10 απλοί τρόποι για να αποκτήσει ζωή η καθημερινότητά σου

Θέλεις να ανανεωθείς; Ασχολήσου με απλά πράγματα που θα σε κάνουν ευτυχισμένη.
10 απλοί τρόποι για να αποκτήσει ζωή η καθημερινότητά σου



Η χαρά είναι αυτή που κάνει τη ζωή όμορφη. Όμως πόσο εύκολο είναι να μπορείς να ξεφύγεις από την καθημερινή ρουτίνα, να απομονώσεις τις άσχημες στιγμές  γεμίζοντας την ψυχή σου με καλοσύνη που θα σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα με περισσότερη αισιοδοξία; Για όλα υπάρχει λύση και παρακάτω θα διαβάσεις 10 απλούς τρόπους για να κάνεις τη ζωή σου ευχάριστη και να μπορέσεις να ξεφύγεις από τη μιζέρια της εποχής.

1. Παίξε με παιδιά. Εντάξει η αλήθεια είναι πως πολλές φορές τα παιδιά των άλλων μπορούν να μας εκνευρίσουν, ειδικά τη στιγμή που θέλεις να χαλαρώσεις. Αν όμως το δεις από διαφορετική οπτική, τα παιδιά μπορούν να αδειάσουν το μυαλό σου και να σε κάνουν πάρεις λίγη από την αθωότητά τους.

2. Μάθε κάτι καινούργιο. Αν π.χ. σου αρέσει η μαγειρική, μπορείς να πειραματιστείς σε νέες συνταγές. Μια καλή ιδέα επίσης είναι να ξεκινήσεις μια καινούργια γλώσσα. 

3. Κάνε μια βόλτα στη φύση. Αν μένεις στο κέντρο της Αθήνας και δεν έχεις την πολυτέλεια να περπατήσεις δίπλα στη θάλασσα ή ακόμα και στο βουνό τότε μπορείς να καταφύγεις στο κοντινότερο πάρκο. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το πόσο θα ηρεμήσει το μυαλό σου και θα γυρίσεις στο σπίτι σου ανανεωμένη.

4. Παίξε το κατοικίδιό σου. Ασχολήσου μαζί του, βγείτε μια μεγάλη βόλτα και στην τελική μίλα μαζί του. Είναι προτιμότερο από το να μιλάς μόνη σου στο αυτοκίνητο.

5. Κάνε ένα ταξίδι. Ψάξε να βρεις ποιες θα ήταν οι κατάλληλες διακοπές για σένα και βάλε στόχο να τις πραγματοποιήσεις. Ακόμα κι αν δε μπορείς τη δεδομένη στιγμή, το… ταξίδι που θα κάνεις με το μυαλό σου και οι όμορφες εικόνες που θα φτιάξεις θα σε κάνουν χαρούμενη και θα έχεις κάτι να περιμένεις.

6. Διάβασε ένα βιβλίο. Δεν είναι ανάγκη να ξεκινήσεις με τα άπαντα του Παπαδιαμάντη. Δοκίμασε κάτι ελαφρύ που θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον και προτίμησε το διάβασμα την ώρα που  ξαπλώσεις.

7. Τραγούδησε δυνατά.  Όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι, όταν οδηγείς ή ακόμα και όταν είσαι με τους φίλους σου μην καταπιέζεσαι, βρες το τραγούδι που σε εκφράζει και πες το δυνατά.

8. Κάνε ένα δώρο στον αγαπημένο σου ή στη φίλη σου. Μην περιμένεις κάποιο συγκεκριμένο γεγονός όπως γενέθλια ή γιορτή. Αγόρασε κάτι μικρό για το πρόσωπο που επιθυμείς και πίστεψέ με η χαρά που θα πάρεις από την έκπληξή του θα είναι μεγάλη και θα σε κάνει να νιώσεις  πολύ όμορφα.

9.  Απαλλάξου από άχρηστα αντικείμενα. Αφιέρωσε μια μέρα για να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα στο σπίτι σου. Θα εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις πόσα αντικείμενα για πέταμα υπάρχουν μέσα στα ντουλάπια και τα συρτάρια σου και θα νιώσεις ανανεωμένη διώχνοντας όλη τη σαβούρα από το χώρο σου.

10. Ξεκίνα ένα άθλημα. Όχι, μην πας γυμναστήριο γιατί το πιθανότερο είναι να το παρατήσεις πάνω στο μήνα. Μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο άθλημα (π.χ. πολεμικές τέχνες, τένις, κολύμβηση) που θα σε κρατήσει σε φόρμα, θα σε βάλει σε πρόγραμμα και μέσα από αυτό θα κάνεις νέες γνωριμίες.