Φτιάξε μελομακάρονα! 'Εχουμε την τέλεια συνταγή!



Η μάχη του μελομακάρονου και του κουραμπιέ έχει ήδη αρχίσει. Ποιο είναι το αγαπημένο σου γλυκό; Εμείς στο followme.gr αγαπάμε και τα δύο εξίσου, αλλά κάτι μας τραβάει περισσότερο στα μελομακάρονα. Να είναι άραγε το σιρόπι;

Σου δίνουμε μία συνταγή για λαχταριστά μελομακάρονα που αν τα φτιάξεις από τώρα, σίγουρα θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία μέχρι τα Χριστούγεννα.

 

Τι θα χρειαστείς

1 κιλό αλεύρι μαλακό περίπου

2 1/2 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο ή το μισό ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη

1/2 ποτήρι νερού κρασιού κονιάκ

1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι

1 κούπα αλεύρι φαρινάπ

2-3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

2 κ.γ. baking powder

1 κ. γ. σόδα

1 κουταλιά σούπας κανέλα

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

 

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερού νερό
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • μισό πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι
  • βράσιμο για 5 λεπτά

 

Πώς θα το κάνεις

  1. Λιώνεις τη σόδα μαζί με λάδι, κονιάκ, κανέλλα, γαρύφαλλο, baking powder  και χυμό.
  2. Με το λεπτό σύρμα τα χτυπάς και ρίχνεις τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα.
  3. Ρίχνεις το αλεύρι με το κοσκινισμένο baking powder και τα ζυμώνεις.
  4. Στη συνέχεια αφήνεις τη ζύμη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  5. Όταν η ζύμη είναι αρκετά αφράτη, πλάθεις μικρά μελομακάρονα.
  6. Τα τρυπάς με το πιρούνι και τα ψήνεις για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  7. Μόλις κρυώσουν ρίχνεις σιγά σιγά το σιρόπι και τα τοποθετείς σε πιατέλα.
  8. Τέλος, ρίχνεις από πάνω τριμμένο καρύδι.