Σαλάτα με μάραθο, αντίβ, ρόδι και καρύδια

Σαλάτα με μάραθο, αντίβ, ρόδι και καρύδια - Κεντρική Εικόνα



Μια χειμωνιάτικη σαλάτα που σφύζει από χρώματα και νοστιμιά!

 

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 2 βολβούς από μάραθο κομμένο σε λεπτές φέτες και 2-3 φουντίτσες από μάραθο
  • 370 γραμμάρια αντίβ (κατά προτίμηση κόκκινο)
  • 1/2 φλιτζάνι σπόρια από ρόδι (θα χρειαστείτε 1 ρόδι)
  • 1/2 φλυτζάνι σπασμένα και ψημένα καρύδια
  • 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε ολόκληρα τα φύλα του αντίβ σε μια πιατέλα και σκορπίζουμε πάνω του τον μάραθο και τα υπόλοιπα υλικά: το ρόδι και τα καρύδια.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε το μείγμα και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.
  3. Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Tip

Το χειμώνα έχουμε ανάγκη από ενέργεια. Γι’ αυτό είναι ωραίο να προσθέτουμε στις σαλάτες μας ξηρούς καρπούς.