10 αιτίες που καταστρέφουν το δέρμα σου και δεν το ξέρεις!

Οκ, στην Ελλάδα ζείς, ξέρεις ότι ο ήλιος δεν κάνει καλό στο δέρμα σου αλλά είναι άλλα τόσα μικροπράγματαπου κάνουν επίσης κακό και δεν το γνωρίζεις!
10 αιτίες που καταστρέφουν το δέρμα σου και δεν το ξέρεις!



Εδώ είναι 10 καθημερινά πράγματα που καλό είναι να γνωρίζεις προκειμένου να έχεις για πάντα λαμπερό, όμορφο δέρμα. 

 

1. Ξηρά χείλη! Όταν ξεραίνονται τα χείλη γερνάνε και πιο γρήγορα. Φυσικά δεν το θέλεις αυτό οπότε να φροντίζεις να ενυδατώνονται τα χείλη με κάποιο lip balm.

2. Μην κοιμηθείς σε βρώμικη μαξιλαροθήκη. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να αλλάζεις την μαξιλαροθήκη για να μην μένουν τα νεκρά κύτταρα.

3. Ναι το καλοκαίρι έχει ζέστη σε κατάσταση απελπισίας αλλά η λύση δεν είναι το air condition. Η πολλή έκθεση σε αυτό έχει αποτέλεσμα την αφυδάτωση και έτσι να ξεραίνεται το δέρμα.

4. Πρέπει να καθαρίζεις συνχνά τα γυαλιά (ηλίου). Μαζεύονται πάρα πολλά βακτήρια ειδικά στην περιοχή της μύτης.

5. Προσοχή με τα φρύδια! Δεν είναι καλό να υα βγάζεις πολύ συχνά γιατί το δέρμα γίνεται πολύ ευαίσθητο και προκαλείς μικροτραυματισμούς.

6. Να βγάζεις την σακούλα από τα ρούχα όταν τα παίρνεις από το καθαρηστήριο. Μπορεί να νομίζεις ότι είναι μια λύση για να μην σκονίζονται τα ρούχα αλλά η αλήθεια είναι ότι το δηλητήριο του πλαστικού μπορεί να περάσει και στο παλτό που μόλις αποθήκευσες στην ντουλάπα.

7. Να ρίχνεις λακ μόνο στα μαλλιά. Δεν είναι καλό να έρχεται σε επαφή με το δέρμα, επίσης θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι εύφλεκτο υλικό.

8. Τέρμα στην συχνή αποτρίχωση με κερί! Το καλύτερο διάστημα είναι να τα αφήσεις για 2-3 βδομάδες για να “ξεκουραστούν” τα πόδια σου ή όποια άλλη περιοχή κάνεις. Έτσι δεν γεμίζεις σπυράκια ή κοκκινίλες.

9. Χλώριο! Σου αρέσει η γυμναστική στην πισίνα αλλά εκτός από αυτό είναι πολύ κακό για το δέρμα σου. Να φροντίζεις να κάνεις ένα πολύ καλό μπάνιο μετά για να σιγουρευτείς ότι δεν έχεις ίχνος χλωρίου πάνω σου.

10. Αρχίζουν τα κρύα και γενικά απολαμβάνεις τα καυτά μπάνια μέχρι να λιώσεις εκεί. Δυστυχώς ούτε αυτό είναι καλό... Όσο καλό είναι να πίνεις το νερό τόσο κακό είναι να έρχεται σε επαφή το δέρμα σου με αυτό. Το αποτέλεσμα είναι πάλι η αφυδάτωση!