5 πράγματα που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε τη Rosamund Pike του Gone Girl

Charlize Theron, Natalie Portman, Emily Blunt, Olivia Wilde. Όλες τους προσπάθησαν να πάρουν το ρόλο της γυναίκας που εξαφανίζεται στο Gone Girl, αλλά τον κέρδισε η σχετικά άγνωστη Rosamund Pike.
5 πράγματα που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε τη Rosamund Pike του Gone Girl - Κεντρική Εικόνα



Η νέα ταινία του Fincher ακούγεται συνεχώς εδώ και μήνες, έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς και λέγεται ότι θα κερδίσει και μια θέση στα Oscar.  Έχουμε μάθει πια τα πάντα για τη ταινία, το βιβλίο στο οποίο έχει βασιστεί, τον τρόπο με τον οποίο το προσέγγισε ο σκηνοθέτης David Fincher, τον Ben Affleck που επέλεξε για άλλη μια χρονιά τη σωστή ταινία...Όμως γνωρίζουμε ελάχιστα για τη σχετική άγνωστη πρωταγωνίστρια της ταινίας, Rosamund Pike.

Οι γονείς της ήταν τραγουδιστές της Όπερας και η ίδια θεωρεί ότι αυτό τη βοήθησε να προετοιμαστεί για τον σκοτεινό ρόλο στο Gone Girl. Μάλιστα σε συνέντευξη της στο Late Night With Seth Meyers είπε ότι «Ήμουν το παράξενο παιδί. Σε κάνει να αποκτήσεις μια διαταραγμένη οπτική της πραγματικότητας. Νομίζεις ότι η ζωή είναι γεμάτη ίντριγκες, πάθος, σκοτεινό δράμα, απιστία, φόνους.»

Μπορεί να την μαθαίνουμε τώρα, αλλά κοιτάξτε μερικούς από τους συμπρωταγωνιστές της κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Pierce Brosnan, ήταν το κορίτσι του Bond στο Die Another Day, Tom Cruise στο Jack Reacher, Johnny Depp στο Libertine, Bruce Willis, Ryan Gosling, αλλά και Carey Mulligan, βρέθηκαν μαζί στο An Education.

Γιόρτασε τον ρόλο της στο Gone Girl, χοροπηδώντας στον αέρα φορώντας μια μάσκα από δίχτυ για να προστατευτεί από τα έντομα. Ύστερα από αρκετές συζητήσεις με τον Fincher, ένα Skype call και μια συνάντηση για να βεβαιωθεί ο σκηνοθέτης ότι ήταν η κατάλληλη για τον σκοτεινό ρόλο, η Pike έμαθε ότι θα είναι εκείνη το κορίτσι του τίτλου κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στα Highlands της Σκωτίας. Επειδή δεν είχε σήμα, ανέβηκε σ’ ένα λόφο, άνοιξε το τηλέφωνο της και έλαβε ένα μήνυμα για το ρόλο και ξεκίνησε τους εορτασμούς.  Υπάρχει μάλιστα και μια ημί  - selfie φωτογραφία από το συμβάν, την οποία και αναζητούμε καθημερινά.

Προετοιμάστηκε για το ρόλο με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ δημιούργησε και το γραφικό χαρακτήρα της Amy. Υπάρχουν στιγμές στη ταινία όπου βλέπουμε το ημερολόγιο της Amy, με τον γραφικό χαρακτήρα που δημιούργησε η Pike. Μάλιστα δούλεψε με κάποιον ειδικό και αυτό τη βοήθησε να χτίσει τη προσωπικότητα της.

Μπορεί να εξαφανιστεί και η ίδια σύντομα. Η Pike είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της από τον σύντροφο της εδώ και χρόνια, Robie Uniacke και έχει δηλώσει ότι μόλις γεννήσει θα εξαφανιστεί για λίγο. «Θέλω να κλείσω το κινητό μου και να δώσω χρόνο στην οικογένεια μου για λίγο. Αυτή τη περίοδο λαμβάνω προσοχή σε τέτοιο επίπεδο που δεν έχω μάθει να διαχειρίζομαι ακόμα», είπε στο US Today.