Πέντε κανόνες που δεν θα έπρεπε να ισχύουν για τα ραντεβού

Ακόμη δε βγήκατε και οι φίλες σου αρχίζουν να δίνουν συμβουλές και οδηγίες προς ναυτιλομένους;
Πέντε κανόνες που δεν θα έπρεπε να ισχύουν για τα ραντεβού



Μιας και έχουμε την τάση να βάζουμε παντού κανόνες και «πρέπει», το κεφάλαιο ραντεβού δεν θα μπορούσε να μείνει ανέγγιχτο. Οι συμβουλές από τις μεγαλύτερες, τις πιο «έμπειρες» και τις παθούσες πάνε κι έρχονται και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Από το «πόσο πρέπει να περιμένεις πριν πέσεις στο κρεβάτι μαζί του» μέχρι «να μην σε δει ποτέ με φόρμα», οι κανόνες των ραντεβού δείχνουν να δυσκολεύουν περισσότερο την κατάσταση. Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε για τουλάχιστον πέντε από αυτούς. 

Μην ενδώσεις από την αρχή

Όλες μας έχουμε ακούσει ότι πρέπει να περιμένουμε (τρία ραντεβού για παράδειγμα) πριν προχωρήσουμε περισσότερο με αυτόν που μας αρέσει. Όπως όμως περιγράφει η Jill P. Weber, Ph.D., συγγραφέας και ειδικός στον τομέα των σχέσεων, στο βιβλίο της Having Sex, Wanting Intimacy: Why Women Settle for One-Sided Relationships, το πρόβλημα με αυτόν τον κανόνα είναι ότι η συναισθηματική οικειότητα δεν προκύπτει απαραίτητα σε συγκεκριμένο χρόνο. «Δεν υπάρχει κάποιος καθορισμένος χρόνος που να ορίζει πότε αναπτύσσονται υγιείς σεξουαλικές σχέσεις με έναν άντρα ή μία γυναίκα» αναφέρει η συγγραφέας και προτείνει «Κρίνε κάθε νέο ραντεβού ή σύντροφο σαν ένα μοναδικό άτομο. Αντί να ακολουθείς έναν κανόνα, εστίασε στα συναισθήματα που σου δημιουργεί».

Να το «παίζεις» δύσκολη

«Μην του τηλεφωνήσεις πρώτη», «Μην πεις ‘σε αγαπώ’ αν δεν το πει πρώτος» και γενικά μην εκφράσεις καμία συναισθηματική ανάγκη. Αυτοί είναι μόνο μερικοί κανόνες από όσους ακούγονται στα γυναικεία πηγαδάκια για τη στάση που πρέπει να κρατήσουμε απέναντι σε αυτόν που μας αρέσει. Ο λόγος που υπάρχουν αυτοί οι κανόνες είναι συνήθως για να μας προστατέψουν από μία πιθανή απόρριψη. Το πρόβλημα όμως, σύμφωνα με την ειδικό, είναι ότι η συντροφικότητα και η αγάπη στηρίζεται στο να μπορείς να είσαι συναισθηματικά τρωτός. «Τα όρια είναι σημαντικά, ιδιαίτερα όταν συναντάς ανθρώπους για πρώτη φορά, αλλά αν καταστείλεις κάθε παρόρμηση να αποκαλύψεις τα συναισθήματά σου δεν θα αποκτήσεις ποτέ την ικανότητα για συναισθηματική οικειότητα» τονίζει.

Μην αναφέρεσαι στον πρώην σου

Φυσικά και δεν θέλεις να ξεπετάγεται ο πρώην σου σαν banner στις συζητήσεις σου με κάποιον καινούριο άντρα. Από την άλλη όμως, αν έχεις βγει πρόσφατα από μία μακροχρόνια σχέση ή ένα γάμο είναι σχεδόν αδύνατον να μην το αναφέρεις και να μην είσαι ο εαυτός σου. Είναι φυσικό να πεις τι συμβαίνει στη ζωή σου, αφήνοντας όμως έξω τις επικρίσεις.

Πρέπει να σε βλέπει πάντα «στην τρίχα»

Είναι τόσο εξοντωτικό να μεταμορφώνεσαι σε μία άλλη προκειμένου να προσελκύεις αυτόν που σε ενδιαφέρει. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στα βασικά (βλέπε φρεσκολουσμένα μαλλιά, άρωμα, κρέμα σώματος κτλ) αλλά το μακιγιάζ – προσωπείο στην παραλία είναι απλά αστείο. Αν εσύ η ίδια δεν νιώθεις καλά με την εικόνα σου πώς περιμένεις να αρέσεις στον άλλον;

Να μην είσαι τόσο σοβαρή

Η εικόνα της ελαφρόμυαλης και χαζοχαρούμενης γυναίκας που κεντρίζει το ενδιαφέρον των αντρών μόνο ως ρατσιστικό στερεότυπο μπορεί να χαρακτηριστεί. Έχουμε συνηθίσει να ακούμε ότι οι δυναμικές και αποφασιστικές γυναίκες τρομάζουν τους άντρες και ότι οι περισσότεροι έλκονται περισσότερο από ένα ωραίο σώμα και μία ευχάριστη παρουσία παρά από μία έξυπνη γυναίκα. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας αναζητά αυτό που θέλει. Δεν έχεις κανέναν λόγο να κρύψεις τον πραγματικό σου χαρακτήρα και να υποδυθείς τη «γατούλα». Αν ο άλλος δεν εκτιμά αυτό που είσαι, πήγαινε απλά παρακάτω.

Πηγή: huffingtonpost.com

Ξέρεις ποια είναι η αγαπημένη συνήθεια των ζευγαριών και μένουν μαζί;