Πώς είναι η ζωή μετά τα παιδιά;

Αυτα είναι τα 10 πράγματα που θα κάνεις διαφορετικά όταν γίνεις μάνα.
Πώς είναι η ζωή μετά τα παιδιά;



Η μητρότητα είναι μία νέα αρχή για τη ζωή μιας γυναίκας. Πριν όμως από αυτό το νέο ξεκίνημα, κάθε γυναίκα είχε μία άλλη ζωή, με καθημερινότητα, με ενδιαφέροντα, φίλους, παρέες και κυρίως με ελεύθερο χρόνο. Μπορεί για εσάς τα παιδιά σας να είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στην ζωή σας, μπορεί η μητρότητα να σας ολοκλήρωσε σαν γυναίκες ή αντίστοιχα η πατρότητα, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα μπορέσετε να ξανακάνετε στην καινούργια σας ζωή ή πολύ απλά θα σας λείψουν.

Από την Μπέτυ Σύγγελου

Χρήματα: Όσα χρήματα και αν έχετε δεν είναι ποτέ αρκετά όταν αποκτάει κάποιος παιδιά. Θυμάστε τις εποχές που ό,τι βλέπατε στην βιτρίνα το αγοράζατε χωρίς δεύτερη σκέψη; Αυτή η εποχή δεν πρόκειται να ξαναέρθει.

Ταξίδια: Πόσο εύκολα στο παρελθόν κανονίζατε με τις φίλες σας ξέφρενο σαββατοκύριακο στις Σπέτσες ή με τον σύντροφό σας ρομαντική απόδραση στα Ζαγοροχώρια; Αυτά πρέπει να τα ξεχάσετε για πάντα! Στην εποχή μετά τα παιδιά θα πρέπει πριν αποφασίσετε ένα ταξίδι χωρίς αυτά, να το ξέρετε ένα χρόνο πριν και να έχετε κάνει τις αντίστοιχες οικονομίες.

Σινεμά: Η Κυριακή και η Δευτέρα είναι μέρα σινεμά, ας το παραδεχτούμε. Όχι όμως αφού κάνεις κανείς παιδιά. Οι μέρες αυτές θα μετατραπούν σε μία πολύ καλή ευκαιρία για πλυντήριο, άπλωμα των ρούχων και αργότερα, όταν στεγνώσουν, σιδέρωμα! Το σινεμά αποκτά για εσάς μία άλλη διάσταση και γίνεται άπιαστος στόχος.

Ξενύχτια: Τα τελευταία ξενύχτια που θα έχετε να θυμάστε είναι αυτά που η κορούλα σας αρρώστησε και έπρεπε κάθε 4 ώρες να της δίνετε αντιπυρετικό. Ή εκείνη η ημέρα που το αγοράκι σας ξύπνησε και απλά ήθελε να παίξει μαζί σας στις 4 τα ξημερώματα! Οι μέρες που κλείνατε τα μπαρ και δεν είχατε που να πάτε για after έχουν περάσει χωρίς επιστροφή.

Χουζουρέματα: Δεν είπε κανείς ότι δεν θα ξανά-χουζουρέψετε στο κρεβάτι σας με το άλλο σας μισό μία βροχερή Κυριακή. Θα γίνει, και αυτό υπό άλλες συνθήκες. Παρέα με τα παιδιά σας! Όμως το χουζούρεμα για όλη την ημέρα, το πρωινό στο κρεβάτι και οι όμορφες χαλαρές στιγμές με τον καλό σας, όλα αυτά και άλλα πολλά, θα πρέπει να τα ξεχάσετε για πάντα.

Χαλαρές διακοπές: Μέχρι τα παιδιά σας να μπορούν να κουβαλήσουν έστω και ένα μικρό σακίδιο με τις πετσέτες τους, ξεχάστε τις χαλαρές διακοπές. Η προετοιμασία και η μετάβαση στην παραλία θα είναι για εσάς ολόκληρος Γολγοθάς. Η λύτρωση σας; Ένας παγωμένος καφές κάτω από την ομπρέλα καθώς ο σύζυγος απασχολεί τα παιδιά χτίζοντας κάστρα από άμμο.

Φίλοι: Εντάξει δεν είπαμε. Οι φίλοι σας δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουν ποτέ. Ειδικά σε αυτή την δύσκολη φάση της ζωής σας. Όμως πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι δεν θα έχετε πλέον τον χρόνο να περνάτε μαζί τους ατελείωτες ώρες, να συζητάτε και να αναλύετε τα όνειρά σας, ή απλά να κάθεστε παρέα και να βλέπετε τηλεόραση ή μία ταινία.

Ησυχία: Τα παιδιά είναι ευτυχία, δεν λέμε, αλλά μαζί με τα παιδιά έρχεται και η φασαρία. Όταν ήσαστε μόνοι μπορούσατε να απολαύσετε την ησυχία του σπιτιού σας όποτε θέλατε και για όσο θέλατε. Τώρα το πολύτιμο αυτό αγαθό θα μεταλλαχθεί σε φωνές γέλια, μουσική, κλάματα, τσιρίγματα και άλλα πολλά.

Τηλεόραση: Αυτό που θα σας λείψει δεν είναι η τηλεόραση, γιατί θα συνεχίσετε να βλέπετε και στην μετά παιδιών εποχή. Αυτό που θα σας λείψει όμως είναι να ξοδέψετε μία ολόκληρη μέρα για να δείτε 3 κύκλους από την αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά. Παραδεχτείτε το, όλοι μας έχουμε φάει ως νέοι μέρες ολόκληρες βλέποντας ξανά και ξανά τα «Φιλαράκια».

Αυθορμητισμός: Αυτή την αξία θα προσπαθήσετε να την περάσετε στα παιδιά σας, όμως εσείς θα την έχετε χάσει από την στιγμή που τα αποκτήσατε. Δεν θα ξανάρθουν ποτέ οι μέρες που μπορούσατε χωρίς δεύτερη σκέψη να τα παρατήσετε όλα και να πάτε στην πόλη που η κολλητή σας σπουδάζει, για να την παρηγορήσετε. Ή να αλλάξετε τελευταία στιγμή το πλάνο της ημέρας σας, επειδή απλά είναι ηλιόλουστη και προτιμάτε να πιείτε καφέ από το να πάτε σε μία άλλη δουλειά.