Ομαδικά μηνύματα: Εσύ τα βρίσκεις χρήσιμα, κάποιοι άλλοι όμως εκνευρίζονται

Την επόμενη φορά που θα ετοιμαστείς να ξεκινήσεις group texting, λάβε υπόψη σου μερικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς. Μην ξεχνάς πώς υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν τα ομαδικά μηνύματα μία άκρως εκνευριστική συνήθεια.
Ομαδικά μηνύματα: Εσύ τα βρίσκεις χρήσιμα, κάποιοι άλλοι όμως εκνευρίζονται



Ποτέ πριν η επικοινωνία σου με άλλους ανθρώπους δεν ήταν τόσο γρήγορη, εύκολη και οικονομική,  χάρη στον συνδυασμό internet και τεχνολογίας. Από το Facebook Messenger μέχρι τις απλές εφαρμογές Viber και WhatsApp, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να επικοινωνήσεις δωρεάν με τους γύρω σου, όποια στιγμή το θελήσεις.

Αυτή η ευκολία στην επικοινωνία έχει βοηθήσει κατά πολύ στη δημιουργία της ιντερνετικής παρέας σου. Στη δική μας για παράδειγμα, οι ομαδικές συζητήσεις έχουν αντικαταστήσει τις εξόδους για καφέ, μιας και ο χρόνος όλων είναι περιορισμένος. Ακόμη κι αν το group texting δεν αποτελεί καινούριο φαινόμενο, η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχει γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη άνθιση. Όλοι βρίσκουμε βολικά τα ομαδικά μηνύματα – ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν κοινωνικό σχολιασμό με τις κολλητές – αλλά μερικές φορές μπορούν να γίνουν πολύ εκνευριστικά. Όπως κατάλαβες, έχει και το group texting τους κανόνες του:

  • Δεν στέλνεις ομαδικά μηνύματα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Η μοναδική εξαίρεση είναι προσκλήσεις γενεθλίων ή άλλα events.
  • Δεν ξεκινάς ομαδικά μηνύματα υπερβολικά πρωί ή πάρα πολύ αργά το βράδυ. Η δικαιολογία «νόμιζα ότι το έχεις αθόρυβο» δεν στέκει.
  • Μπορείς να ζητήσεις ευγενικά από την ομάδα να «παγώσει» για λίγο τη συζήτηση μέχρι να μπορέσεις να συμμετέχεις κι εσύ.
  • Δεν ξεκινάς ατελείωτο διάλογο μόνο με έναν, αγνοώντας όλους τους υπόλοιπους. Ξεκινήστε δική σας ξεχωριστή συνομιλία!
  • Δεν αποχωρείς από την ομάδα αν δεν στείλεις πρώτα απάντηση. Το καλύτερο είναι να ενημερώσεις και ότι πρόκειται να αποχωρήσεις.
  • Δεν είσαι δεικτικός με αυτόν που θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα.