Δώστε στην μνήμη σου την βοήθεια που χρειάζεται... τρώγοντας!

Είσαι από τις γυναίκες που ξεχνούν πού αφήνουν τα κλειδιά τους ή δεν θυμούνται τις υποχρεώσεις τους; Η φύση έχει προβλέψει περιπτώσεις σαν τη δική σου...
Δώστε στην μνήμη σου την βοήθεια που χρειάζεται... τρώγοντας!



Η διατήρηση της μνήμης σε καλή κατάσταση θεωρείται πολύ σημαντική από τους επιστήμονες, αλλά και... αναγκαία για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Οπότε, γέμισε τα ντουλάπια σου και το ψυγείο και θωράκισε τη μνήμη σου! 

Λάχανο

Το λάχανο θεωρείται ως μια από τις καλύτερες τροφές για την βελτίωση της μνήμης. Αιτία, είναι το φολικό οξύ που περιέχει και οι επιστήμονες το θεωρούν ως το… μαγικό για να διορθώσεις το πρόβλημα μνήμης που αντιμετωπίζεις. Το φολικό οξύ έχει την ιδιότητα να μειώνει την ομοκυστεΐνη στο αίμα, η οποία σχετίζεται άμεσα με τα προβλήματα μνήμης.

Αυγά

Τα αυγά είναι γνωστά για το ότι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βιταμινών, αλλά έχουν και άλλες θαυματουργές ιδιότητες. Σε έρευνα που διενήργησε το Tufts University, έδειξε πως το φολικό οξύ που περιέχεται στα αυγά προστατεύει τον εγκέφαλο, όπως και οι βιταμίνες Β.  Η ίδια έρευνα έδειξε πως οι άντρες που λάμβαναν βιταμίνες Β6 και Β12, οι οποίες περιέχονται στο αυγό, είχαν πολύ καλύτερη μνήμη από τους αντίστοιχους που δεν τους είχαν χορηγηθεί.

Μπρόκολο

Έρευνα του Harvard σε 13 χιλιάδες γυναίκες, έδειξε πως το μπρόκολο ενισχύει και προστατεύει την μνήμη. Το μπρόκολο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, περιέχει φολικό οξύ αλλά και βιταμίνη Β6, με αποτέλεσμα να θεωρείται σαν έναν σπουδαίο φάρμακο για τη μνήμη. Ιδιότητες, ωστόσο, περιέχει και το σπανάκι, αλλά το μπρόκολο θεωρείται ο… βασιλιάς των λαχανικών!

Φράουλες

Οι φράουλες είναι εξαιρετική πηγή σε ανθοκυανίνη, ένα αντιοξειδωτικό που έχει την ιδιότητα να αντιστρέφει την απώλεια μνήμης.  Οι φράουλες, επίσης, κρατούν τους νευρώνες υγιείς και αποτρέπουν το βούλωμα των αρτηριών, επιτρέποντας έτσι την ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Φυσικά, περιέχουν και αυτές, φολικό οξύ και βιταμίνες Β6!

Κόκκινο Κρασί

Προφανώς η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κόκκινου κρασιού έχει αρνητικές συνέπειες ωστόσο περιέχει το αντιοξειδωτικό, κουερκετίνη, που θωρακίζει την μνήμη. Το κόκκινο κρασί, όπως και οι φράουλες, περιέχει ανθοκυανίνη, οπότε έχει διπλή δράση. Πρέπει όμως η κατανάλωση να γίνεται με… σύνεση!

Καφές και τσάι

Το πανεπιστήμιο του Innsbruck στην Αυστρία, απέδειξε πως η καφεΐνη βελτιώνει την λειτουργία της μνήμης, λόγω της κουερκετίνης. Αν δεν μπορείς να πιείς καφέ, τότε και το τσάι κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, οπότε έχεις την επιλογή!

Σολομός

Ίσως η σπουδαιότερη τροφή για την προστασία της μνήμης. Πλούσιος σε ομέγα-3 λιπαρά, ο σολομός μπορεί να κρατήσει την μνήμη σε άριστη κατάσταση. Το Rush University Medical Center, απέδειξε πως οι άνθρωποι που έτρωγαν ψάρια για μια εβδομάδα, είχαν 10% καλύτερες αντιδράσεις στη μνήμη τους.  Τα οφέλη του σολομού, δεν σταματούν εδώ. Είναι πλούσιος σε  βιταμίνες Β6 και Β12, όπως το αυγό, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση της μνήμης σε καλή κατάσταση.