Νόστιμα Κις Λωρέν (Quiche Lorraine) που θα φτιάξεις μόνη σου

Νόστιμα Κις Λωρέν (Quiche Lorraine) που θα φτιάξεις μόνη σου



Η Κις Λωρέν είναι ορισμός της τάρτας. Η παρακάτω συνταγή είναι μία από τις πιο απλές εκδοχές της, αλλά είναι η βάση για να πατήσετε αν θέλετε να την εξελίξετε με περισσότερα υλικά. Μια πιο «ενισχυμένη» εκδοχή της Κις Λωρέν περιλαμβάνει για παράδειγμα τυριά. Προσθέστε στο μείγμα με το αυγό, 150 γραμμάρια γραβιέρα και άλλα τόσα κεφαλοτύρι τριμμένα και απολαύστε.

 

Υλικά (για ένα στρογγυλό ταψάκι)

Ζύμη για τάρτες

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 300 γραμμάρια φέτες μπέικον κομμένα σε τετραγωνάκια
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε τη ζύμη για τάρτα που έχουμε ετοιμάσει από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά της με αντικολλητικό χαρτί και αρκετά ξερά φασόλια, ώστε να αποφύγουμε το φούσκωμά της κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στους 170° C για 20 λεπτά περίπου, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και την ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο, αφήνοντάς τον ανοιχτό, έτοιμο για χρήση ξανά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το μπέικον με μια κουταλιά βούτυρο για περίπου 10 λεπτά. Σουρώνουμε και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λίπος.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα και από πάνω τα κομματάκια από μπέικον.
  4. Ψήνουμε στους 150°C για περίπου 30 λεπτά.

 

Tip

Αν δεν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη κουρού για βάση. Αρκεί να την απλώσετε στη φόρμα που θέλετε και να την τρυπήσετε σε αρκετά σημεία με ένα πηρούνι πριν την ψήσετε.