Ανάγκες του σπιτιού που δεν μπορείς να δεις

Αναρωτιόμαστε τι θα άκουγαν οι τοίχοι αν είχαν αυτιά. Πολλά, το μόνο βέβαιο. Αλήθεια τι θα ζητούσε η κουζίνα σου αν είχε μιλιά;
Ανάγκες του σπιτιού που δεν μπορείς να δεις



Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Δεν έχει καμία σημασία αν είσαι επαγγελματίας σεφ ή αν μετά βίας μπορείς να τηγανίσεις ένα αυγό. Στην κουζίνα περνάς πολλές ώρες της ημέρας χωρίς να το καταλάβεις. Σκέψου μόνο πόσες φορές βρίσκεσαι εκεί απλά και μόνο για να ανοίξεις την πόρτα του ψυγείου και να κοιτάξεις για πολλοστή φορά τι έχει μέσα. Να βάλεις ένα ποτήρι νερό, να φτιάξεις έναν καφέ και κυρίως να μαγειρέψεις το φαγητό σου. Είναι το μέρος που έχει ζωή, περισσότερη από κάθε άλλη γωνιά του σπιτιού και υπάρχουν κάποια πράγματα που χρειάζεται, αλλά δεν τα βλέπεις.

1. Χώρος

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη η μικρή είναι η κουζίνα σου. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορεί να αναπνεύσει. Αυτό θα γίνει με απλούς τρόπους. Καθάρισε τον πάγκο σου και άφησε πάνω τα απολύτως απαραίτητα. Τα υπόλοιπα πράγματα τοποθέτησέ τα στα ντουλάπια. Φρόντισε ο διάδρομος να είναι καθαρός χωρίς περιττά αντικείμενα να κόβουν το δρόμο σου και να βάζουν εμπόδια στις μετακινήσεις σου. Αν υπάρχει χώρος τότε θα γίνει φιλόξενη και θα εμπνεύσει περισσότερο τις μαγειρικές σου.

2. Μυρωδιά

Η μυρωδιά στην κουζίνα είναι κάτι περισσότερο από ένα φρεσκοψημένο ψωμί, η μια ωραία σάλτσα που σιγοβράζει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να δημιουργήσουν κακοσμία και που θα πρέπει να προσέξεις. Ξεκίνα από τον κάδο απορριμμάτων. Φρόντισε κάθε μέρα, κατά προτίμηση το βράδυ, να πετάς τις σακούλες με τα αποφάγια. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις το ψυγείο σου από πολλά προϊόντα χαλασμένα, ενώ μπορείς να τοποθετήσεις μέσα ένα σφηνάκι με ξύδι που θα τραβάει όλες τις άσχημες μυρωδιές. Μια καλή συμβουλή είναι να αγοράσεις ένα φυτό εσωτερικού χώρου κατάλληλο να καθαρίζει τον αέρα.

3. Φως

Το όνειρο κάθε γυναίκας είναι μια κουζίνα με μεγάλα παράθυρα όπου θα μπορεί να κοιτάζει στον κήπο του σπιτιού φτιάχνοντας παράλληλα το αγαπημένο της φαγητό. Την αίσθηση αυτή μπορείς να την αποκτήσεις ακόμα κι αν μένεις σε διαμέρισμα. Αν λείπει το φυσικό φως τότε πρόσθεσε μια μεγάλη λάμπα. Σίγουρα θα της δώσει περισσότερη λάμψη, ενώ μπορείς να τοποθετήσεις και έναν καθρέπτη που θα κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

4. Ήχος

Οι ήχοι της κουζίνας πολλές φορές μπορούν να γίνουν αφόρητοι. Ο θόρυβος από τον ανοιχτό απορροφητήρα, το μπλέντερ και το πλυντήριο πιάτων σου προκαλούν πονοκέφαλο. Ηρθε η ώρα να το απομονώσεις. Αν η κουζίνα σου έχει παράθυρο και ζεις στην εξοχή τότε προτίμησε να το έχεις ανοιχτό και να απολαμβάνεις τους ήχους των πουλιών ή να παίρνεις οποιοδήποτε εξωτερικό ερέθισμα. Αν πάλι δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια, τότε μπορείς να βάλεις μια απαλή μουσική και να συνεχίσεις ευχάριστα τη μαγειρική σου.

5. Παράδοση

Η παράδοση είναι αυτή που θα γεμίσει την κουζίνα σου με ευχάριστες αναμνήσεις. Φρόντισε λοιπόν να μεταφέρεις πράγματα από την παιδική σου ηλικία στο δικό σου σπίτι. Αυτό μπορεί να γίνει είτε χρησιμοποιώντας το σερβίτσιο που σου έκανε δώρο η μαμά σου, ή φτιάχνοντας μια συνταγή που έτρωγες μικρή από τα χεράκια της γιαγιάς. Εχει μεγάλη σημασία να μπορέσεις να μεταφέρεις στο σπίτι σου τη ζεστασιά των παιδικών σου χρόνων και να έχεις να μια ωραία ιστορία να αφηγηθείς.