Nomad chef: Ο Ανδρέας Λαγός στήνει ένα εστιατόριο στο σπίτι σου

Ο Nomad Chef δημιουργεί tailor made γεύσεις για εσένα και τους φίλους σου, αρκεί να του ανοίξεις την κουζίνα σου.
Nomad chef: Ο Ανδρέας Λαγός στήνει ένα εστιατόριο στο σπίτι σου



Μόνο ένα ανήσυχο πνεύμα θα μπορούσε να σκεφτεί - και να φέρει εις πέρας με επιτυχία – να μετατρέψει το σπίτι σου σε ένα φιλόξενο εστιατόριο. Ο Ανδρέας Λαγός δηλώνει σεφ νομάς και μετακινεί το μικρό του εστιατόριο όπου του ζητηθεί.

Μάρω Παρασκευούδη

Από δείπνο και high tea parties μέχρι finger food cocktails και κυριακάτικα brunch, ο Ανδρέας ψωνίζει, μαγειρεύει και αναλαμβάνει το art de la table στον χώρο σου, προκειμένου να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. «Δημιουργείται μία σχέση οικειότητας με τους πελάτες, σκέψου ότι μπαίνει ένας άγνωστος στην κουζίνα τους κι αρχίζει να ανοίγει ντουλάπια και ψυγείο, κι έτσι το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου στημένο» μου εξηγεί.

Ποιος δεν θέλει να έχει έναν φίλο σεφ για να αναλαμβάνει τα ηνία στις δύσκολες περιπτώσεις; Αντί λοιπόν, να βγάλεις έξω τους φίλους σου για φαγητό ή να επιλέξεις ένα απρόσωπο και συνήθως τυποποιημένο catering, έχεις έναν σεφ ο οποίος αντιλαμβάνεται τις ανάγκες σου και σου παρέχει αυτό ακριβώς που θέλεις. «Αν δεν γνωρίζω καθόλου τον πελάτη θα κανονίσουμε σίγουρα ένα ραντεβού πιο πριν ώστε να συζητήσουμε και να καταλήξουμε στο τι θέλει ακριβώς. Θα πρέπει για παράδειγμα να γνωρίζω τι σκεύη έχει. Ο ίδιος δεν θα ασχοληθεί καθόλου με τα ψώνια, και το μενού θα έχει σίγουρα φρέσκο ψωμί που ετοιμάζω εγώ ο ίδιος στο τέλος».

Οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Ανδρέας περιλαμβάνουν την προετοιμασία για καθιστό δείπνο – σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των ατόμων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 12 -, high tea party, ένα απογευματινό κάλεσμα για τσάι με ελαφριά σάντουιτς, βουτήματα, κέικ, γλυκές και αλμυρές μπουκιές, αφρώδη κρασιά και όχι μόνο, και brunch. Το τελευταίο μάλιστα έχει ιδιαίτερη ζήτηση και ο Ανδρέας έχει φροντίσει να ανεβάσει τον πήχη, με αναφορές στη μεσογειακή κουζίνα και την προσθήκη ενεργειακών τροφών (βλέπε φρουτοσαλάτες με chia) και raw food.

Όταν όμως ο Ανδρέας δεν στήνει εστιατόριο σπίτι σου, γράφει βιβλία, ή στήνει μενού εστιατορίων, διοργανώνει σεμινάρια μαγειρικής (και πάλι στον χώρο σου) για να σε μετατρέψει σε μαγείρισσα πρώτης τάξεως. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να πάρεις χαρτί και μολύβι, να μπεις στην κουζίνα σου μαζί του ή με τρεις ακόμη φίλες σου και να μάθετε τα μυστικά του ψωμιού, των ζυμαρικών, του κρέατος και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας.

 

Info

andreaslagos.com
facebook.com/pages/Nomad-Chef-Andreas-Lagos
 

Photo Credits: Ανδρέας Λαγός