10 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το παιδικό δωμάτιο τώρα!

Δεν χρειάζεσαι πάνω από 10 λεπτά...
10 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το παιδικό δωμάτιο τώρα!



Τα παιδιά είναι η χαρά της ζωής και δίνουν στο σπίτι ζωτάνια. Υπερβολική ζωντάνια, που μεταφράζεται σε ακαταστασία σε όλο το σπίτι, το οποίο μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, αφού σε κάθε γωνιά υπάρχουν παιχνίδια, φαγητά και κάθε λογής αντικείμενα που για τα αγαπημένα μας παιδάκια αποτελούν παιχνίδι. Και η μανούλα συνεχώς μαζεύει, κάποτε αγανακτεί, αλλά πάντοτε χαμογελάει, γιατί αυτά τα μικρά τερατάκια είναι το νόημα της ζωής της κι ας κάνουν το σπίτι ρημαδιό σε λίγα μόλις λεπτά. Άλλωστε δεν μπορείς παρά να μη γελάσεις με τις αθώες φατσούλες τους και τα γλυκά ματάκια που σε κοιτούν με απορία κάθε φορά που εσύ θέλεις να αρχίσεις να τραβάς τα μαλλιά σου...

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος που το παιδί σου ξεκουράζεται, το δικό του καταφύγιο, μέσα στο οποίο πάντοτε νιώθει ασφάλεια και εκεί του αρέσει να παίζει και να περνάει την ώρα του. Εκεί που υπάρχουν τα περισσότερα παιχνίδια του. Σίγουρα στο δωμάτιο αυτό υπάρχουν αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις, ώστε να ελαφρύνεις τον προσωπικό χώρο του παιδιού σου από τα περιττά και άχρηστα. Εμείς σου φτιάξαμε τη λίστα με τα αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις τώρα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ανα χείρας μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών και να αφιερώσεις μόλις 10 λεπτά από το χρόνο σου.

1. Σπασμένα και χαλασμένα παιχνίδια.

2. Τους μαρκαδόρους που έχουν ξεραθεί, εκείνους που δεν έχουν καπάκι και δεν γράφουν πια.

3. Τις μονές κάλτσες που από καιρό έχει χαθεί το ταίρι τους.

4. Τα παιχνίδια που δεν παίζουν ποτέ τα παιδιά σου, αυτά που έχουν βαρεθεί και βρίσκονται μόνιμα στον πάτο του καλαθιού, μέσα στο οποίο φυλάς τα παιχνίδια τους.

5. Σπασμένες κιμωλίες και χρωματιστά μολύβια.

6. Επιτραπέζια παιχνίδια, από τα οποία έχουν χαθεί πούλια, κάρτες και σημαντικά εξαρτήματα που τα κάνουν πλέον άχρηστα.

7. Μπρελόκ, αυτοκόλλητα και μικρά αντικείμενα που δεν τους κινούν καθόλου το ενδιαφέρον και γεμίζουν το χώρο χωρίς λόγο.

8. Τα βιβλία και τα παραμύθια που πλέον δεν χρειάζονται γιατί έχουν μεγαλώσει.

9. Τα ρούχα που πλέον δεν τους κάνουν.

10. Παπούτσια που τους είναι πια μικρά.

Φυσικά μπορείς πάντα να δωρίσεις τα πράγματα που πια δεν χρειάζεται το παιδί σου, όπως ρούχα, παπούτσια και παραμύθια, σε ένα ίδρυμα, ώστε να κάνεις ευτυχισμένα κάποια παιδάκια που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, ή να τα δωρίσεις σε ένα φιλικό ζευγάρι που έχει μικρότερα παιδάκια από τα δικά σου.

Επιλέγεις να δείξεις την αγάπη σου με το σωστό τρόπο στα μικρά σου αγγελούδια; Μήπως είσαι υπερπροστατευτική; ΕΔΩ θα βρεις την απάντηση!