Ασιατική κουζίνα: Τα μαγαζιά που πρέπει να δοκιμάσεις έστω μια φορά

Από thai μέχρι sushi.
Ασιατική κουζίνα: Τα μαγαζιά που πρέπει να δοκιμάσεις έστω μια φορά



Ο Έλληνας πια δεν θέλει μόνο το σουβλάκι και την μπριζόλα. Πειραματίζεται, μαθαίνει, εκπαιδεύεται και δοκιμάζει κουζίνες διεθνείς. Τα τελευταία χρόνια, ταξιδεύει πολύ προς Ασία.

BLUE BAMBOO
(Ταϋλανδέζικη)

Στη γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, εκεί που τα μεζεδοπλεία έχουν τα σκίπτρα τα σκίπτρα του φαγητού, ένα φιλικό και σύγχρονο, μοντέρνο και μίνιμαλ μπλε εστιατόριο, ετοιμάζει γευστικά πιάτα από την Ταϋλάνδη. 

Καρέκλες και τραπέζια ’60s συνυπάρχουν με τα περβάζια - μπάρες, με θέα την ανοιχτή κουζίνα.

Στα δυνατά σημεία του μαγαζιού, οι μουσικές επιλογές και η παρεϊστικη και καθόλου στημένη ατμόσφαιρα.

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, Πετράλωνα
Tηλ: 210 3423124

 

BUDOO
(Ταϋλανδέζικη)

Εκεί που η Ανατολή συναντάει τη Δύση και το bar «Small8» του Παγκρατίου αποκτά ένα αδερφάκι- εστιατόριο με γεύσεις από Ταϋλάνδη.

Προχωρώντας στη Λέκκα θα συναντήσεις τα τραπεζάκια του ανάμεσα σε άλλα μαγαζιά.

Λέκκα 14, Σύνταγμα, Κέντρο
Tηλ: 210 3313845

 

ΚΟΙ SUSHI BAR
Άνοιξε πριν από περίπου δύο χρόνια και πάει «σφαίρα». Οικονομικότατο και ποιοτικό sushi, σε ένα περιβάλλον minimal αισθητικής. Τιμές ευκαιρίας και μεριδούλες να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Η λογική είναι Japanese fast food χωρίς να χάνεις σε γεύση. 

Μη χάσεις τα maki rolls με τόνο. 

Nίκης 15, Σύνταγμα 
Τηλ: 210 3211099

ΤΑMARIND
(Ταϋλανδέζικη)

Ένα εστιατόριο με γεύσης Ταϋλάνδης. Τamarind ή αλλιώς κόκκινος Ταμάρινθος στα ελληνικά, ένα δεντρό μαγικό που υπόσχεται μαγικές γεύσεις. Τα εξωτικά πιάτα συνοδεύουν εξωτικά cocktails. 

To Τamarind προσφέρει και private chefing στον προσωπικό ή επαγγελματικό σου χώρο.

Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο
Tηλ: 210 5225945  


 

 

RED ELEPHANT
(Iνδική)

Γεύσεις από την πολύχρωμη, Ινδία σε ένα εστιατόριο καθαρό και προσεγμένο. Το μενού είναι μικρό και περιεκτικό και όποιος πάει μια φορά, σίγουρα επιστρέφει.

Λαρίσης 42 (πλησίον στάσης μετρό Πανόρμου), Αμπελόκηποι
Tηλ: 210 6924421

EAST PEARL
(Κινέζικη)

Καντονέζικη κουζίνα πλαισιωμένη από διάφορες επιλεγμένες Ασιατικές προτάσεις, μαγειρεμένες από έμπειρους chef και προσφερόμενες από εκπαιδευμένο προσωπικό.

Τα Dim Sum που προσφέρονται, αποτελούν μια ευρεία ποικιλία από ελαφρά γεύματα (ορεκτικά) και σερβίρονται με τσάι. Αποτελούμενα κυρίως από γαρίδες αλλά και από κρέας και λαχανικά, έχουν την ιστορία τους στα βάθη των αιώνων, όταν ιδρύθηκαν πανδοχεία στον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού, όπου οι ταξιδιώτες μπορούσαν να ξεκουραστούν αλλά και να γευματίσουν.

Ο εξειδικευμένος σε αυτό το είδος chef του μαγαζιού, δημιουργεί μοναδικές χειροποίητες γεύσεις, οι περισσότερες φτιαγμένες παραδοσιακά και σερβιρισμένες σε καλαθάκι ατμού που σε ταξιδεύσουν στη μακρινή Ανατολή.

Απόλλωνος 9, Αθήνα
Τηλ: 210 3211218

ΥOSHI SUSHI BAR
Αν βρεθείς στο Χαλάνδρι και δεν περάσεις μια βόλτα από τη στοά του εμπορικού Πλάζα, θα έχεις χάσει μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις ιαπωνικές νοστιμιές, σε καλές τιμές. Οι sushi masters ετοιμάζουν μπροστά στα μάτια σου τα φιλετάκια των ολόφρεσκων ψαριών, τυλίγοντας τα με ρύζι, λαχανικά και λογιών -λογιών υλικά. 

Τι θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε: Sushi Combos,  που συμπεριλαμβάνει μία γεύση από κάθε κατηγορία του μενού. Να μη μιλήσω για το California Roll (ρολό από ρύζι, καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και σουσάμι). Όνειρο!

Πλάτωνος 7, Χαλάνδρι
Τηλ: 216 700 6857

 

WAGAMAMA
Έγινε hot spot του Golden Hall, αλλά το κατάστημα της Κηφισιάς δεν παίζεται. Ακολουθώντας τις προδιαγραφές της Wagamama παγκοσμίως (τόσο σε αισθητική όσο και σε συνταγές) είναι ένα μέρος που όταν πας, ξέρεις τι θα περιμένεις. Κι αν έχεις κάποιον στην παρέα σου που δεν τρώει sushi, κανένα πρόβλημα! Γιατί εκεί θα βρεις ασιατική κουζίνα- γενικώς.

Kασσαβέτη 3, Κηφισιά 
Τηλ: 210 8013100

και 

Λ. Κηφισίας 37Α & Σπ. Λούη, Μαρούσι
Τηλ: 210 6836842

 
ANDAMAN
(Ταϋλανδέζικη)

Ένα "καθημερινό" (΄πως το χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες του) εστιατόριο όπου μπορείς να δοκιμάσεις ταϋλανδέζικη κουζίνα, συνοδευόμενη από εναλλακτικά cocktail με χειροποίητα υλικά και ξεχωριστές εξωτικές συνταγές υπό τη μουσική υπόκρουση έθνικ μουσικών από όλο τον κόσμο σε ατμόσφαιρα χαλαρή, φιλική, και ανεπιτήδευτη.

Πειραιώς 187 & Αλόπης 65, Πετράλωνα 
Τηλ: 211 2104939

 

MIYABI
(Ιαπωνέζικη)

Σοφιστικέ πιάτα, με το ταρτάρ και το carpaccio να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές και τα must tasted πιάτα. Φρέσκα υλικά από έναν από τους βασικούς προμηθευτές πρώτων υλών ιαπωνικών εστιατορίων στην Ελλάδα, ο οποίος έστησε το δικό του sushi dining lounge.

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα
Tηλ: 210 8944845

 

KIKU 
Ποικιλία σε sushi, με "τόνους" Άπω Ανατολής. Βόρεια και Κεντρικά.

Δημοκρίτου 12, Κολωνάκι
Tηλ: 210 3647033

και 

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό
Tηλ: 210 6776759

MATSUHISA ATHENS
Στον Αστέρα Βουλιαγμένης, βρίσκεται η διάσημη κουζίνα του Nobuyuki Matsuhisa με γιαπωνέζικη βάση και περουβιανές και ευρωπαϊκές επιρροές. Ενημερωμένη λίστα κρασιών, σακέ και ιδιαίτερα cocktails. 

Συνδυασμός άψογου φαγητού, service και θέας.

Χρυσός Σκούφος 2015.

Ξενoδοχείο "Astir Palace", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
Tηλ: 210 8960510