Πρωτεΐνη: 10 εύκολα και υγιεινά σνάκ με βάση την πρωτεΐνη

Ιδανικά για την δουλειά και το σπίτι!
Πρωτεΐνη: 10 εύκολα και υγιεινά σνάκ με βάση την πρωτεΐνη



Είτε για να σου δώσουν ενέργεια πριν πας στο γυμναστήριο ή στην προπόνησή σου (αν αθλείσαι), είτε για να σε τονώσουν στη δουλειά σου, αυτά τα σνακ με πρωτεΐνη, είναι η καλύτερη επιλογή! Θα σε χορτάσουν, θα σου δώσουν ενέργεια και δεν θα προσθέσουν περιττές θερμίδες στο σώμα σου! Παρακάτω θα βρεις τις αγαπημένες μας επιλογές και ορισμένους τρόπους που μπορείς να ετοιμάσεις τέτοια σνακ σε λίγα μόλις λεπτά:

#1 Φρούτο με τυρί cottage: Ποιο είναι το αγαπημένο σου φρούτο; Η μπανάνα, το πεπόνι, το μήλο; Όποιο κι αν προτιμάς, συνδύασέ το με ½ κούπα τυρί cottage και έχεις αμέσως ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ!

#2 Καπνιστή γαλοπούλα ή μοσχάρι: Απόφυγε εκείνα που είναι πλούσια σε νάτριο και σάκχαρα και προτίμησε τα φυσικά ή εκείνα που έχουν ελαφριά γεύση. Αυτό το σνακ είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης. Προμηθεύσου μια συσκευασία και κράτησέ τη στο ψυγείο σου. Κάθε φορά που πεινάς, ανάμεσα στα κυρίως γεύματα,είναι μια πολύ καλή επιλογή!

#3 Ξηροί καρποί: Μια χούφτα από ξηρούς καρπούς και κατά προτίμηση μείξη ξηρών καρπών, είναι μια άριστη επιλογή για ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ, πλούσιο σε πρωτεΐνη. Μπορείς να προσθέσεις αποξηραμένα φρούτα για να είναι ακόμα πιο ευχάριστο γευστικά. Η καλύτερη επιλογή είναι τα αμύγδαλα και τα φιστίκια Αιγίνης, γιατί περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη.

#4 Κοκολυθόσποροι: Οι σπόροι της κολοκύθας αποτελούν ένα ελαφρύ, υγιεινό σνακ και εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Καθάρισέ τους καλά, άφησέ τους να στεγνώσουν και ψήσε τους στο φούρνο, ή απλά αγόρασε έτοιμους. Μισή κούπα κολοκυθόσποροι περιέχουν περίπου 14γρ. πρωτεΐνη. Είναι ιδανική τροφή πριν το γυμναστήριο ή την προπόνησή σου, γιατί σου δίνει πολύ ενέργεια.

#5 Βραστά αυγά: Μια θρεπτική επιλογή και πολύ απλή στο μαγείρεμα, είναι τα αυγά. Σου δίνουν τρομερή ενέργεια και αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Βράσε μερικά αυγά, ξεφλούδισέ τα και τοποθέτησέ τα σε ένα τάπερ, μέσα στο ψυγείο σου. Θα έχεις ένα υγιεινό σνακ, όλη την εβδομάδα. Αν θέλεις, μπορείς να το συνδυάσεις με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, ή με μερικά κρουτόν και λίγα τοματίνια.

#6 Φυστικοβούτυρο: Νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό. Συνδύασέ το με σέλινο και ρίξε από πάνω μερικά αμύγδαλα, κάσιους ή φουντούκια. Αν δεν σου αρέσει το σέλινο, αντικατέστησέ το με πράσινο μήλο.

#7 Ρολάκια με τομάτα: Χρησιμοποίησε 2 κομμάτια κρέατος της προτίμησής σου (κοτόπουλο, γαλοπούλα ή μοσχάρι). Βάλε από πάνω μιά φέτα τυρί του τοστ και ρίξε λίγο πιπέρι. Πρόσθεσε ένα κομμάτι τομάτας και λίγο μαρούλι και έχεις το τέλειο σνακ!

#8 Πρωτεΐνούχο ρόφημα: Βάλε σε ένα shaker 1 scoop πρωτεΐνης, λίγο χυμό πορτοκάλι και λίγο τριμμένο πάγο. Μπορείς επίσης να χτυπήσεις 1 scoop πρωτεΐνης με 1/2 κούπα γάλα και μια μπανάνα, να προσθέσεις λίγο τριμμένο πάγο και έχεις ένα δροσερό, υγιεινό και νοστιμότατο ρόφημα που θα σε χορτάσει και θα σου δώσει πολύ ενέργεια. Δεν έχεις σκόνη πρωτεΐνης; Φτιάξε το ρόφημα που ακολουθεί...

#9 Το πιο υγιεινό Milkshake: Βάλε στο μπλέντερ μία μπανάνα, 1 κ.σ φυστικοβούτυρο, 1 κούπα σοκολατούχο γάλα και λίγο πάγο. Χτύπησέ τα καλά και έχεις το πιο υγιεινό milkshake!

#10 Μπισκοτάκια βρώμης: Σε ένα γυάλινο μπωλ, ρίξε ¼ κούπας βρώμη, 1κ.γ. καστανή ζάχαρη, 1κ.γ. αλεύρι, 1 ασπράδι αυγού, 1 βανίλια, ¼ κ.γ. baking powder, 1κ.γ. κανέλα και 1κ.σ. σταφίδες. Ανακάτεψε καλά το μείγμα και βάλτο στο φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα.  Καλή απόλαυση!

Δες εδώ ακόμα 10 πεντανόστιμα σνακ, με λιγότερες από 100 θερμίδες.