Γιατί είναι σημαντικό τα παιδιά σου να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα

Από μικρή ηλικία...
Γιατί είναι σημαντικό τα παιδιά σου να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα



Ο αθλητισμός είναι υγεία. Αν έχεις ασχοληθεί με κάποιο άθλημα στο παρελθόν, αν υπήρξες κι εσύ αθλήτρια, το γνωρίζεις καλά. Μέσα από τον αθλητισμό, γνωρίζεις πολλά και σημαντικά πράγματα που σε συντροφεύουν σε όλη σου τη ζωή. Εκτός από τη χαρά και την ευχαρίστηση που παίρνεις κάνοντας κάτι που σε ευχαριστεί και σε διασκεδάζει, ο αθλητισμός σου διδάσκει μαθήματα ζωής και συμπεριφοράς που σου είναι τρομερά χρήσιμα και σε έχουν βοηθήσει σε διάφορες φάσεις της ζωής σου. Όσο πιο μικρός μπει κανείς στον χώρο του αθλητισμού, τόσο το καλύτερο! Γι’ αυτό, αν είσαι γονιός, είναι καλό να γράψεις τα παιδιά σου σε κάποιο άθλημα. Σε κάτι που τους αρέσει και τους ταιριάζει. Γιατί δεν τους δίνει μόνο το σχολείο μαθήματα και βάσεις για τη ζωή τους...

Μέσω του αθλητισμού το παιδί σου θα μάθει:

- Να συναναστρέφεται, να συνεργάζεται και να συνυπάρχει με ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χαρακτήρα από εκείνο. Στον αθλητισμό, αυτοί οι άνθρωποι είναι οι προπονητές, οι συναθλητές και οι αντίπαλοι. Στη ζωή, είναι οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι γείτονες, ακόμα και οι συγγενείς. Ο αθλητισμός, θα μάθει στο παιδί σου να ανέχεται και να αντιμετωπιζει σωστά διαφορετικούς ανθρώπους, ακόμα και τους πιο δύστροπους, κάτι που θα το βοηθήσει πολύ στη μετέπειτα ζωή του.

- Να δουλεύει κάτω από πίεση, προσπαθώντας να φτάσει έναν στόχο. Αν ασχοληθεί με τον αθλητισμό θα μάθει ότι για να επιτύχει, απαιτείται σκληρή προσπάθεια και υπομονή. Μιας και θα λειτουργεί κάτω από πίεση και θα πρέπει να εκτελεί τις οδηγίες του προπονητή του, θα είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει την πίεση και τις δύσκολες συνθήκες στον εργασιακό του χώρο, αργότερα. Θα μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος και δεν θα τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία.

- Να διαψεύδει όσους τον αμφισβητούν και να αποδεικνύει την αξία του. Θα υπάρξουν πολλοί που θα του πουν ότι δεν μπορεί να καταφέρει κάτι, που δεν θα πιστέψουν σε εκείνο και τις δυνατότητές του και θα το αμφισβητήσουν, αλλά μέσα από τον αθλητισμό θα μάθει ότι μπορεί να πετύχει τα πάντα. Θα αποδείξει σε όλους ότι μπορεί να καταφέρει πολλά, γιατί μέσα από τον αθλητισμό θα αποκτήσει πείσμα, επιμονή, υπομονή κι εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις ικανότητές του.

Η χαρά να καταφέρνεις αυτό που οι άλλοι σου λένε ότι δεν γίνεται, είναι πολύ μεγάλη και οι αθλητές το γνωρίζουν καλά και ξέρουν πώς να τα καταφέρουν! Ξέρουν να αφήνουν στην άκρη τους κακοπροαίρετους και τους αρνητικούς ανθρώπους και να μην τους επιτρέπουν να επεμβαίνουν στο έργο τους και να τους απομακρύνουν από το στόχο τους.

- Να προσπαθεί μέχρι τέλους. Να μη σταματάει μέχρι να εκπληρώσει τον στόχο του. Να υπερπηδάει κάθε εμπόδιο και να ξεπερνάει κάθε αρνητικό συναίσθημα. Ακόμα κι όταν νιώθει ότι δεν μπορεί, θα μάθει να επιστρατεύει τις δυνάμεις του και να προσπαθεί ακόμα πιο σκληρά. Ο αθλητισμός, είναι μια μικρογραφία της ζωής. Έχει τις καλές αλλά και τις πιο δύσκολες στιγμές του. Είναι λοιπόν, για το παιδί σου μια πολύ καλή προετοιμασία για τον έξω κόσμο, που θα γνωρίσει καλύτερα μεγαλώνοντας.Κι αυτός ο έξω κόσμος, κάθε άλλο παρά εύκολος, είναι!

- Να σέβεται και να βοηθάει τους άλλους. Μέσα από τη συνεργασία με τους συναθλητές του, θα μάθει να σέβεται τους γύρω του και να συνεργάζεται μαζί τους, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένας καλός συμπαίκτης, θα γίνει αργότερα ένας καλός εργοδότης, συνάδελφος, αλλά και φίλος.

Έχω μεγαλώσει κι εγώ σε οικογένεια αθλητών, έχω ασχοληθεί με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό και τα οφέλη που έχω αποκομίσει είναι πολύ σημαντικά. Ενθάρρυνε το παιδί σου να ασχοληθεί κι εκείνο με το σπορ που του αρέσει και θα του έχεις κάνει ένα τεράστιο δώρο για τη ζωή του, που θα αναγνωρίσει και το ίδιο όσο μεγαλώνει...