Η άχρηστη πληροφορία του μήνα: Ήξερες ότι Angela Merkel ήταν στα μαχαίρια με τους Rolling Stones;

Ποιοι άλλοι πολιτικοί χρησιμοποίησαν για την καμπάνια τους τραγούδια, χωρίς να ζητήσουν άδεια από τους καλλιτέχνες;
Η άχρηστη πληροφορία του μήνα: Ήξερες ότι Angela Merkel ήταν στα μαχαίρια με τους Rolling Stones;



Πολιτικοί από όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς έρθει σε διαμάχη με καλλιτέχνες γιατί κανεις τους δεν σκέφτηκε ή δεν θέλησε να ζητήσει άδεια από αυτούς που ερμήνευσαν ή έγραψαν τα τραγούδια που χρησιμοποίησαν για τις προεκλογικές τους καμπάνιες. 

Άραγε ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε να πάρει άδεια από τους The Clash για το Rock the Casbah ή θα μας έρθει καμία ετεροχρονισμένη οφειλή;

Ronald Reagan vs Bruce Springsteen
Όταν το 1984 ο Reagan χρησιμοποίησε το Born in the USA, ο Springsteen προέβη σε πολύ αυστηρές δηλώσεις κατά του Προέδρου.

 

Donald Trump vs Neil Young
O manager του rocker, ξεκαθάρισε στον Τύπο ότι ο Donald Trump, δεν ζήτησε ποτέ άδεια για τη χρήση του κομματιού "Rockin' in the Free World", ενώ διευκρίνισε ότι ο Neil Young είναι Καναδός πολίτης και υποστηρίζει για Πρόεδρο τον Bernie Sanders.

 

Angela Merkel vs The Rolling Stones
Η χρήση του "Angie" στην προεκλογική εκστρατεία της Γερμανίδας Καγκαλαρίου το 2005, εξόργισε τους Rolling Stones, οι οποίοι είπαν με επίσημη ανακοίνωση "Μας εντυπωσίασε που δεν μας ζήτησε ποτέ την άδεια. Αλλά ακόμα και να το είχε κάνει, πάλι όχι θα λέγαμε".

 

Nicolas Sarkozy vs MGMT 
Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια και η μπάντα τελικά κατάφερε να αποσπάσει από το UMP  $39.000 για την χωρίς άδεια χρήση του "Kids".

 

Barack Obama vs Sam Moore
Παρότι ο Sam Moore ήθελε να κερδίσει τις εκλογές του 2008, δεν επιθυμούσε το κομμάτι του "Hold On, I'm Comin" να συνδεθεί με την προεκλογική εκστρατεία του Barack Obama.

 

John Key vs Eminem
Η υπόθεση ακόμα εκρεμμεί στα δικαστήρια, καθώς ο Eminem, ζήτησε αποζημίωση αφού το 2014 ο Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, χρησιμοποίησε το τραγούδι "Lose Yourself", χωρίς σχετική άδεια.

Δες εδώ το στόρυ πίσω από το Love Me Do των Beatles.