Τα 10 τραγούδια των Depeche Mode που πρέπει να μάθεις πριν τη συναυλία

Το Rockwave Festival κανόνισε μια από τις κορυφαίες μπάντες παγκοσμίως να είναι εδώ στις 17/5. Kι εσύ δεν πρέπει απλώς να ανοιγοκλείνεις το στόμα σου.
Τα 10 τραγούδια των Depeche Mode που πρέπει να μάθεις πριν τη συναυλία



Αρχές του '80 και τέσσερις πιτσιρικάδες μαζεύτηκαν στο Essex και έφτιαξαν μια μπάντα. Το κουαρτέτο που αργότερα έγινε τρίο, δεν περίμενε ότι σχεδόν σαράντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους άλμπουμ, Speak and Spell, το1981, θα πουλούσαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δίσκους και singles παγκοσμίως και θα κατατάσσονταν σε διάφορες λίστες σπουδαίων περιοδικών που θα τους αποκαλούσαν μια από τις μπάντες που άλλαξαν τη μουσική.

Οι Depeche Mode, με φανατικό κοινό στην Ελλάδα, μας ξανατιμάνε όπως μας αξίζει και επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, για να μας χαρίσουν μια Τετάρτη ενός Μάη που πιθανότατα θα θυμόμαστε για πάντα. Οι παλιοί θα ανακαλέσουν και οι νέοι θα αποκτήσουν ένα "σοβαρό" band crash. 

Αν είσαι κι εσύ όμως ένας ή μία από τους χιλιάδες που αγόρασαν ήδη το εισιτήριό τους, ετοιμάσαμε μια δεκάδα με τα top κομμάτια τους (με τυχαία σειρά) που πρέπει να ξέρεις για να μην πας εκεί ανοιγοκλείνοντας το στόμα σου. 

Enjoy the Silence από το άλμπουμ Violator που κυκλοφόρησε το 1990. 
Το κομμάτι που έχει περάσει στην αιωνιότητα. 

 

Master And Servant από το άλμπουμ Some Great Reward (1984)

 

Personal Jesus και αυτό από το Violator, ένα κομμάτι που κατατάχθηκε στη θέση 368 με τα "500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών" του περιοδικού Rolling Stone.

 

I Feel You από τον δίσκο Songs Of Faith And Devotion (1993). 
Ένα από τα πιο sexy τραγούδια που έγραψαν ποτέ. 

 

Never Let Me Down Again από το άλμπουμ Music for the Masses (1987).
Γνώρισε μεταξύ άλλων,τεράστια επιτυχία στη Δυτική τότε Γερμανία,φθάνοντας μέχρι το νούμερο δυο στα charts.

Strangelove. Άλλο ένα κομμάτι του παραπάνω άλμπουμ που κυκλοφόρησε και ως single του.
Ήταν μια από τις μεγαλύτερες dance επιτυχίες της χρονιάς εκείνης και το videoclip που γυρίστηκε κατά μεγάλο μέρος σε ξενοδοχεία του Παρισιού, είχε σκηνές που αντικαταστάθηκαν από το MTV για να μπορέσει να προβληθεί. 

Just Can't Get Enough από το Speak & Spell. Ενα τραγούδι που μεγάλωσε γενιές και γενιές αχόρταγων, κεφάτων χορευτών.
Το τελευταίο κομμάτι που έγραψε το τέταρτο μέλος της μπάντας,  Vince Clarke, πριν την αποχώρησή του από το σχήμα τον Νοέμβριο του 1981. Το videoclip του είναι επίσης το μοναδικό στο οποίο εμφανίζεται ο Clarke.

Precious που κυκλοφόρησε στον δίσκο Playing the Angel (2005) και χιλιοπαίχτηκε από τα ελληνικά ραδιόφωνα.
Ήταν επίσης το μοναδικό τους κομμάτι που παιζόταν σε κάθε live τους από το 2005 μέχρι και το 2014.

Soothe My Soul από την τελευταία δισκογραφική τους δουλειά το 2013, Delta Machine, για την οποία το  Entertainment Weekly έγραψε ότι "πρόκειται για το πιο δυνατό άλμπουμ που έβγαλαν οι Depeche αυτόν τον αιώνα".

Policy of Truth και αυτό από τον Violator που ήταν και ο δίσκος που πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα, 15 εκατομμύρια τον αριθμό και από πολλούς χαρακτηρίστηκε o καλύτερος που εβγαλαν ποτέ οι Depeche Mode.