Νέοι γονείς: Μόλις αποφασίσατε να κάνετε παιδάκι; Έτσι θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι...

Γιατί η απόκτηση ενός παιδιού είναι μεγάλη ευθύνη...
Νέοι γονείς: Μόλις αποφασίσατε να κάνετε παιδάκι;  Έτσι θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι...



Η απόφαση να μεγάλωσετε την οικογένειά σας και να ολοκληρώσετε τον έρωτά σας με την απόκτηση ενός παιδιού, είναι μια ενέργεια που θα φέρει τεράστια χαρά στη σχέση σας, νόημα και αξία στη ζωή σας, αλλά και πολλές ευθύνες. Το μωράκι σας, θα φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, αλλά και σε εσάς τους ίδιους. Είστε πραγματικά έτοιμοι για κάτι τέτοιο και πώς μπορείτε να το καταλάβετε; Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας, πριν αποκτήσετε παιδάκι:

#1 Έχετε πραγματικά σκεφτεί ποιες είναι οι απαιτήσεις που έχει ένα μωρό;

Τα μωράκια είναι γλυκούλικα, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός και οργανωμένο πρόγραμμα, για να μεγαλώσεις σωστά ένα παιδάκι. Σκεφτείτε αν έχετε το χρόνο που απαιτείται για να αφιερώσετε στο παιδί σας, γιατί προφανώς, η διάθεση να γίνετε γονείς υπάρχει, αλλα αυτό δεν είναι πάντα αρκετό. Να γνωρίζετε, ότι θα κουραστείτε πολύ, θα σας λείπει ύπνος και δεν θα έχετε το χρόνο να κάνετε πολλά πράγματα για τον εαυτό σας. Είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε τα χόμπι σας και να επικεντρωθείτε στο μεγάλωμα του παιδιού σας; Συζητήστε τις ευθύνες που οφείλει ο καθένας να αναλάβει. Η ανατροφή του παιδιού δεν είναι υπόθεση που αφορά μόνο τον ένα γονιό. Πρέπει να υπάρχει βοήθεια και από τους δύο. Μια τέτοια ξεκάθαρη κουβέντα, θα σας κάνει ακόμα πιο υπεύθυνους γονείς και θα σας προετοιμάσει καλύτερα για τον ερχομό του παιδιού σας.

#2 Τι γονείς θα γίνετε;

Πώς θα είστε απέναντι στο παιδί σας; Καλό θα ήταν να σκεφτείτε από τώρα πώς θέλετε να μεγαλώσετε τον καρπό του έρωτά σας. Να μην είστε πολύ αυστηροί, αλλά να του δώσετε τις σωστές βάσεις. Πρέπει να μοιράσετε ανάλογα τους ρόλους. Κάποιος πρέπει να είναι πιο αυστηρός και κάποιος να κρατάει τις ισορροπίες.

#3 Πώς είναι η μεταξύ σας σχέση;

Είστε αγαπημένοι; Τσακώνεστε; Στο σπίτι σας επικρατεί ηρεμία; Έχετε δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα μεγαλώσει σωστά και όμορφα το παιδί σας; Οι τσακωμοί υπάρχουν σε κάθε ζευγάρι, αρκεί όμως να μην ξεπερνάτε τα όρια. Δεν είναι σωστό να φέρετε στον κόσμο ένα παιδί, αν έχετε μια σχέση προβληματική και γεμάτη εντάσεις.

#4 Είστε ευτυχισμένοι;

Γελάτε συχνά; Αν έχετε την ικανότητα να φτιάχνετε ο ένας τη διάθεση του άλλου, να ξεκουράζετε ο ένας τον άλλον και να γελάτε πολύ, θα σας φανεί πολύ χρήσιμο όταν μεγαλώσετε την οικογένειά σας με ένα παιδάκι. Γιατί θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώθετε πολύ κουρασμένοι, ενίοτε και νευριασμένοι από την ταλαιπωρία. Όσο όμως έχετε ο ένας τον άλλον, όσο βρίσκετε τρόπους να γελάτε και να αυτοπαρηγορείστε, τίποτα δεν μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση για πολύ.Πρέπει να δίνετε ο ένας στον άλλον δύναμη και κουράγιο. 

#5 Είστε καλά οικονομικά;

Ένα παιδί είναι μια μεγάλη ευθύνη. Δεν αρκεί να είσαι έτοιμος μέσα σου για να γίνεις γονιός. Πρέπει να έχεις στρώσει και τη ζωή σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείς να ανταποκριθείς οικονομικά στις ανάγκες του νέου μέλους της οικογένειάς σας. Σίγουρα δε θέλετε να λείψει κάτι στο παιδάκι σας, πόσο μάλλον τα απαραίτητα.

#6 Είστε και οι δύο έτοιμοι να γίνετε γονείς;

Δε φτάνει να το θέλει μόνο ο ένας, ή να είναι μόνο ο ένας από τους δυο σας σίγουρος. Πρέπει και οι δυο να νιώθετε το ίδιο έτοιμοι και να είστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι πριν γίνετε γονείς.

#7 Πώς δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σας ο ερχομός ενός παιδιού;

Δε θέλετε να χαλάσετε τη σεξουαλική σας ζωή, ούτε να απομακρυνθείτε και δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο να συμβεί. Είναι στο χέρι σας να κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή και να την κάνετε ακόμα καλύτερη μετά τη γέννηση του μωρού σας. Ναι, γίνεται!

Δες εδώ πώς να μη χαλάσει η σεξουαλική ζωή σας, αφού κάνετε παιδάκι.