Η πίτσα στο γκριλ με αβοκάντο, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί είναι ένα πιάτο που λατρεύουν στην Καλιφόρνια της Αμερικής. Αν τη δοκιμάσετε θα τη λατρέψετε κι εσείς!

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 370 γραμμάρια έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 150 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
  • 150 γραμμάρια σπανάκι baby
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
  • Αλάτι, Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια ένταση και λαδώνουμε μια λαμαρίνα με ένα πινελάκι, ώστε να είναι έτοιμη. Εν τω μεταξύ δουλεύουμε λίγο τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο ή περισσότερα μέρη. Ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε σχήμα κυκλικό ή οβάλ και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Λαδώνουμε την επιφάνειά τους με το πινέλο.
  2. Ψήνουμε τις ζύμες μας στο γκριλ χωρίς να τις γυρίσουμε, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω στην κάθε ζύμη τις ροδέλες από ντομάτα, το κρεμμυδάκι και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ξαναβάζουμε στο γκριλ. Ψήνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί και βγάζουμε από το φούρνο.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι με το αβοκάντο, το ξύδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στην πίτσα.

 

Tip

Δώστε ό,τι σχήμα θέλετε στη ζύμη σας –προτιμήστε μικρότερα μεγέθη από ένα μεγαλύτερο- και ψήστε τη απλά στο γκριλ. Το νόστιμο δεν χρειάζεται να είναι και περίπλοκο.