Που θα φας τα καλύτερα burgers στο Λονδίνο

Που θα φας τα καλύτερα burgers στο Λονδίνο



Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βρεθείς στο Λονδίνο, είναι καλό να ξέρεις που θα φας καλό burger όταν το στομάχι σου θα γουργουρίζει επικίνδυνα. Βρήκαμε, λοιπόν, ένα άκρως κατατοπιστικό άρθρο για να κάνεις στάση μετά το shopping ή το θέατρο.

Μάρω Παρασκευούδη

Shake Shack
Άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι κι έχει καταφέρει να γίνει αγαπητό στους Βρετανούς.

Τι να παραγγείλεις: Το SmokeShack. Η γλυκιά γεύση των ψιλοκομμένων πιπεριών δένει με το αλμυρό κρέας.
 
Meat Liquor
Αν καταφέρεις να αντέξεις την ουρά του Meat Liquor, το απλό νοτιοαμερικάνικο μενού περιλαμβάνει comfort πιάτα, όπως  Phili Cheesesteak και Chilli Cheese Fries.

Τι να παραγγείλεις: Το Dead Hippie, το οποίο περιλαμβάνει δύο μπιφτέκια, λιωμένο τυρί, ψιλοκομμένο κρεμμύδι ωμό και αγγουράκια.
 
Dirty Burger 
Εδώ η επιλογή είναι εύκολη:  cheeseburger  με τηγανιτές πατάτες και κρεμμύδια.

Τι να παραγγείλεις: Το cheeseburger χωρίς δεύτερη σκέψη.   
 
Patty & Bun 
Στο Patty & Bun θα βρεις γκουρμέ λιχουδιές, όπως burger αρνιού αρωματισμένο με κόλιαντρο και τσίλι, και burger κοτόπουλου με aioli σκόρδου και πικάντικη λαχανοσαλάτα.

Τι να παραγγείλεις: Το Smokey Robinson burger με μπόλικα καραμελωμένα κρεμμύδια. 

Stax Diner 
Η πιο πρόσφατη άφιξη, το Stax Diner, άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγους μήνες, από την ιδιοκτήτρια γνωστών εστιατορίων του Λονδίνου, Bea Vo (Bea’s of Bloomsbury και Maltby Street Diner), κι έχει αποκτήσει ήδη πιστούς θαμώνες.

Τι να παραγγείλεις: Το Big Stax, το οποίο περιλαμβάνει φέτες από βοδινό μπέικον, γλασαρισμένες με σφένδαμο, κρεμμύδια, τυρί και καυτερή σος. 

 

Πηγή: harpersbazaar.com

Photo credits: Dirty Burger