιεινά και κάνοντας γυμναστική για να διώχνεις το stress και την κούραση της ημέρας. Το σώμα σου θα σου ανταποδώσει αυτό το κανάκεμα, να είσαι σίγουρη.