Φτιάχνουμε λουκανικοπιτάκια: Η λιχουδιά των πάρτι

Αυτή η λιχουδιά δίνει και παίρνει στα παιδικά -και όχι μόνο- πάρτι, αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει και το καθημερινό μας σνακ, αφού είναι χορταστικά και κυρίως σούπερ γευστικά. Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα σου ζητήσουν τη συνταγή!
Φτιάχνουμε λουκανικοπιτάκια: Η λιχουδιά των πάρτι



Αυτή η λιχουδιά δίνει και παίρνει στα παιδικά -και όχι μόνο- πάρτι, αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει και το καθημερινό μας σνακ, αφού είναι χορταστικά και κυρίως σούπερ γευστικά. 

Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα σου ζητήσουν τη συνταγή! 

 

Υλικά (για 54 κομμάτια)

  • 740 γραμμάρια (περίπου 60 κομμάτια) λουκανικάκια μικρά
  • Τσένταρ κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • Καραμελωμένα κρεμμύδια (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
  • Άσπρο και μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
  • Μουστάρδα
  • Κέτσαπ

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λουκανικάκια κατά μήκος και βάζουμε μέσα τους ένα κομματάκι τυρί ή μισό κουταλάκι του γλυκού καραμελωμένα κρεμμύδια. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε τίποτα από τα δύο τότε απλά τρυπήστε με την άκρη ενός μαχαιριού τα λουκανικάκια από όλες τις πλευρές.
  2. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε λίγο το φύλλο σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα (μεγέθους 35Χ27 εκατοστά). Κόβουμε το κάθε φύλλο κατά μήκος σε πλατιές λωρίδες των 3 εκατοστών και στη συνέχεια κόβουμε κάθε λωρίδα στα 4. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με μια κουταλιά της σούπας νερό και περνάμε με το μείγμα αυτό και με ένα πινελάκι τη ζύμη από τη μια πλευρά.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και φτιάχνουμε τα λουκανικοπιτάκια. Τοποθετούμε κάθε λουκανικάκι στην άκρη κάθε κομματιού ζύμης που έχουμε κόψει και το ρολάρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα λουκανικάκια και κάθε ένα που τελειώνουμε το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
  4. Όταν τελειώσουμε με όλα βουρτσίζουμε τις κορυφές τους με το υπόλοιπο αυγό και τα πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο σουσάμι. Πριν τα ψήσουμε τα βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  5. Ψήνουμε τα λουκανικοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά .Τα σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.

 

Tip

Μην κόψετε τα λουκανικάκια σε μικρότερα κομμάτια γιατί είναι ωραίο να περισσεύουν από τη ζύμη και να ξεροψηθούν λιγάκι οι άκρες τους.