Τα πιο γλυκά γενέθλια!!!

Μια γλυκιά συνταγή για να κάνετε χαρούμενα τα παιδιά σας…
Τα πιο γλυκά γενέθλια!!!



Και όμως πέρασαν 9 ολόκληρα χρόνια και το κοριτσάκι μου μεγάλωσε. Την κοιτάω και δεν το πιστεύω… πως πέρασαν τόσα χρόνια, τόσες αναμνήσεις. Έναν ολόκληρο χρόνο περιμένει με ανυπομονησία την ημέρα των γενεθλίων της, ποιους θα καλέσει, πως θα είναι η τούρτα της, τι φαγητά θα της φτιάξω. Πρέπει να είναι όλα τέλεια!!!!! Η εμπειρία μου ως μαμά όλα αυτά τα χρόνια με έχει διδάξει τι αρέσει και τι όχι στα παιδιά, ειδικά σε ένα παιδικό πάρτι.  Μέσα σε όλα όσα ετοίμασα, αυτά που πραγματικά έγιναν ανάρπαστα ήταν τα cupcakes βανίλιας με βουτυρόκρεμα σε διάφορους χρωματισμούς. Γιατί έτσι θέλω να είναι η ζωή της. Γλυκιά ,βουτυρένια και πολύχρωμη!!!

Σ’ αγαπώ καρδούλα μου!!!

Υ.Γ. Δεν γίνεται να μην αναφερθώ στη φίλη μου Μάνια και την καταπληκτική τούρτα που μας έφτιαξε. Σε ευχαριστώ Μάνια μου , είσαι απλά η καλύτερη !!!

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ :

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τισ χρήσεις

1/2 κούπα ξυνόγαλο

220 γρ. βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 αβγό

2 κρόκους

2 βανίλιες

 

ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ:

220 γρ .βούτυρο

2 ½ κούπες άχνη

2 βανίλιες

 

Εκτέλεση cupcakes :

Ανακατεύουμε  σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ σε θερμοκρασία δωματίου το βούτυο, το ξινόγαλο, τα αβγά και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε χαρτάκια στην φόρμα των cupcakes και βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε φόρμα. Ψήνουμε στους 170° για 20 λεπτά περίπου .

Εκτέλεση βουτυρόκρεμας :

Χτυπάμε στο μίξερ βούτυρο, άχνη και βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Την χωρίζουμε σε μπολ και ρίχνουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.