Οι δάσκαλοι ξέρουν πώς να φέρνουν την τάξη! Aκολούθησε τα tips τους

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι μέσα στην τάξη σου δίνουν λύσεις για τις αταξίες του παιδιού στο σπίτι!
Οι δάσκαλοι ξέρουν πώς να φέρνουν την τάξη! Aκολούθησε τα tips τους



Πολύτιμες συμβουλές και χρήσιμες μεθόδους που θα ρίξουν τους τόνους στην τάξη και θα κεντρίσουν την προσοχή των παιδιών παρουσίασαν στο realsimple.com κάποιοι Αμερικανοί δάσκαλοι. Μεθόδους που θα μπορούσε ο κάθε γονιός να προσαρμόσει στο σπίτι του και να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη.

Tip #1

Η συμβουλή: Όταν δεν αρέσει στους μαθητές μου μία δραστηριότητα, βγάζω έξω το χρονόμετρό μου και τους δίνω ακριβώς ένα λεπτό προθεσμία για να παραπονεθούν. Όταν ο χρόνος τελειώνει, είναι ώρα για δουλειά.

Melissa Louise Page
Philadelphia

Στο σπίτι: Φυσικά, δεν μπορείς να βάζεις χρονόμετρο κάθε φορά που το παιδί σου λέει «δε θέλω».  Προσπάθησε όμως να του δώσεις 60 δευτερόλεπτα προθεσμία για να «κλαψουρίσει» όταν για παράδειγμα βαριέται να ταΐσει τη γάτα.  Πού ξέρεις; Μπορεί να περάσεις ένα απόγευμα χωρίς δράμα.

Tip #2

Η συμβουλή: Η οξυδέρκεια των παιδιών, κατά τη διάρκεια των διακοπών εξασθενεί. Για να τα κρατάω σε εγρήγορση τα ενθαρρύνω να γράφουν τουλάχιστον δυο αράδες την ημέρα.

Claire Webb
Nashville

Στο σπίτι: Αν το παιδί σου έχει διάθεση, ξεκινήστε αλληλογραφία εντός του σπιτιού. Μπορείτε να αφήνετε σημειωματάκια ο ένας στον άλλον πάνω στα μαξιλάρια ή στον καθρέφτη του μπάνιου.

Tip #3

Η συμβουλή: Στην τάξη όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει η «νεράιδα των θρανίων», η οποία τα ελέγχει όταν τα παιδιά βρίσκονται σε άλλη τάξη ή κάνουν δραστηριότητες. Η νεράιδα αφήνει αυτοκολλητάκια ή μικρά έπαθλα στα καθαρά θρανία. Επίσης, κανείς δεν ξέρει πότε θα εμφανιστεί γι αυτό πρέπει να είναι πάντα καθαρά.

Elizabeth Mazzurco
Paramus, New Jersey

Στο σπίτι: Μήπως να εμφανιζόταν η νεράιδα του καθαρού κρεβατιού;

Tip #4

Η συμβουλή: Τα παιδιά συνήθως παραπονιούνται όταν νιώθουν πίεση. Για κάθε τι που κάνω τους προσφέρω επιλογές οι οποίες όμως πάντα με «βολεύουν».

Sara Lynne Schiwal
New York City

Στο σπίτι: Αυγά ή Δημητριακά;  Κολάν ή Τζιν; Δώσε επιλογές στο παιδί σου όμως μην το παρακάνεις με το debate…

Tip #5

Η συμβουλή: Τα παιδιά επηρεάζονται κυρίως από τις εικόνες και λιγότερο από τα λόγια. Στην τάξη, προκειμένου τα παιδιά να μαζέψουν τα παιχνίδια τους κολλάμε ετικέτες  με φωτογραφίες στις αποθηκευτικές κούτες. Έτσι, η καθαριότητα γίνεται πιο εύκολη.  

Theresa McGee
Oakland Park, Illinois

Στο σπίτι: Βγάλε μερικές φωτογραφίες με το παιδί σου και κόλλα τις μπροστά στα ράφια που πρέπει για παράδειγμα να μπουν οι κούκλες. Ή ακόμα καλύτερα μπορείς να βάλεις το παιδί σου να ζωγραφίσει τα παιχνίδια του και να κολλήσεις τις ζωγραφιές στα ράφια.

Tip #6

Η συμβουλή: Όταν το πάτωμα της τάξης είναι χάλια μετά από παιχνίδια χειροτεχνίας προκαλώ τους μαθητές να εντοπίσουν ένα μαγικό τεμάχιο το οποίο θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Από έναν κόκκινο μαρκαδόρο μέχρι ένα κομμάτι χαρτί. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές βιάζονται να καθαρίσουν το χώρο ελπίζοντας ότι θα είναι εκείνοι που θα μαζέψουν το μαγικό κομμάτι. Επίσης, κατά τη διάρκεια της «αναζήτησης» κανένας δε μπορεί να ρωτήσει αν πράγματι κρατάει το μαγικό τεμάχιο γιατί φεύγει η μαγεία. Όταν το πάτωμα είναι καθαρό ανακοινώνω τον Βασιλιά ή τη Βασίλισσα της δραστηριότητας.

Susan Kuntz
Oakwood, Ohio

Στο σπίτι: Πες στα παιδιά να βιαστούν γιατί όποιος βρει και τακτοποιήσει το μαγικό τεμάχιο θα διαλέξει τι να φάει για βραδινό.

Tip #7

Η συμβουλή: Στην τάξη έχουμε καθιερώσει την «ώρα του μπάνιου» για τα παιχνίδια. Τα βουτάμε σε κουβάδες και τα «λούζουμε» για να τα καθαρίσουμε, διασκεδάζοντας.  

Shellia Nash
Maryville, Tennessee

Στο σπίτι:  Αν το παιδί σου θέλει να μένει με τις ώρες στην μπανιέρα πες του ότι ήρθε η ώρα να κάνουν μπάνιο τα παιχνίδια.

Tip #8

Η συμβουλή: Πάνω στο γραφείο μου έχω ένα βάζο με μπίλιες. Όταν οι μαθητές είναι ήρεμοι κατά τη διάρκεια μίας  δραστηριότητας ρίχνω μία μπίλια χωρίς να τους πω τίποτα. Ο ήχος της τους κάνει να συγκεντρώνονται. Όταν το βάζο γεμίζει κάνουμε στην τάξη ένα πάρτι με ποπ κορν.

Sinead Ochinero
San Jose, California

Στο σπίτι:  Όταν τα παιδιά σου συμπεριφέρονται σωστά και παίζουν σαν καλά παιδιά  κόλλα ένα αυτοκόλλητο στα χέρια τους. Μετά θα πρέπει να κολλήσουν τα αυτοκόλλητα σε ένα πινακάκι που βρίσκεται στο ψυγείο. Όταν συγκεντρώσουν 20 κερδίζουν παγωτό.

Δες εδώ ποιες μαμάδες πρέπει αν αποφύγεις την πρώτη μέρα στο σχολείο.