Οι δημιουργοί της Κρητικής Κριτικής φοβούνται για τη ζωή του Tyrion

Και μιλούν για πρώτη φορά για την ακραία αγάπη τους για τη λεβεντογέννα.
Οι δημιουργοί της Κρητικής Κριτικής φοβούνται για τη ζωή του Tyrion



Ακόμη και αν ποτέ σου δεν έχεις δει το Game of Thrones δεν υπάρχει περίπτωση να μη γελάσεις με την Κρητική Κριτική. Και μπορεί οι δημιουργοί της να την αποκαλούν «καμένη» (και πράγματι να είναι) ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία ευφυέστατη ανάγνωση της δημοφιλούς σειράς.

Αν ακόμα δεν κατάλαβες περί τίνος πρόκειται,  πήγαινε νοητά στην Κρήτη, κάτσε στο καφενείο του Μανούσου, παρατήρησε τον ηλικιωμένο λυράρη να  κουρδίζει τη λύρα του και αφέσου στα λόγια του σοφού Κρητικού, αφού πατήσεις play παρακάτω.

 

Σου άρεσε; Ευκαιρία να δεις και την κριτική που έκαναν και για το Breaking Bad.  

Αν ακόμα έχεις περιέργεια για το ποιόν των δημιουργών της, είμαι σίγουρη ότι δεν θα απογοητευτείς. Είναι αυτό που μπορεί να φαντάζεσαι. Τρεις άντρες άνω των 30 που ακόμα περνούν εφηβεία, που γοητεύονται με το ακραίο χιούμορ και που θεωρούνται γκουρού, ο καθένας στον κλάδο του.  

Η τύχη λοιπόν έφερε στην πόρτα μου αυτούς τους τρεις άντρες οι οποίοι με έκαναν να γελάσω ξανά με τις «καμένες» (ή και ευφυέστατες) απαντήσεις που μου έδωσαν, σε αυτή τη σύντομη συνομιλία μας.  

Από τη Νάνσυ Φαφούτη

Ποιοι είστε επιτέλους; Και τι κάνετε στη ζωή σας;

Είμαστε οι Κρητική Κριτική a.k.a Κώστας Χαλιώτης, Γιώργος Γαρεφαλάκης και Ρένος Χαραλαμπίδης  εεε Παπασταύρος.
Drummer (ο καλύτερος φίλος του μουσικού), Διαφημιστής (η χειρότερη φάρα) και Μουσικοσυνθέτης (τύπου Yiannni), αντίστοιχα.
Στη ζωή μας γενικά αποφεύγουμε την κριτική εκτός αν είναι Κρητική ή εποικοδομητική.

Τι ακριβώς συνέβη τη μέρα που σας κατέβηκε στο κεφάλι η ιδέα για την Κρητική Κριτική;

Γυρνάγαμε από διακοπές στη Νάξο, όπου είχαμε ένα ενδιαφέρον τουρ στα εκεί Κρητικοτραφή χωριά (βλ. Απείρανθο και Μονή). Ξεκινήσαμε στο πλοίο να καιγόμαστε με τα Κρητικά σαν υπεργλώσσα και τους Κρητικούς σαν τους εκπρόσωπους του Αληθινού, και το ένα έφερε το άλλο. Γυρίσαμε  από Πειραιά στις 12.30 και γύρω στις 4 είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει το πρώτο video. Τουλάχιστον τα λόγια. Ο Χαλιώτης σχεδόν πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω γέλιου.

O μυστηριώδης Κρητικός που διηγείται την ιστορία του Game of Thrones τι χαρακτηριστικά έχει;

Ο Κρητικός που αφηγείται είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά δεν θέλει να αποκαλύψουμε περισσότερα στοιχεία για κείνον (βλ. Ηλικία, Επάγγελμα και Τι Ψηφίζει) λόγω αξιοπρέπειας.

Η κριτική σας προσέφερε γέλιο σε 400.000 Έλληνες και βάλε. Αυτός ήταν και ο σκοπός;

Όταν διαλυόμαστε στο YouTube με καμενιές από όλο τον κόσμο και λυγίζουμε απ’ τα γέλια καμαρώνοντας αυτούς που τα σκέφτηκαν και απορώντας με το πόσο πολύ μας αγγίζουν, λέμε «είναι τόσο μακρυά αλλά είναι αδέρφια μας».
Η Κρητική Κριτική είναι για τ’ αδέρφια μας.
Που νιώθουν και καίγονται όπως εμείς.

Πόσο χρόνο σας πήρε να φτιάξετε το κάθε βιντεάκι;

Από δυο μέρες μέχρι δυο βδομάδες. Ανάλογα με τα αποθέματα εεε με την ανασφάλεια ήθελα να πω.

Πόσες φορές έχετε δει το κάθε season του Game of Thrones; Είναι στα αλήθεια η καλύτερη σειρά που έχετε δει ποτέ;

Από μία.
Είναι υπέροχη σειρά αλλά υπάρχουν κι άλλες που μας αρέσουν το ίδιο ή περισσότερο, όπως το Breaking Bad, το House of Cards και το Οι Απαράδεκτοι.

Τρώτε καθόλου κράξιμο; Και αν ναι σας ενδιαφέρει καθόλου;

α. Όταν διαβάζουμε αρνητικά σχόλια μαραζώνουμε και κάνουμε μέρες να μιλήσουμε ο ένας στον άλλο βυθισμένοι στο έρεβος του ετεροπροσδιορισμού και της τελειομανίας.
β. Όταν διαβάζουμε αρνητικά σχόλια, αφού ψάξουμε να δούμε αν υπάρχει κάποια χρήσιμη και εποικοδομητική πληροφορία σε αυτά, λέμε χαμογελώντας «Ξα σου», που στα Κρητικά σημαίνει «Αυτό είναι κι άμα σ’ αρέσει…»

Μόνο το ένα αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Απλά θα σημειώσουμε ότι η Κρητική Κριτική είναι ο λαός της και ο διάλογός μας μαζί του είναι ασταμάτητος, ειλικρινής και γενικά έχει φάση.

Γνωρίζετε αν η Κρήτη εκτίμησε ιδιαιτέρως την κριτική σας; Και ποια είναι η σχέση σας με τη λεβεντογέννα;

Ναι, στην Κρήτη έγινε φέτος χαμός! Γουστάρανε κάργα κάτω, το «τρεζό» έπαιξε φουλ στα καλοκαιρινά καμάκια και συνολικά έχουμε καταπληκτικό feedback. Αγαπάμε την Κρήτη ακραία, για τους αυθόρμητους και αυθεντικούς ανθρώπους της, για την ακαταμάχητη και παθιασμένη θυμοσοφία της και για τα φυτικά της επιτεύγματα.

Ποιος χαρακτήρας από το Game of Thrones θα θέλατε α) να είστε, β) να κάνετε παρέα και γ) να είναι ο επόμενος που θα βρει ξαφνικό θάνατο.

α. Θα θέλαμε να είμαστε ο Tyrion, ο αδιάφορος για τις σωματικές του ιδιαιτερότητες, πανέξυπνος και γοητευτικός, νάνος ήρωας.
β. Θα θέλαμε να κάναμε παρέα με τον Tyrion, τον εύγλωττο ρήτορα και μπον βιβέρ των 7 βασιλείων.
γ. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα πεθάνει στο επόμενο επεισόδιο, αλλά έτσι και πάθει τίποτα ο Tyrion, θα πέσουν μπουκέτα.

Και με ποια ηρωίδα θα ανταλλάσσατε όρκους αιώνιας πίστης;

Γενικά τείνουμε να συγκλίνουμε στην Βασίλισσα Cersei, ως ιδανική παρτενέρ, μολονότι όποιος άντρας την αγαπάει καταλήγει ή νεκρός ή ανάπηρος. Εμείς έχουμε καταφέρει να διακρίνουμε ένα ευαίσθητο και τρυφερό κορίτσι με αδυναμίες, και δεν νομίζουμε ότι η εκτυφλωτική ομορφιά της έχει παίξει κάποιο ρόλο στην απόφασή μας.

Ο λαός θέλει ΚρηΚρι και για άλλες σειρές. Έχετε τέτοιους σκοπούς;

Ναι. Θα γίνει χαμός.