Ονειρεμένα ταξίδια σε τοποθεσίες που έχουν εμπνεύσει διάσημα έργα τέχνης

Τα μαντήλιαBabooshka Boo σού δίνουν την ευκαιρία να συνδυάσεις δύο μεγάλες αγάπες: Τα ταξίδια και τη μόδα. Το luxury brand που έχει δημιουργήσει ηVesna Milinkovic, αποτυπώνει μέρη που ενέπνευσανδημοφιλείς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα τέχνης που έμειναν στην Ιστορία και σε προσκαλεί να τα επισκεφτείς.
Ονειρεμένα ταξίδια σε τοποθεσίες που έχουν εμπνεύσει διάσημα έργα τέχνης - Κεντρική Εικόνα



Αν είσαι λάτρης της Τέχνης αλλά και της μόδας, υπάρχει για εσένα το απόλυτο ταξίδι, αρκεί να έχεις στη διάθεσή σου χρήμα και χρόνο. Το brand μαντηλιών Babooshka Boo σε ταξιδεύει σε μαγικές τοποθεσίες που ενέπνευσαν δώδεκα έργα τέχνης διάσημων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Cézanne, Monet, Turner, Gaugain, Renoir, Hockney και Seurat. Και τι καλύτερο από έξι διαφορετικά μαντήλια Babooshka Boo, τα σχέδια των οποίων είναι επίσης εμπνευσμένα από τοποθεσίες ανά τον κόσμο – μία από κάθε χώρα -, για να έχεις μαζί σου στο ταξίδι.  

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Η Vesna Milinkovic, ιδιοκτήτρια του Babooshka Boo, είναι σχεδιάστρια και καλλιτέχνης κι έχει παρουσιάσει δουλειά της στο Royal Academy. Πολλά από τα μαντήλια είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, αφού πρώτα τα σχέδια φωτογραφήθηκαν και δουλεύτηκαν ψηφιακά. Το ταξίδι ξεκινά από το Λονδίνο, όπου θα επισκεφτείς το Westminster, την τοποθεσία που απεικονίζεται στο έργο του φημισμένου επαναστάτη ιμπρεσιονιστή Turner, το κάψιμο των Σπιτιών του Κοινοβουλίου. Επόμενη στάση στο Yorkshire, όπου ο David Hockney δημιούργησε το “Garrowby Hill”.

Από τη Ζιβερνί, όπου ο Monet ζωγράφισε την περίφημη σειρά “Water Lilies” και τη γραφική πόλη του Περπινιάν στην οποία ο Matisse ζωγράφισε το “Collioure” μέχρι το Παρίσι που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς δασκάλους, όπως ο  Renoir με το “La Grenouillere”, πολλά από τα μέρη που είναι προγραμματισμένα σε αυτό το ταξίδι βρίσκονται στη Γαλλία. Θα ταξιδέψεις όμως και στην Ιταλία αφού τόσο η Βενετία όσο και η λίμνη Guarda ενέπνευσαν τους Canaletto και Klimt για να ζωγραφίσουν τα “The Molo and The Piazetta San Marco” και “Church in Cassone” αντίστοιχα.

Όπως όμως ο Gauguin, έτσι και εσύ θα ταξιδέψεις μέχρι την Ταϊτή, για να δεις όλη αυτή την εξωτική ομορφιά που ανακάλυψε ο ζωγράφος όταν άφησε πίσω του τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.  Το ταξίδι περιλαμβάνει και μία επίσκεψη στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο Όρος Fuji, όπου θα δεις το υπέροχο μέρος που ενέπνευσε τον Hokusai να δημιουργήσει ένα από τα πιο γνωστά ιαπωνικά έργα τέχνης, το “The Great Wave”.

Η λίστα των ζωγράφων, των έργων τους και των τοποθεσιών

Monet, Water Lillies Series, Giverny, France

Matisse, Collioure, Collioure, France

Cézanne, Mountains Sainte Victoire, Mountain Sainte Victoire, France

Seurat, A Sunday Afternoon On The Island Of La Grande Jatte, Paris, France Renoir, La Grenouillere, Paris, France

(Giovanni Antonio Canal) Canaletto, The Molo and the Piazzetta San Marco, Venice, Italy

Klimt, Church is Cassone, Lake Garda, Italy

Turner, Burning Of The Houses Of Parliament, London, England

David Hockney, Garrowby Hill, Yorkshire, England

Gaugain, Tahitian Landscape, Tahiti Klee, Temple Gardens, Tunisia

Hokusai, The Great Wave Off Kanagawa (The Wave), Mount Fuji, Japan

Μαντήλια

Amazoni: £125 Annabelle: £235 Anais Ink: £145 Cheyenne: £145 Ophelia Ebony: £185 Ophelia Rose: £185 

Πηγή: veryfirstto.com