Θα έδινες στον σκύλο σου κολοκύθα και τζίντζερ; Τώρα μπορείς!

Η KYON δημιουργεί τροφές για σκύλους μεσυστατικά τόσο ποιοτικά και νόστιμα ώστε να μπορούμενα τα απολαύσουμε ακόμα κι εμείς.
Θα έδινες στον σκύλο σου κολοκύθα και τζίντζερ; Τώρα μπορείς!



Η ΚΥΟΝ στην αρχή με μπέρδεψε. Φωτογραφίες λαχταριστών πιάτων με γκουρμέ αισθητική, που θα ήθελες κάλλιστα στο τραπέζι σου, σερβιριζόντουσαν μπροστά σε σκύλους που τους έτρεχαν τα σάλια. Τελικά κατάλαβα ότι τα αγαπημένα μας τετράποδα έχουν πλέον την τροφή που τους αξίζει και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη δική μας.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Πολύ σύντομα η ΚΥΟΝ θα έχει το δικό της hip εργαστήριο όπου θα ετοιμάζονται όλες οι σκυλίσιες λιχουδιές. Ανοιχτή κουζίνα, minimal αισθητική, άπλετος χώρος για τους τετράποδους δοκιμαστές και φυσικά όρεξη για δημιουργία μπαίνουν όλα μαζί στο μπλέντερ και δίνουν ένα αποτέλεσμα που έλειπε από την πόλη μας.

Τι είναι η ΚΥΟΝ και πώς ξεκίνησε;

ΚΥΟΝ είναι η προσπάθεια που κάνουμε εδώ και ένα χρόνο ώστε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά φυσική, νόστιμη και ποιοτική τροφή για σκύλους. Κύων σημαίνει σκύλος εξ ου και η ονομασία μας. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κάνουμε το ωμέγα όμικρον λόγω της λατινικής δομής του διαδικτύου. Αρχικά ξεκίνησε για τους δικούς μας σκύλους όταν αναρωτηθήκαμε τι περιέχει η τροφή που δίνουμε καθημερινά στα αγαπημένα μας τετράποδα. Έτσι διαβάσαμε τα συστατικά μιας τυπικής βιομηχανοποιημένης τροφής. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό και με μία εις βάθος έρευνα, αποκαρδιωτικό. Καθώς διαθέταμε το γαστρονομικό υπόβαθρο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας τροφή, με συστατικά τόσο ποιοτικά και νόστιμα ώστε να μπορούμε να τα απολαύσουμε και ίδιοι.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας;

Η φιλοσοφία της ΚΥΟΝ περιστρέφεται γύρω από τις επιθυμίες και τις ανάγκες του σκύλου με γνώμονα την Ελληνική φυσική πρώτη ύλη, το λιτό design και την ικανοποίηση του ουρανίσκου του.

Τι βρίσκουμε στο 'μενού';

Το μενού στην παρούσα φάση περιλαμβάνει έξι γεύσεις σε μορφή λιχουδιάς επιβράβευσης οι οποίες είναι διαθέσιμες σε βαζάκια των 34 και 68 τεμαχίων. Όλα τα μπισκότα φτιάχνονται στο χέρι με πολύ κόπο και ζύμωμα και κάθε βαζάκι φτιάχνεται κατόπιν παραγγελίας ώστε να είναι ολόφρεσκο. Κάθε γεύση έχει μία βάση και τρία κύρια συστατικά. Σε όλες τις συνταγές χρησιμοποιούμε βιολογικό αλεύρι βρώμης και καστανού ρυζιού και από εκεί και ύστερα παίζουμε με φρούτα, λαχανικά, επιλεγμένα κομμάτια κρέατος και superfoods. Έτσι έχουμε τις ακόλουθες επιλογές κατά σειρά δημιουργίας:

KYON#1  Ψητό μπέικον - γραβιέρα Τήνου - θυμάρι

KYON#2  Κολοκύθα - φασκόμηλο - τζίντζερ

KYON#3  Μπανάνα - κανέλα - θυμαρίσιο μέλι

KYON#4  Γλυκοπατάτα - άγριο δενδρολίβανο - ελαιόλαδο

KYON#5  Προσούτο Ευρυτανίας - κιτρινόριζα - ρίγανη

ΚΥΟΝ#6  Παντζάρι - σπανάκι - καρότο

Σας πετυχαίνουμε στις προετοιμασίες για το μαγαζί - εργαστήριο. Τι θα βρίσκει κανείς εκεί;

Σε μερικές εβδομάδες το εργαστήριο μας θα ανοίξει και επίσημα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης ύστερα από μήνες προετοιμασίας. Θα μπορεί όποιος επιθυμεί να έρθει, να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής, να δει τα υλικά που χρησιμοποιούμε και φυσικά να προμηθευτεί τα προϊόντα μας. Θα είναι μία μεγάλη, ανοιχτή κουζίνα όπου οι τετράποδοι είναι ευπρόσδεκτοι για κέρασμα, χάδι και πολλές φωτογραφίες. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και το e-shop μας ώστε να μπορεί κάποιος να παραγγείλει στο χώρο του εύκολα, με δύο κλικ τη λιχουδιά που επιθυμεί.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Τα σχέδια μας για το άμεσο μέλλον είναι να επεκταθούμε στην αγορά του εξωτερικού και να προάγουμε τα ελληνικά προϊόντα ΚΥΟΝ. Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης, φυσικής τροφής όπου στόχος μας είναι να είναι η καλύτερη στον κόσμο. Φυσικά θέλει πολλή δουλειά, υπομονή και μελέτη, αλλά η αγάπη μας για τον σκύλο και τη μαγειρική μάς δίνουν δύναμη και κουράγιο σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

 

Info

facebook.com/kyondogfood/info

kyondogfood.com